Lütfi Paşa'nın gerçek öyküsünü bir de ondan dinleyin!

Cinsel organları dağlayan Paşa'yı bir de ondan dinleyin.

resim yok
31 Mayıs 2013 - 11:12
Magazin

Cinsel organları dağlayan Paşa'yı bir de ondan dinleyin!

"Muhteşem Yüzyıl'da önceki gece bahsi geçen Lütfi Paşa'nın kadın cinsel organını dağlaması olayının gerçek hikâyesini bir de benden dinleyin... "

"Muhteşem Yüzyıl'da önceki gece bahsi geçen Lütfi Paşa'nın gerçek hikâyesini bir de benden dinleyin... "

 

Köşesinde yer verdi

Habertürk gazetesinin  tarih yazarı Murat Bardakçı zina ederken yakalanan bir kadının cinsel organını dağlatarak cezalandırdığı için karısının tepkisini çeken ve Vezirliği alınıp bir de dayak yiyen Lütfü Paşa'nın hikayesini köşesine işte bu satırlar ile taşıdı.

İşte Murat Bardakçı'nın kaleminden Lüftü Paşa'nın başına gelenler:

"Lütfi Paşa, Kanuni Süleyman'ın hem sadrazamı, hem de eniştesidir. Yavuz Sultan Selim'in kızı Şah Sultan ile evlidir, devlet adamlığının yanısıra tarihçidir, özel hayatında ise sertliğiyle ve kendini beğenmişliğiyle tanınmıştır.

ZİNA EDEN KADINI DAĞLAYARAK CEZALANDIRIYOR

1541 Nisan'ında bir gün, zina ederken yakalanan bir kadının cinsel organının dağlanmasını emreder.  Verdiği emir Kanunî'nin 1523 tarihli kanunnamesinin beşinci maddesine dayanmaktadır, gerçi o zamana kadar uygulanmamıştır ama hemen yerine getirilir.

PADİŞAHIN KIZKARDEŞİNE TOKAT ATIYOR

Paşa'nın hanımı Şah Sultan hadiseyi hemen haber alır ve kocası o akşam konağa gelir gelmez "Senden önce gelen vezirlerin hangisi kadınlara karşı böyle bir ceza verdi? Kimi örnek aldın da bu işi ettin?" diye haykırır. Paşa'nın istifini bozmadan "Bundan böyle yakalanan her fahişe aynı cezayı çekecek" demesi üzerine Şah Sultan'ın sinirleri tepesine fırlar ve  "İnatçı, edepsiz zâlim herif!" diye avaz avaz bağırmaya başlar.

İşittiği hakaretler Lütfi Paşa'nın kanına dokunur, karısını susturmaya çalışır, beceremez, kendini tutamaz ve Şah Sultan'ın suratına okkalı bir şamar aşkeder.
[reklam]
ŞAH SULTAN, LÜTFİ PAŞA'YI HİZMETÇİLERİNE DÖVDÜRÜYOR

Ama, karısının Yavuz Selim'in kızı ve zamanın hükümdarı Sultan Süleyman'ın da kızkardeşi olduğunu unutmakla büyük hata etmiştir. Şah Sultan "Bana el kaldırırsın haaa!" deyip feryada başlar, konakta ne kadar haremağası, hizmetkâr ve uşak varsa çağırıp kocasına bir güzel dayak attırır ve sopa faslının ardından Paşa'yı kapıdışarı eder.

SULTAN SÜLEYMAN VEZİRLİKTEN ALIP SÜRGÜNE GÖNDERİYOR

Sonra kardeşi Sultan Süleyman'a gider, "Benim kocam, senin de vezirin olacak deyyus bana el kaldırmaya cür'et etti" deyip ağlamaya başlar. Gazaba gelme sırası bu defa Kanunî'dedir. Kızkardeşini Lütfi Paşa'dan hemen boşatır, Paşa'yı sadrazamlıktan azleder ve Rumeli taraflarındaki çiftliğine sürgün eder.

LÜTFİ PAŞA KİTABINDA BU OLAYI NASIL ANLATIYOR?

Lütfi Paşa, kendi ismini taşıyan tarihinde bu hadiseyi anlatırken yediği dayaktan ve konağından kapıdışarı edilmesinden hiç sözetmeyecek, sadece "Kadınların hilelerinden kurtulabilmek ve onlara mağlup olmamak için sadrazamlığı kendi rızamla bıraktım. Çiftliğimde gönül rahatlığıyla inzivaya çekildim ve Allah'a dua etmekle meşgul oldum" diyecektir...

 

Sadrazam Lütfi Paşa’nın ünlü tarihi: “Tevârih-i Âl-i Osman”.

 

MUHTEŞEM YÜZYIL'A KONUK OLDU, ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin