resim yok
12 Ocak 2013 - 00:00

 

İrfan, Aysel'e evlilik teklif ediyor
 
İrfan, Aysel’e yüzük alıyor ve ona evlilik teklifinde bulunuyor. Daniel’ın cenazesi mahalleye geldiğinde Meryem taş keser. İhbar nedeniyle sebep olduğu acı, onu da yakmaktadır. Durumu bilen Aysel, Meryem’in zorla da olsa cenazeye katılmasını sağlar. Transfer teklifi alan İrfan çok mutludur. Aysel’e yüzük alır ve ona evlilik teklifinde bulunur. İrfan’ın yükseliş hikayesini duyan Ethem ise onun mutluluğunu bozmak için yeni arayışlara girer. Kadir ile Zehra’nın nişan hazırlıkları başlamıştır. Ancak nişan için yer bakarlarken Aysel, Elmas’a nişanı meyhanede yapmayı teklif eder. Durumları da çok iyi olmadığı için bu teklifi hemen kabul görür. Fakat bunu öğrenen Kadir, küplere biner ve Aysel ile konuşmaya gider. İkili uzaktan izleyen Ethem, tartışmanın hararetinden ikilinin birbirlerine olan hislerini anlar. Kadir, Aysel’den Zehra ile aralarından çekilmelerini isteyince öyle laflar işitir ki, allak bullak olur. Aysel mekanı terk edince de Ethem, Kadir’in karşısına dikilir ve ona Aysel’in karşısında tuttuğu dairenin anahtarını verir. Karısının kendisine yalan söylediğini anlayan İsmail, onu yakın takibe alır. Seher ise Daniel için imza kampanyası başlatır. Nişan günü hiç beklenmedik bir olay patlak verir.
 
GENEL KONU
Kayıp Şehir” İstanbul’un arka sokaklarını gözler önüne seriyor. Öykü geliştirme ve proje tasarımı Tomris Giritlioğlu’na ait olan, yönetmenliğini Cevdet Mercan’ın üstlendiği, senaryosunu Yıldırım Türker, Murat Yurkulak, Seray Şahiner, Hakan Bıçakçı ve Leyla Olça’nın kaleme aldıkları, müziklerini de Demir Demirkan’ın yaptığı “Kayıp Şehir”; İstanbul’un arka sokaklarında yaşanan, yoksulluğun sebep olduğu insanlık trajedilerini, kadınların, çingenelerin, travestilerin, hatta siyahların uğradığı ayrımcılığı, işçi ile emekçi sorunlarını ve sokak çocuklarının şiddet dolu dünyasını farklı bir dille gözler önüne seriyor. 
 
Hikayenin odağında mahalleye yeni gelen Karadenizli Toptaş Ailesi yer alıyor. Toptaşlar birbirine bağlı ve güçlü, tipik bir Karadeniz ailesidir. Bu ailenin ilk acı kaybı Meryem’in eşini, çocukların ise sevgili babalarını kaybetmesiyle başlar. Meryem ansızın 5’i erkek, biri kız 6 çocuğuyla dul kalır. Üstelik 80 yaşına merdiven dayamış kayınpederi de onlarla birlikte yaşamaktadır. 6 kardeşten en büyükleri İsmail 25, deli dolu bir çocuk olan İrfan 23, sorumluluk sahibi Kadir 22, tek kız çocuğu olan Seher 18, okumayı hiç sevmeyen Sadık 16 ve en küçükleri Hakan ise 8 yaşındadır. Üst üste yaşanan felaketler ve beklenmedik olaylar Toptaş Ailesi’ni yavaş yavaş zorunlu göçe doğru iter.
 
Apar topar İstanbul’a gelen aile, hepsinden önce bu büyük şehre gelmiş olan büyük oğul İsmail’in evine sığınılar. "Kayıp Şehir", Toptaş Ailesi’nin hayatta kalma mücadelelerini anlatırken, aynı zamanda İstanbul’un arka sokaklarında hayata tutunamamış insanların yaşadıkları dramı da ekrana getiriyor.
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin