resim yok
07 Ekim 2012 - 00:00

 

Anlaşılan o ki ne Hazal Kaya, ne de Çağatay Ulusoy bu sezon bunların olacağını tam anlamıyla tahmin edememişlerdir. “Bizim kitlemiz bize destek olur ve bizi tek başımıza da zirveye taşır” diye düşünmüşlerdir. Ama ortaya çıkan sonuç şu.İkisini bir arada zirveye çıkaran izleyici, onları sanki ayrı ayrı cezalandırdı ve gelinen nokta belli. Emir’in Yolu 5 ekim 2012  TNS reyting verilerine göre Totalde 10., Ab’de ise 13. oldu. Son Yaz Balkanlar dizisinin durumu da malum zaten.
 
Böyle bir durumdan şu çıkıyor. Güç izleyicilerin elinde. İzleyiciyi küçümseyip, kalıplaşmış televizyon mantığından yola çıkmak artık çok zor. Sosyal medya vasıtasıyla sürekli iletişim halinde olan “Fan” izleyiciler kendilerinin “es” geçilmesini acısını Emir’in Yolu ve Son Yaz Balkanlar dizilerinden çıkarttılar.
 
Artık şu saatten sonra tüm yapımcıların biraz daha mantıklı hareket etmesi gerekiyor. Büyük umutlarla sezona giren dizilerin ekran maceraları hiç de öyle umut kokmuyor artık. Keşke izleyicinin mesajına kayıtsız kalmasalardı. Keşke şimdilerde izlenen bu iki dizi, daha elverişli şekilde izleyicilere kavuşabilseydi.
 
Sosyal Medya Çılgınlığı
Dizilerde oynayan oyuncuların izleyici temsilcileri modunda başka oyuncular hakkında Twitter üzerinden cevap vermesi yeri gelince yerip, yeri gelince de arabulucuyu oynamaları çoğu zaman inandırıcı gelmiyor. Ne kadar iyi niyetli olursanız olun sosyal medya herkesin kolaylıkla adapte olabileceği bir platform değil. O yüzden özellikle dizilerde oynayan oyuncuların polemiklerden uzak durmalarını öneriyorum.
 
Ahu Sungur’un  Twitter üzerinden mesajı
 
“Güzel yorumların,yapıcı eleştirilerin yanında korkunç ve hastalıklı şekilde bela okuyan bazı kişiler var.! Onlara cevap verip o günaha girmem. Çünkü hayatımda hiç kimseye bela okumadım ve okumam.. Ama okuyan bir kaç kişinin başına neler geldiğini gördüm..! Günahtır.. Korkarım.. “
 
Artık Bela okumaya kadar vardıysa durum, vaaaaay halimize…!
 
Ahu Sungur, bütün iyi niyeti ile Adını Feriha Koydum dizisinin başlarında beri, dizinin izleyicileri ile iletişim halinde oldu. Teşekkürleri ve iyi dilek mesajlarını kabul etti. Oyuncu arkadaşlarının selamlarını emanet aldı. Ne var ki Hazal Kaya diziden ayrıldıktan sonra farkından olmadan bir tarafın kahramanı olmaya itildi. O artık Çağatay Ulusoy‘cuların tarafındaydı ve Hazal Kaya severlerin  düşmanı ilan edilmişti. Öyle olunca da bilgisayar ve cep telefonlarından kaygısızca ve düşüncesizce mesaj gönderen kesimin tepkisi ile karşı karşıya kaldı.
 
Ahu Sungur‘un belki de tek suçu bu kişilere cevap vermek istemesiydi. Her cevap farklı bir tarafa çekilip, olay bam başka bir boyuta taşındı. Sungur‘un söylediği her söz, bambaşka şekilde taraflar arasında alıntılanıp duruyordu. Sonuç olarak bu hanımefendiye şahsi anlamda bela okumaya kadar vardı bu durum.
 
Öncelikle şunu insan beyninin algılaması gerekiyor.  İnsanların eğlenmeleri için üretilmiş, tamamen hayal dünyasından ibaret olan bir dizi için bela okumak “zavallılığın” göstergesidir. Oturup izlediğiniz şeyin bir dizi olduğunu tekrar düşünüp, olayı dizi senaryolarından dahi vahim duruma sokmayın. Aksi halde üniversitelerde tez konusu olursunuz. Sanal alem ne kadar sanal olsa da, ifşa edilmesi o oranda da kolay artık. İşlediğiniz bu suçu meşrulaştıracağınızı sanıyorsanız kesinlikle aldanıyorsunuz. Diziler ne kadar sanal ise yaşadığımız dünya da bu oranda da gerçek.  Suçlar gerçek… cezalarda…!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin