Muhteşem Yüzyıl bir ülkeyi daha fethetti!

Hint dizilerinin Pakistan'da büyük yankılar uyandırdığı günler geride kaldı; artık Pakistan'da herkes 'Muhteşem Yüzyıl'ı, 'Aşkı Memnu'yu konuşuyor.

resim yok
02 Aralık 2013 - 11:48
Magazin

Hürrem bir ülkeyi daha fethetti.

 

İşte detaylar:

 

ARTIK MODA TÜRK DİZİLERİ

Hint dizilerinin Pakistan'da büyük yankılar uyandırdığı günler geride kaldı; artık Pakistan'da herkes 'Muhteşem Yüzyıl'ı, 'Aşkı Memnu'yu konuşuyor.

Pakistan'da yayımlanan Türk dizileri, Hint dizilerini tahtından etmiş durumda.

Kadın, erkek herkes artık Türk dizilerine hayran.

Emine Ömer isimli bir kadın, "Hürrem Sultan'ın hikayesi çok derin" diyor. Emine'nin kocası da Hürrem Sultan karakterinin başrolde olduğu Muhteşem Yüzyıl dizisinin bir hayranı.

 

AŞK-I MEMNU İLE BİRLİKTE...

Önceden ülkede Hint dizileri çok tutuluyordu ancak geçtiğimiz yıl Urdu1 isimli kanalın 'Aşkı Memnu' dizisini yayımlamaya başlamasıyla, Türk dizileri çok popüler hale geldi.

 

EN AZ YEDİ TÜRK DİZİSİ

Şimdilerde Pakistan kanallarında en az yedi Türk dizisi yayımlanıyor, üstelik hepsi de prime time'da.

Ancak Türk dizilerinin yayımlanmasından herkes bu kadar memnun değil.

 

MUHAFAZAKAR ÇEVRELER...

Bazı muhafazakar çevreler, Türk dizilerindeki kadınların 'kışkırtıcı' elbiseler taşıdığını savunuyor.[reklam]

DİZİ HAKKINDA

Muhteşem Yüzyıl, Tims Productions tarafından yapılıp Star TV'de yayınlanan Türk yapımı tarih-kurgu televizyon dizisi. Dizi, temel olarak Osmanlı İmparatorluğu padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın ve Hürrem Sultan'ın hayatı, Hürrem Sultan'ın evlatları için giriştiği taht mücadelesi ve saray hayatı üzerine kurgulanmıştır. Senaristi Meral Okay dizinin bir kurgu olduğunu ve bu sebeple gerçekleri yansıtmak zorunda olmadığını belirtmiştir.

05 Ocak 2011'de başlayan dizinin ilk sezon finali 22 Haziran 2011 çarşamba günü yayınlanmış, 04 Ocak 2012'ye kadar Show TV'de ekrana gelmiştir. 04 Ocak 2012'de Star TV'ye transfer olan dizi 6 Haziran 2012'de 2. sezon finalini yapmıştır. Dizinin 3. sezonu da 12 Eylül 2012'de başlamıştır ve 19 Haziran 2013'te 3. sezon finalini yapmıştır.

Yönetmenliğini Taylan Biraderler'in yaptığı, yapımcılığını Timur Savcı’nın üstlendiği dizinin senaryosunu 10 Nisan 2012'deki ölümüne dek Meral Okay, sonrasında ise Yılmaz Şahin yazmıştır. Dizi 3.500.000 TL bütçesiyle Türk televizyon tarihinin en pahalı projesidir.

İlk yayın tarihinden önceki 5 aylık süre içerisinde başlayan yapım çalışmaları için 2.100 m2 alana bir plato kurulmuş, 30 kişilik bir heykeltıraş ve ressam grubu burada yapıların birebir kopyalarını inşa etmiştir. Ayrıca tarih uzmanları Deniz Esemenli ve Günhan Börekçi ile yazar Latife Tekin senaryonun, kullanılan kıyafetlerin ve eşyaların tarihî gerçeklere uygun olması amacıyla diziye danışmanlık yapmaktadır.

Dizinin başından beri Hürrem Sultan karakterini canlandıran Meryem Uzerli'nin, tükenmişlik sendromu yaşayıp daha sonradan da hamile kalıp diziden ayrılmasından sonra, Hürrem Sultan karakterini Vahide Perçin canlandırmaktadır.

 

 

OKAN YALABIK'IN YENİ MESLEĞİ! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin