resim yok
02 Haziran 2014 - 11:38
Röportaj

''Hedefim oyuncu olmak''

Best Model of the World 2013 birincisi Burak Çelik, şimdilerde ilk oyunculuk deneyimini yaşıyor.


'Karagül' dizisinde 'Serdar' karakterini canlandıran Çelik, ''Aslında çocukluğumdan beri ekran önünde olmak istiyordum. Ama nasıl, hangi konumda olacağını hiç düşünmemiştim'' diyor.

Sizi tanıyabilir miyiz? Eğitim ve kariyerinizden bahseder misiniz?

Kariyerime ilk olarak mankenlikle başladım. İlk işim Hakan Akkaya defilesiydi; çok heyecanlıydı, hala her anını hatırlıyorum. Daha sonra Best Model of Turkey yarışmasına katılmaya karar verdim. İlk girdiğim sene yani 2012'de 'Gelecek Vaad Eden' ödülünü aldım, 2013'te yarışmaya tekrar katılarak Türkiye'de ve dünyada birinci seçildim. Best Model of the World seçildiğim gün, 'Karagül' dizisinde ilk bölümüm yayınlandı.

Best Model Of The World'de birinci olduğunuzda neler hissettiniz?

Çok mutlu oldum. Best Model Of The World'de ülkemi temsil ediyordum, bu da benim için son derece gurur vericiydi ve aynı zamanda çok büyük sorumluluktu. Birinci olduğum an, o ana kadar yaşadığım stresin hiçbir önemi kalmadı; 10 saniyede dünyayla tüm ilişkim kesildi diyebilirim. İsminizi duyduğunuzda çok büyük bir heyecan yaşıyorsunuz.

Yarışma öncesinde ne gibi planlarınız vardı?

Yarışma öncesi aklımda hiç bu tarz bir plan olmadığı için sadece üniversiteyle ilgili planlarım vardı. Dediğim gibi sınavlara hazırlanıyordum, sonrasında yarışmaya katıldım. Benim için oldukça yoğun ve hızlı geçti bu süreç. Bu yoğunluktan dolayı biraz ertelemiş olsam da eğitimimi mutlaka tamamlayacağım.

 

SERDAR ZORU SEVİYOR

Bir gün hedefinizin oyunculuk olacağı aklınıza gelir miydi hiç?

Aslında çocukluğumdan beri ekran önünde olmak istiyordum. Ama nasıl, hangi konumda olacağını düşünmemiştim. Böyle bir şey aklıma gelmezdi.

'Karagül'e nasıl dahil oldunuz?

'Karagül' takip ettiğim bir işti. Teklif geldiğinde önce İstanbul'da, sonra Gaziantep'te bir görüşme yaptık, sonra da karakterle ilgili audition çekildi. Açıkcası ilk projem olması sebebiyle büyük bir heyecan yaşıyorum. Böyle profesyonel bir ekiple çalıştığım için çok mutluyum.

Nasıl bir set ortamınız var? İstanbul dışında çekilen bir projede çalışmak zor olmuyor mu?

Herkes son derece sıcak, samimi ve birbirine yardımcı oluyor. Şehir dışında çalışmanın zorlukları var tabii... Sonuçta alışmış olduğun düzenin dışında, ailenden, arkadaşlarından uzaktasın... Şanslıyım ki, ilk oyunculuk deneyimime çok güzel bir ekiple başlama fırsatı yakaldım. Açıkcası ilk başlarda zorlansam da, zamanla keyfini çıkarmaya başladım.[reklam]

Canlandırdığınız 'Serdar' nasıl biri?

Serdar, küçük yaşlarda annesini ve babasını kaybetmiş, çok zor bir çocukluk geçirmiş. Pozitif, yardımsever, mücadeleci, adrenalin tutkunu biri... Serdar'ın spor tutkusuysa kendime en yakın hissettiğim özelliği...

'Asla oynamam' dediğiniz bir rol ya da karakter var mı?

Daha yolun başındayım. Oyunculukla ilgili eğitimlerim devam ediyor. Önceliğim daha iyi bir oyuncu olmak. Şu an için ''Şu rolü oynamam'' demek doğru değil bana göre.

Oyunculuk için sizce sadece düzgün bir fiziğe sahip olmak yeterli mi yoksa üzerine bir şeyler eklemek gerekiyor mu?

Düzgün bir fiziğe sahip olmak avantaj olabilir ama bu her karakter için aynı değil. Dolayısıyla oyunculuk alanında kendini geliştirmek gerekiyor. Ben de fiziğimin yanı sıra oyunculuğumu geliştirmek için gereken eğitimleri alıyorum.

 

TATLIYA KARŞI ZAAFIM VAR

Düzgün bir fiziğe sahip olmak isteyenlere neler önerirsiniz?

Bence herkes önce sevdiği sporu keşfetmeli ve bunu hayatının bir köşesine yerleştirmeli. Ve en az haftada dört gününü spora ayırmalı. Bunun yanında beslenme ve uyku düzeni çok önemli. Mesela ben yaptığım spordan dolayı protein ağırlıklı besleniyorum. Yağ, un ve tuzdan uzak durmaya çalışıyorum. Günde en az sekiz saat uyuyorum.

Ne tür sporlar yapıyorsunuz? Haftada kaç kere spor yaparsınız?

Crossfit ve boks yapıyorum, haftada en az dört günümü ayırıyorum. Setlerden fırsat bulursam altı gün spor yaptığım da oluyor.

Kadınlarda beğendiniz stil nedir?

Daha çok spor, şık giyinen kadınların stilini beğeniyorum.

Kendinizi neyle şımartmayı seversiniz?

Şu dönemde set tempom yüksek olduğu için ufak seyahatler, kaçamaklar yapmak beni mutlu ediyor. Bir de tatlıya karşı bir zaafım var.

Boş zamanlarınızı nasıl geçirmekten hoşlanırsınız?

İstanbul dışında çalıştığım için bu ara evde vakit geçirmek istiyorum. Setten arta kalan zamanlarımda ata biniyorum ve spor yapıyorum.

 

 

KARAGÜL'ÜN YILDIZLARI AŞK MI YAŞIYOR? DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin