resim yok
31 Ekim 2011 - 00:00

 

Nebahat Çehre’nin, Etiler’de bir sitede yer alan evi, onun dinlendirici ve ne istediğini iyi bilen dünyasından ipuçlarıyla dolu. Karşımızda bir oyuncu değil, sohbetiyle konuklarına muhteşem zamanlar geçirten bir ev sahibesi var
Nebahat Çehre’nin kapısındayız. Şu sıralar TV’de reyting rekorları kıran ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Valide Sultan’a hayat veriyor başarılı oyuncu. Bizi içten bir tebessümle karşılıyor. Aşk-ı Memnu’da canlandırdığı, kızmak ve hak vermek arasında gidip geldiğimiz anne Firdevs Yöreoğlu’nun o soğuk ve mesefali duruşundan ortada eser yok. “Çocuklar sıcak ne içersiniz, size muzlu pasta aldım,” diyerek daha ilk anda bize sanki yıllardır tanıdığımız birinin evindeymişiz hissini yaratıyor. 
 
Üzerinde kahverengi dar deri bir pantolon ve sade beyaz bir gömlek var Çehre’nin. Giydiğini yakıştırmasını bilen insanlardan kesinlikle. Kendi yaptığı saçı ve doğal makyajıyla her daim görmeye alışık olduğumuz ışıltısı çekim boyunca hayran bırakıyor.
 
Çok eşya bana göre değil Nebahat Çehre, mimarı Sinem Dural’dan, dinlendirecek ve kendini yansıtacak bir ev tasarlamasını istemiş. “Buranın tamamlanması iki ay sürdü. Yemek odasının arka duvarı için hâlâ modern bir tablo arıyorum. Belki salona bir lamba gelir, o kadar” diyor Çehre. Ferah görünümlü dairede gereksiz hiçbir eşyaya yer vermemiş. “Çok eşyalı evler bana göre değil. Burası şu anda tam kararında,” diyor. Yüksek ahşap şamdanlara sehpa ve dresuar üstünde gümüş aksesuarlar eşlik ediyor. Kumaş seçimlerindeyse pastel tonlar hakim. 
Dekorasyona çok meraklı olduğunu anlatan Çehre, bu konularda asla teslimiyeti başka birine bırakamayacağını açıklıyor. “Birkaç ev dekore etmişliğim de var. Çok keyif alırım bu tarz işlerle meşgul olmaktan,” diye belirtiyor. Salondaki iki uzun koton kumaşlı kanepeye önünde cam büyük bir sehpa eşlik ediyor. Cam orta sehpasına eski bir şömineden çıkma dev taş ayaklar bulmuş rutin Çukurcuma gezmelerinde. Bazen göz zevkine  güvendiği yakın arkadaşları, bazen de mimarı Sinem Dural’la yapmış evdeki mobilya seçimlerini. 
 
165 m2’lik ev, salon, mutfak, üç oda ve iki banyodan oluşuyor. Evin projelendirme ve uygulama aşamasında mimar Dural’la çok uyumlu bir zaman geçirmiş olduğunu vurguluyor Çehre. İstanbul’da birçok mağazayı beraber gezmişler. “Yaz boyu İstanbul’da tatil için bulunan Arap turistlerin yoğun ve aşırı ilgisi bizi çok zorlamıştı. Uzaktan Nebahat Hanım’ı gören turistler ‘Ferruzz, Ferruz’ diyerek (Arap ülkelerinde gösterilen Aşk-ı Memnu dizisinde Firdevs karakterinin ismi) koşarak gelip, fotoğraf çektiriyordu onunla. O da her zamanki mütevazılığı ile kimseyi kıramadığı için, bir saatlik işimiz 3-4 saati buluyordu. Tabii hayranlarıyla fotoğrafları da çekmek hep bana düşüyordu,” diye anlatıyor mimar Dural o dönemi. Çehre ‘Aşk-ı Memnu’ ve daha birçok bilindik dizinin senaristi Ece Yörenç’in evindeki bir davette tanımış mimarını. “Ece’nin evini yapmıştı. Tarzını çok beğenmiştim. Kendisiyle de aynı sitede oturuyorduk zaten,” diyor Çehre.
 
Teknolojiden  hoşlanmıyor
Peki evde bir günü nasıl geçiyor Nebahat Çehre’nin dersiniz? “Sabahları erken kalkıp kahvaltımı yapar, gazetelerimi okurum. Teknolojiyi hayatıma mümkün mertebe sokmamaya gayret ediyorum. Internet kullanmam ve gereksiz yere telefonla konuşmak hoşuma gitmez. Benimle uzun sohbet etmek isteyen arkadaşlarımla yüz yüze görüşmeyi tercih ediyorum,” diye anlatıyor. 
 
“Uykum, hem sağlığım hem iş tempom açısından çok düzenli olmak durumunda” diyen Çehre, dostlarıyla yemek yemeyi çok sevdiğini söylüyor. Eskiden evde misafir çok ağırlardım ama şimdi pek yapamıyorum,” diyen Çehre her işini kendi yaptığını belir-tiyor. “Öyle Aşk-Memnu’daki gibi evimde yardımcılar, kapıda şoförlü bir hayatım yok benim. Evde misafir ağır-layacaksam da hazırladığım menüden sofraya kadar en ince ayrıntıya kadar kendim kafa yormak isterim. Ama şimdilerde herkes diyette. Bir makar-na yanına güzel bir salata tamam diyorum ben de,” diye anlatıyor. 
 
Bir zamanlar gençlere sık sık öğütler verdiğinden bahseden Çehre, artık bu huyundan da vazgeçmiş. “Neticede bizi biz yapan aslında hatalarımız ve onlardan çıkardığımız dersler. Bunları bilen biri olarak onların vakit kaybetmemelerini istiyordum sadece. Ama baktım ki insan her şeyi kendi yaşayarak öğreniyor. Siz de verdiğiniz öğütle kalıyorsunuz,” diyen Çehre sette disiplini ve yıllardır hiç kimseyi bekletmemesiyle ünlü.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin