resim yok
03 Mayıs 2011 - 00:00

“Aşk Bir Hayal” dizisiyle seyirci karşısına çıkan İpek Özkök’le söyleşi.

 

 

Oyunculuk serüvenine nasıl başladınız? 
 
- Aslında oyunculuk hiç aklımda yoktu. Üniversitede okuduğum dönemde bir katalog çekimi yaptım, ardından birkaç tane reklam filminde oynadım. Sonrasında dizi oyunculuğu ve devamında da sunuculuk teklifleri geldi.
 
Şu sıralar neler yapıyorsunuz?
 
- İki yıldır “Aşk Bir Hayal” dizisinde oynuyorum, bunun yanında bir de program sunuyorum.
 
Sağlıklı yaşam sizin için ne anlama geliyor?
 
- Günümüzde sağlıklı bir yaşam sürmek zor oluyor. Benim için sağlıklı yaşam, yediklerinize dikkat etmek, spor yapmak ve düzenli uyumak anlamına geliyor. Ama benim için bunları her zaman yapmak mümkün olmuyor.
 
Nasıl besleniyorsunuz?
 
- Öncelikle kahvaltıya çok önem veriyorum. Üç saatte bir acıkan biri olduğum için sık sık, azar azar yiyenlerdenim. Metabolizmam hızlı çalışıyor, bu nedenle ne kadar yersem yiyeyim, kilo alamıyorum. Bu durum benim en büyük şansım, çünkü çok yiyorum. Yemek benim için sadece ihtiyaç değil, aynı zamanda zevk anlamına geliyor.
 
KAHVE İÇMEDİĞİMDE AKSİ OLABİLİYORUM
 
İpek Özkök’ün bir günü neler yiyerek geçiyor?
 
- Kahvaltı soframda mutlaka beyaz peynir, domates, zeytin ve açık çay yer alıyor. Omlet ya da krep de annem hazırladığı zaman güzel oluyor. Kahvaltımın ardından güne iyi başlamak için mutlaka Türk kahvesi içmem gerekiyor. Sete gider gitmez de hemen kahvemi getiriyorlar. Herkes bu duruma alıştı, çünkü kahve içmediğimde biraz aksi olabiliyorum. Erken kalkmadığım ve geç kahvaltı ettiğim zamanlarda, saat 15.00 ya da 16.00 gibi çorba ve salata benzeri hafif şeyler yiyorum. Akşam yemeğinde et, pilav, sebze; ne varsa yiyorum. Çok yemek seçmem fakat tek kötü huyum; gece biraz geç yattığım için yatmadan mutlaka ekmek arası bir şeyler yiyorum, çünkü yemediğimde uyuyamıyorum. Tabii aralarda meyve ya da atıştırmalık bir şeyler de yiyorum. Çok yiyorum sanırım! (Gülüyor)
 
Hiç kilo sorunu yaşadınız mı? Diyet yapabiliyor musunuz?
 
- Okul yıllarında çok zayıftım ve şişmanlamak için balık yağı, kilo aldırıcı takviyeler kullanmıştım. Ama sonra baktım ki herkes zayıflamaya çalışıyor ve ben de kilo alamıyorum, şanslı olduğum kanısına vardım. Hiç diyet yapmadım, zaten o kadar boğazıma düşkünüm ki, kilolu olsam da herhalde yapamazdım diye düşünüyorum. Umarım yapmak zorunda da kalmam.
 
Spora ne kadar vakit ayırıyorsunuz?
 
- Salon sporu maalesef yapamıyorum. Her yıl bir spor salonuna yazılıyorum, fakat gidemiyorum. Daha çok doğayla iç içe olan sporları tercih ediyorum. At biniyorum, kayak yapıyorum ve tenis oynuyorum.
 
GÜZELLİK DOĞAL OLMAK DEMEK
 
Güzelliğiniz için neler yapıyorsunuz?
 
- Ekstra bir şey yapmıyorum. Makyajımı iyi bir şekilde çıkarıp, cildimi nemlendirmeye ve günlük hayatta mümkünse pek makyaj yapmamaya dikkat ediyorum.
 
Cildinize ya da vücudunuza uyguladığınız özel maskeler var mı?
 
- Cildime haftada bir gün doğal kil maskesi uyguluyorum. Günlük yıkama peeling’lerinden düzenli olarak kullanıyorum. Vücudum için de nemlendirici kremleri aksatmıyorum.
 
Güzellik sizin için ne anlama geliyor?
 
- Güzellik, gerçekten doğal ve bakımlı olmakla alakalı bence. Bakımlı insan zaten kendini belli ediyor.
 
TOPUKLU AYAKKABILARA DAYANAMIYORUM
 
Modayı takip eder misiniz?
 
- Çok fazla takip etmiyorum. Genelde sade ve rahat giyinmeyi seviyorum.
 
Dolabınızda vazgeçemedikleriniz neler?
 
- Vazgeçemediklerim arasında kotlarım, düz renk tişörtlerim ve kapüşonlu sweetshirt’lerim bulunuyor.
 
Tutkunu olduğunuz şeyler var mı?
 
- Ayakkabı tutkum aşırı bir hâl aldı. Günlük hayatımda hep spor ayakkabı giymeme rağmen aylar önce alıp daha giymediğim topuklu ayakkabılarım bulunuyor. Maalesef topuklu ayakkabıya dayanamıyorum.
 
ESTETİKTEN KORKUYORUM
 
Ailenizde bir hastalıkla mücadele etmek zorunda kalan oldu mu?
 
- Evet, maalesef babamda Parkinson ve demans vardı. Uzun süre bu iki hastalıkla mücadele etmeye çalıştık, fakat çok zor ve maalesef çözümü olmayan hastalıklardı. Dört yıl önce babamı kaybettik. Allah bütün hastalara acil şifalar versin, dünyadaki en önemli şey sağlık, gerisi boş.
 
Estetik konusunda ne düşünüyorsunuz?
 
- Estetik operasyonlardan biraz korkuyorum. Ama insanın kendini iyi hissedeceği ve abartılı olmayan estetiklere karşı değilim.
 
ALLAH AŞIK OLANLARA KOLAYLIK VERSİN
 
Aşk sizin için ne ifade ediyor?
 
- Aşk çok acayip bir şey. Bence dünyadaki en dengesiz duygu. Hem çok güzel hem de berbat olabiliyor. Allah aşık olanlara kolaylık versin.
 
Aşık olunca nasıl biri oluyorsunuz?
 
- Dediğim gibi aşık olunca insan dengesizleşiyor, aslında bu biraz da karşınızdaki kişiye bağlı. Günümüzdeki aşklara pek inanmıyorum. İçinde yaşattığın, büyüttüğün aslında var olmayan birine aşık oluyormuşsun gibi geliyor bana. Ama sanırım ben güzel bir aşığım.
 
Evlilik uzak bir düşünce mi?
 
- Evlilik, hem çok uzak hem de olmasını istediğim bir şey sanırım. Düşünerek olmuyor, vakti gelince olacakmış gibi geliyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin