resim yok
19 Ocak 2013 - 00:00

 

Türkiye'nin yurtdışına satılan ilk dizisi "Gümüş"ün yıldızları Kıvanç Tatlıtuğ ile Songül Öden, Kanal D binasında düzenlenen Fresh Mesh 2013'ün 2. gününde düzenlenen konferansa katıldı.
Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand'ın ölümü nedeniyle oldukça hüzünlü bir havada gerçekleşen etkinlik Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın konuşmasıyla başladı. Birand'ın vefatı nedeniyle konferansı bitirmeyi düşündüklerini belirten Yalçındağ, "Kesmeyi düşündük ama Mehmet Ali Birand bu konferansı çok önemsiyordu. ‘İyi ki yapıyorsun. Buna ihtiyacımız var’ diyordu" dedi.
Doğan TV Holding CEO'su İrfan Şahin'in yönettiği söyleşiye 47 ülkede yayınlanan ve yaklaşık 85 milyon kişiye ulaşan 2005 yapımı “Gümüş” dizisinin senaristleri Sema Ergenekon, Eylem Canpolat, yapımcı Ahmet Kayımtu, yönetmeni Kemal Uzun, başrol oyuncuları Kıvanç Tatlıtuğ, Songül Öden, Kanal D Genel Yayın Yönetmeni Pelin Diştaş ve Türk dizilerini Orta Doğu ülkelerine pazarlayan MBC şirketinin sahibi Fadi İsmail katıldı.
 
"Kıvanç'ı esmer yapalım"
100 bölüm süren ve tamamı MBC'ye 100 bin dolara satılan “Gümüş”e başlama serüvenini anlatan ªahin, 2004'te ANS isimli yapım şirketinin müdürlüğünü yaparken dizinin senaristleriyle tanıştığını söyledi. Şahin, şöyle konuştu:
"Okuldan yeni mezun olmuş iki kız öğrenci ‘Bizimle görüşün, projemiz var’ diye mail atıyordu. Ceplerinde bir kuruş yoktu. İstanbul’a bizimle çalışmaya davet ettik. Sonra o kadar isteklerde bulundum ki, Eylem Canpolat’ı ağlattım. Sonra elimde senaryo ile kanal kanal dolaştım. Kötü pazarlamacı olduğum için dizi elimizde kaldı. Tüm oyuncular başa diziler ile anlaştığı için elimizde hiç erkek oyuncu kalmadı. Bir tek Kıvanç Tatlıtuğ vardı. O zaman Kıvanç Tatlıtuğ’u kimse tanımadığı için ekibimiz ‘Mankenden oyuncu olmaz’ diye istemedi. Sonra Kıvanç’ı ekibimle tanıştırdım. Kıvanç toplantıdan çıktıktan sonra tüm kızlar, ‘Patron ne olursun Kıvanç oynasın’ diye istekte bulundu. Pelin Diştaş bana 'Türkiye’de sarışın başrol olmaz. Kıvanç’ın saçlarını esmer yapalım' dedi.
 
"Başrol oynamak istemedim"
Sözü alan Kıvanç Tatlıtuğ, “İlk toplantıya girdiğimde başrol oynamak istemediğimi söyledim. Dizideki Mehmet ve ‘Berk’ karakterlerini önerdiler. Yan rol olan Berk’i seçtim. Ama İrfan Şahin, beni başrol olan Mehmet karakterine ikna etti. Daha sonra ise Orta Doğu’da izlenen 'Gümüş' dizisi ortaya çıktı” diye konuştu. ªahin, “Türkiye’de Kıvanç Tatlıtuğ’un oynadığı tüm dizileri yabancılar hemen talep ediyor” diyerek Tatlıtuğ’u övdü. Dizide dedesini canlandıran Ekrem Bora’yı unutmayan Tatlıtuğ, “Burada bulunmayı en çok hak eden isim Ekrem Bora’dır" diyerek usta oyuncuyu da andı.
 
Songül'ün maaşı 1700 TL'ydi
Songül Öden'i nasıl bulduğunu anlatan İrfan Şahin, "Songül’ü çağırdığımızda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda oynuyordu. Aylık 1750 Lira maaş aldığını söyledi. Biz bölüm başına Songül’e 1750 lira teklif edince kabul etti” şeklinde konuştu. Sözü alan Öden, “Ankara kökenli oyuncuyum. Diziye başladığımızda ilk bölümlerin reytingleri iyi değildi. Reytingleri öğrenince sıkıntılardan yüzümde sivilceler çıktı. Sivilceler makyajla zor kapatıldı. Diziyi izleyenlerden ‘Sivilceli kızı yakışıklı çocuğun karşısına nasıl koyarsınız?’ diye tepkiler aldım. Dizinin hemen bitmesini istedim. Ama daha sonra inanılmaz iyi geçti. Büyük bir iş başardık. Birbirimizden kopmadık. Yıllar geçti ama benim en iyi oyuncu erkek arkadaşım hâlâ Kıvanç’dır” şeklinde konuştu.
 
2. bölümde kaldırılıyordu
Diziyi ikinci bölümden sonra reytingleri kötü gidince Kanal D'nin yayından kaldırmak istediğini anlatan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bayramın birinci günü yayınlanan dizinin ilk bölümü 31. oldu. Reytinglerin bu kadar kötü olduğunu görünce öleceğimi hissettim. İkinci bölüm 16. oldu. Kanal yönetimi diziyi kaldırmak istedi. Ben İcra Kurulu'nu arayarak iki bölüm daha süre istedim. Dizi çok iyi gitmeye başladı. Sonra Kanal D Genel Müdürü oldum. Gümüş'ün 47. bölümün sonunda reytingleri yine kötü gitmeye başladı. Ekibe ‘Bitirelim’ dedim. Benden iki bölüm daha istediler. Sonra 100 bölüme tamamladılar.”
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin