resim yok
27 Mart 2013 - 00:00

Yine bir ilke imza attı...

 

Türkiye'nin en çok izlenen ve en yüksek bütçeli dizilerinden olan Muhteşem Yüzyıl, dünyanın 45 ülkesinin ardından bir Avrupa ülkesine, İtalya'ya satıldı.

Yapımını TİMS Productions, yapımcılığını Timur Savcı’nın üstlendiği, senaryosunu Yılmaz Şahin’in yazdığı, yönetmenliğini Yağmur Taylan ve Durul Taylan’ın yaptığı “Muhteşem Yüzyıl” dizisi yine bir ilke imza attı.

İTALYA TARAFINDAN SATIN ALINAN İLK TÜRK DİZİSİ

Balkanlar ve Ortadoğu'nun ardından Rusya'ya ve sonrasında İtalya'ya da satılan Muhteşem Yüzyıl, İtalya tarafından satın alınan ilk Türk dizisi oldu. Muhteşem Yüzyıl’ın satıldığı ülke sayısı bu yıl İtalya’nın yanı sıra Gürcistan ve Macaristan’la birlikte 45’e çıktı.

İŞTE YAYINLANDIĞI ÜLKELER

İtalya, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Slovenya, Ukrayna, Bosna, Sırbistan, Karadağ, Romanya, Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Arnavutluk, Rusya, Kazakistan, Afganistan, İran (Farsi), Pakistan, Azerbaycan, Hırvatistan, Macaristan, Gürcistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Lübnan, Bahreyn, Mısır, İran (Arapça), Irak, Ürdün, Kuveyt, Libya, Fas, Umman, Filistin, Katar, Suudi Arabistan, Suriye, Cibuti, Somali, Moritanya, Tunus, Yemen, Sudan

 



Halit Ergenç, Meryem Uzerli, Mehmet Günsür, Selma Ergeç, Nur Fettahoğlu, Tuncel Kurtiz, Ozan Güven, Pelin Karahan gibi isimlerden oluşan güçlü oyuncu kadrosuyla Türkiye'de olduğu kadar dünyanın pek çok ülkesinde de ilgiyle takip edilen ve uluslararası bir markaya dönüşen Muhteşem Yüzyıl, Balkanlar ve Ortadoğu'da hayatı durduran geniş BİR izleyici kitlesine ulaşmıştı.

TAKİPÇİ SAYISI 204 MİLYONA ULAŞTI

Prodüksiyon, konu ve oyuncu kalitesiyle dikkat çeken yapımı takip eden kişi sayısı 204 milyona ulaştı. Dizi geçtiğimiz aylarda yılda 33 milyon kişi taşıyan Dubai merkezli uluslararası havayolu şirketi Emirates Airlines’ın eğlence servisi için satın alınan ilk Türk dizisi olmuştu.

[reklam]
HAYALİMİZ GERÇEKLEŞİYOR

Öte yandan dizinin bu yıl içerisinde başka pek çok önemli dünya ve Avrupa ülkesine satılacağı konuşuluyor. Muhteşem Yüzyıl dizisi yurtdışı satışlarından sorumlu Global Agency’nin  CEO’su İzzet Pinto 'İlk günden beri hayalimiz bu dizinin Batı Avrupa'da yayınlanmasını sağlamaktı, sonunda hedefimize ulaştık ve Batı Avrupa kapısını araladık. Şimdi sırada Fransa ve İspanya var. İki yılda 45 ülkeye ulaşıldı, yıl sonunda kadar 60 ülkeye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu başarıdan dolayı çok gururluyuz'
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin