resim yok
21 Mayıs 2013 - 00:00

Levent Üzümcü, özel hayatı ve siyasi görüşüne ilişkin konuştu.

 

Avrupa Yakası'nın Cem'i, Harem'in Küçük Esat'ı Levent Üzümcü, Türkiye gündemine dair sözleriyle sosyal medyada fırtınalar koparıyor. Sözlüklerde hakkında yazılmış onlarca entry var. Her gün Twitter'daki 480 bin takipçisiyle çarpışıyor! Çarpışıyor diyorum çünkü hakkındaki tartışmaları okuyunca biraz gergin, eleştirilere tahammülsüz, aksi bir adam portresi çıkıyor ortaya.

 

Tiyatro ve sinema sanatçısı Levent Üzümcü muhafazakarların topluma faydalı olmadığından, liberalleri sevmediğine kadar siyasi görüşüne ilişkin birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Haberturk.com'dan Kübra Par'a konuşan Üzümcü; "Öcalan'a özgürlük, konusunda bir kırmızı çizginiz var mı?" şeklindeki soruya da "Bunu (Bebek katili Apo) manşetlerini atanlar düşünsün" dedi.

İşte o röportajdan bazı bölümler;

Kendinizi sosyalist olarak tanımlıyorsunuz.

Tabi ki. Senin ünlü olman ya da iyi para kazanıyor olman emekçi olduğun gerçeğini değiştirmiyor. Sömürülenlere gözlerini kapatamazsın.

"Madem sosyalist, niye kapitalistçe yaşıyor?" diyorlar aslında...

Emeğimin karşılığında para kazanıyorum. Zengin olmakla sosyalist olmak arasında bir çelişki yok. Param var diye içinde bulunduğumuz sistemi eleştirmekten imtina edemem.

"MUHAFAZAKÂRLAR TOPLUM İÇİN FAYDALI DEĞİL"

Çakma bir tarih anlayışı var demişsiniz. Neyi kastettiniz?

Türkiye'de İslam'ın 5 şartını yaşayamayan var mı? Hem 82 Anayasa'sına evet oyu atacaksın hem de asker tukaka diyeceksin! Olur mu öyle şey?

"BİR TEK SOSYALİSTLERE ZULMEDİLDİ"

İnsanlar din eksenli olarak hiç aşağılanmadı mı?

Başörtüsü eksenli aşağılanmış olabilirler. Anayasa'da kılık kıyafetle ilgili küçücük bir değişiklik yapılmadığı için bu sorunlar çıktı. Onun dışında İslamcıların ikinci sınıf muamele gördüğüne şahit olmadım. Bu ülkede bir tek sosyalistlere zulmedildi.

İslamcılar diyerek bir kesimi ötekileştiriyor olabilir misiniz?

Muhafazakarların toplum için faydalı olduğunu düşünmüyorum.

Anti-kapitalist Müslümanlar.

Onlar da seninle, TKP'yle, BDP'yle birlikte 1 Mayıs'ta yürüyor işte.
[reklam]
Empati duyuyor musunuz?

Hangi görüşten olursa olsun, oturup tartışamadığın insanlar beni cezbetmiyor. İslamcıların içinde onlardan daha fazla var. Onlar için her şey çok net.

Şu an AK Parti'ye oy verenlerin hepsi İslamcı mı?

Hayır, ama İslamcılık hala geçer akçe.

90'larda kalmış bir kavram değil mi İslamcılık?

Ne diyelim? Muhafazakar kesim ya da mütedeyyinler mi diyelim? İsimlerin bir önemi yok. Bir kavrama hapsetmeden, bu tarz insanlardan hoşlanmıyorum demek istiyorum.

"KAPİTALİZM İLE DİN ÇOK İYİ DANS EDER"

Obama'dan sonra Amerika'da bir şeyler değişti mi?

İç politikada değişti ama dış politikada aynı. Orada da devlette süreklilik esastır! (Gülüyor) Amerika emperyalist bir ülke. Obama artık sosyalist ve Müslüman değilim dedi, büyük şirketlere bağlılığını ilan etti. Kapitalizm dinle ve demokrasiyle çok güzel dans eder.

 

“MUHTEŞEM YÜZYIL'I BEĞENİYORUM”

Harem dizisi nasıl gidiyor?


Türkiye'de hiciv kalmadı artık, o yüzden üzerimizde eller var. Dizide söylediğimiz bazı şeyler Türkiye'nin demokratlarını çok üzmüş.

Bu rolle karizmam çizilir diye korktuğunuz oldu mu?


Böyle düşünen bir aktör varsa onun için üzülürüm. Bu bizim mesleğimiz.

Muhteşem Yüzyıl'ı nasıl buluyorsunuz?


Yarattığı etki bakımından beğeniyorum. İnsanların tarihe merakı arttı.

Halit Ergenç'i nasıl buluyorsunuz? Komik bir karşılaşma oldu mu?


Yok canım. Sadece Türkiye'deki tarihi dizilerle değil, Game of Thrones gibi dünyadaki tarihi dizilerle de dalga geçiyoruz zaten.

Twitter'da eleştirilere pek tahammülünüz yokmuş, hemen blokluyormuşsunuz...


Çok fazla takipçim var ve çoğuna cevap veriyorum. Şeriat isteyen takipçilerim de var ve onlarla konuşabiliyoruz. Ama hakaret edenleri blokluyorum. Onlar istediklerini söylesinler; ben duymak zorunda değilim.

 


"HÜKÜMET ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU"

Kürt meselesi?

Kürt sorunu bir ayrılıkçı hareket olarak başladı. Biz bir milletiz, kendi dilimiz var kendimizi yönetmek istiyoruz demişlerdi. Şimdi bu anlayış değişti. Kürtler haklarını arıyor. Dillerini konuşmak istiyorlar. Ayrılmak da istemiyorlar. Musa Anter bir gün demişti ki "Ne ayrılması kardeşim? İstanbul'u, İzmir'i, Bursa'yı, Antalya'yı verelim, Siirt ve Mardin'le biz ne yapalım?"(Gülüyor). Bugünkü sürece gelebilmemiz için elini taşın altına koyacak bir siyasi iradeye ihtiyaç vardı. AKP'nin pek çok politikasını onaylamıyorum. Buradan nasıl çıkacaklar onu da bilmiyorum ama yine de önemli bir işe giriştiler.

"APO MANŞETLERİNİ ATANLAR DÜŞÜNSÜN"

Öcalan'a ev hapsi ya da özgürlükten bahsediliyor. Bu konularda kırmızı çizginiz var mı?

Hayır yok. Bunu "bebek katili Apo" manşetlerini atanlar düşünsün.

"AKİL İNSANLAR HEYETİ ŞOVA YÖNELİK"

Akil insanlar?

Biraz şova yönelik olduğunu düşünüyorum. Baskın Oran'la Hülya Koçyiğit'i bir araya getirmek kolay değil.

Atatürkçü bir tarafınız var mı?

Bu kavram tukaka edildi. Ülke, onun görüşüne inandığını iddia edenler tarafından o kadar kötü yönetildi ki Atatürk'ün ismi yıpratıldı. Kendimi hiçbir zaman Kemalist olarak görmedim ama bu adamın yaptıklarını da inkâr etmek müthiş bir aymazlık. Fakat her şey çok hızlı oldu ve bazı şeyler eğreti durdu.

 

 

TÜRK DİZİLERİNİN EMNİYET KARNESİ BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin