Lale Devri'nin bitmeyen dostluğu!

Serenay Sarıkaya, Ayten Soykök'ün sahibi olduğu Gergedan Sanat'tan aldığı tablolar için ''Bunlarla yaşamak istiyorum'' dedi.

resim yok
19 Ocak 2015 - 13:48
Röportaj

Serenay Sarıkaya'nın sanat aşkı!

Serenay Sarıkaya, Ayten Soykök'ün sahibi olduğu Gergedan Sanat'tan aldığı tablolar için ''Bunlarla yaşamak istiyorum'' dedi.


Televizyon dünyasının en parlak isimlerinden Serenay Sarıkaya, resim koleksiyonerliğine soyundu. Sarıkaya, geçen yıl final yapan 'Lale Devri' dizisinin 'ReyhanAyten Soykök'ün sahibi olduğu Gergedan Sanat Galerisi'nden Cemal Soykök'e ait iki tablo satın aldı.

Soykök, resim tutkusunu 'Kardeşim gibi' dediği Sarıkaya'ya da aşılamış. ''Oyuncu çevremden benimle resim dünyasına girenler oldu'' diyen Soykök, şöyle devam etti: ''Serenay, Cemal'in resimlerini gördüğünde çok heyecanlandı ve 'Ben bunlarla yaşamak istiyorum' dedi.''

 

SERENAY SARIKAYA'YA SANAT AŞILADI

Oyuncu Ayten Soykök, şimdilerde tüm zamanını kurucusu olduğu Gergedan Sanat Galerisi'nde geçiriyor. Soykök'le yeni tutkusunu ve projelerini konuştuk

'Lale Devri'nin 'Reyhan'ı Ayten Soykök, şimdi farklı bir kulvarda adından söz ettiriyor. Kurucusu olduğu Gergedan Sanat ile genç ressamları destekleyen oyuncu; yeni heyecanını, oyunculuk tutkusunu ve özel hayatını anlattı.

Oyunculuk yapıyorsunuz, rejisörlük devam ediyor... Sanat galerisi açmak nereden çıktı?

Gergedan Sanat bünyesinde Çelebioğlu Holding çalışanları için tiyatro yapmıştık; çalışanlarla yöneticiler aynı sahneye çıkmıştı. Dört yıl oldu... O proje devam ediyor ama ''Gergedan içinde başka sanatları da barındırmalı'' dedik ve yola çıktık. Galeri bölümümüz beş aydır var. Ben de resme çocukluğumdan beri ilgiliyim. Arada bir şeyler çiziyorum ama henüz ciddi bir şey çizmedim. Kardeşim Cemal resme başlayınca algım biraz değişti. Tiyatro okuduğum için köprü görevi göreyim, iki sanatı birleştireyim istedim.

Şu anda Barış Kara'nın çalışmaları sergileniyor, değil mi?

Evet, önce kardeşim Cemal Soykök'ün eserleri sergilenmişti, şimdi de Barış Kara...

Koleksiyonerle ilişkiniz nasıl? Bildiğim kadarıyla müşterileriniz arasında ünlü isimler de var...

Benim bir hedefim de, genç koleksiyonerler yaratmak. Oyuncu çevremden benimle resim dünyasına girenler oldu. Serenay Sarıkaya, Belçim Bilgin mesela... Serenay, Cemal'in resimlerini gördüğünde çok heyecanlandı ve ''Ben bunlarla yaşamak istiyorum'' dedi; iki çalışma aldı. Bir resime sahip olmak, bir duyguya sahip olmakla eşdeğer bence.[reklam]

'EN BÜYÜK TUTKUM OYUNCULUK'

Birkaç işi bir arada yapıyorsunuz. Oyunculuk sizi tatmin etmiyor mu?

Oyunculuk hayattaki en büyük tutkum. Beni en çok heyecanlandıran şey... Yola öyle çıktım, vizyonumda o var. Hedefimde hep iyi bir oyuncu olmak vardı, hâlâ o yolda devam ediyorum. Bir rolle karşılaştığımda edindiğim ilk izlenimler, bana iki insanın karşılaşması gibi gelir ve role elimden geldiği kadar ön yargısız yaklaşmaya çalışırım. İlk işim karakteri tanımaya çalışmak olur. Seçimlerimde de beni heyecanlandıran projeleri tercih ediyorum. 'Kurtuluş Son Durak'ta canlandırdığım karakter yaşça benden büyüktü, şiddet görüyordu ama Türkiye’de ezilen bir kadın sınıfını temsil ettiği için can atarak oynadım. 'Lale Devri'ndeki kadın da hırsları olan bir karakterdi. Son projem 'Aşktan Kaçılmaz'da da bir ağa karısını oynadım. İlk kez bir toprak işinde yer aldım. Yine hırslı bir kadındı.

Önünüzde bir dizi ya da tiyatro projesi var mı?

Görüştüğüm 1-2 yer var, bakalım belki sahneye dönerim. Ancak şöyle bir şey var; Türkiye’de bütün tiyatrolar bir günlüğüne kapansa hiç kimse fark etmeyebilir. Ama televizyon ya da sinemalar kapansa halk kükreyecektir. O yüzden tiyatroların teknik açıdan güçlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Tiyatro, kendi sınırlarını zorla- malı...

 

'KARDEŞ GİBİYİZ'

Serenay Sarıkaya'yla yakın arkadaşsınız sanırım. Birlikte nasıl vakit geçiriyorsunuz?

'Lale Devri'nden bu yana dostluğumuz devam ediyor. Serenay'la kardeş gibiyiz. Hatice Aslan var bir de... Ben, Serenay ve Hatice üç kuşaktan üç yakın arkadaşız. Çok eğleniriz, çok güzel sohbetler ederiz. Hatice 20, Serenay 40, ben de 30 yaşındayım (gülüyor). Şaka bir yana duygularımız da böyle... Serenay’ın enerjisi ve duygusu çok yüksektir ama çok olgundur. Hatice de çok çocuksu ve eğlencelidir.

Sohbetleriniz ne üzerine oluyor?

İlişkiler, sanat... ''Nasıl daha fazla eğlenbiliriz''e bakıyoruz. Genelde güzel bir yemek yiyip sonra eve geçiyoruz. Hatice bize anne yemekleri yapar zaman zaman. Güzel geçiyor...

 

'AYRILIKLAR BERBAT'

Yeniden evlenmeyi düşünür müsünüz?

Evlilik konusunda büyük konuşmuyorum ama evlenmemeyi tercih ederim. Ayrılık süreci kötü oldu benim için, üzüldüm. Dolayısıyla bir daha o kadar üzülmek ister miyim bilmiyorum. Boşanırken sadece bir kişiden boşanmıyorsun, aileden ayrılıyorsun. Onun için duygusu ağır. Evlenince güzel, ayrılırken berbat.

 

 

'MEDCEZİR'DE İZLEYİCİLERİ ŞAŞIRTAN HATA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin