resim yok
10 Nisan 2013 - 00:00

Meral Okay anıldı gözler Sezen’i aradı

Muhteşem Yüzyıl dizisinin senaristi Meral Okay ölümününü 1. Yıl dönümünde Zincirlikuyu’daki mezarı başında anıldı.

Meral Okay’ın babası Atağ Katı, akrabaları ve Muhteşem Yüzyıl dizisinin oyuncularının hazır bulunduğu anmada duygusal anlar yaşandı.

DOSTLARI MERAL OKAY’I ANDI

Meral Okay için Kuran okutan ve mevlid şekeri dağıtan baba Atağ Katı, Muhteşem Yüzyıl oyuncularına geldikleri için teker teker teşekkür etti.

Mezarın hemen yanında dostları ve dizi oyuncularıyla fotoğraf çektiren Atağ Katı, “Meral Okay adına 27 Nisan’da Kültür merkezi açılışı yapacaktık ama dizide oynayan arkadaşları o tarihlerde Antalya’da festivalde olacakları için 4 Mayıs’a erteledik. Meral Okay adına Kültür ve Sanat Vakfı kuruluyor. Ankara’da iki park yapıldı. Bütün dostlarımızı bekliyoruz” dedi.

 

Kimler ordaydı?

Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki anmaya Halit Ergenç, Nur Fettahoğlu, Mehmet Günsür, Selma Ergeç, Ozan Güven, Oktay Kaynarca ve Ceyda Düvenci gibi oyuncu dostları ve Muhteşem Yüzyıl çalışanları katıldı.

 

Gözler Sezen'i aradı


Meral Okay’ın yakın dostu Sezen Aksu anmada yoktu.

 

MERAL OKAY kimdir?

 

Meral Okay, 20 Eylül 1959 tarihinde Türkan ve Ata Katı çiftinin 2. çocuğu olarak Ankara'da doğdu. Anıttepe Lisesi'nde liseyi bitirdi. Beş yıl devlet memurluğu yapan Okay, bu süreçte Toprak Mahsulleri Ofisi'nin Dünya Bankası projelerinde ve TBMM'nin Atatürk'ün 100'üncü yaşı kutlamaları çerçevesinde kurulan bir komisyonunda yer aldı. 12 Eylül döneminde Türkiye İşçi Partisi üyesi ve işyeri temsilcisiydi.
[reklam]
1984 yılında sinema ve tiyatro oyuncusu Yaman Okay'la evlendi. Eşi 1993'te, 41 yaşında kanserden yaşamını yitirdi.

İstanbul'a taşınarak Günaydın gazetesinde çalışmaya başladı. Dergicilik, yayıncılık, yapımcılık, Sezen Aksu ile sahne çalışmaları yaptı, şarkı sözleri yazdı. İkinci Bahar dizisiyle ünlendi. DİSK'in 40. yılı kutlamalarında sahne aldı ve yine DİSK'in öncülüğünde başlayan 10 Aralık Hareketi'nin Politika Geliştirme Kurulu üyesiydi.

 

Petrol-İş Sendikası'nın "Sendikalı Ol" kampanya filminde rol aldı. Bir filmde yapımcılık denemesinde bulundu. Son olarak Muhteşem Yüzyıl dizisinin senaristliğini yapıyordu.

09 Nisan 2012'de sabah saatlerinde evinde akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.

Tüm mirasını Nesin Matematik Köyü'ne bağışlamıştır; ancak mirasçılarının bu tezin hukuki bir dayanağı olmadığını iddia etmesi üzerine tüm mal varlığı mirasçılarına dağıtılmıştır. Meral Okay'ın bu sözlü vasiyeti arkadaşları tarafından gerçekleştirilmiş ve "Meral Okay Matematik Köyü'nde Doğuyor" adlı bir yardım organizasyonuyla vakfa maddi destek sağlanmıştır.
 

MUHTEŞEM YÜZYIL EKİBİNİ SARSAN SON HABER! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin