Muhteşem Yüzyıl'ın Kanuni'si bu kez hayat kurtardı!

Sırp milyonerin eşini Kanuni kurtardı!

resim yok
17 Şubat 2014 - 15:54
Magazin

Sırp milyonerin eşini Kanuni kurtardı!


Fidyeciler Muhteşem Yüzyıl'ı seyre dalınca yakalandılar...

Sırbistan'ın en zenginlerinden Zoran Baskoviç'in eşi 4 milyon euro fidye talebiyle kaçırıldı. Beş kişilik fidye çetesinin izini süren polis operasyon yaptığı evde fidyecileri Türk dizisini izlerken buldu.


Sırbistan'da Planet Sports isimli spor salonları zincirine sahip ülkenin zengin iş adamlarından Zoran Boskoviç'in eşi Svetlana Boskoviç, önceki gün kimliği belirsiz kişiler tarafından sokak ortasında kaçırılmıştı. 49 yaşındaki kadın 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin de dahil olduğu film gibi bir operasyonla kurtarıldı.

Belgrad polisinin düzenlediği basın toplantısında olayın ayrıntıları aktarıldı. Buna göre işadamının şoförünün de dahil olduğu 5 kişilik fidyeci ekip, aylar süren planlama sonucu geçen hafta içinde harekete geçti. Şoförün verdiği bilgi sayesinde kadının ne zaman nerede olduğunu biliyorlardı. İşyerinden çıkar çıkmaz sokak ortasında güpegündüz kaçırdıkları kadını gözlerini bağlayarak bir panelvana koydular. Ardından izlerini kaybettirmek için daha önceden hazırladıkları 3 yabancı plakalı arabayı belirli süreler içinde sürekli değiştirerek esirlerini şehir dışında bir barınağa götürdüler.

 

''ÇOCUKLARI DA ÖLDÜRÜRÜZ''

Kaçırma planı başarıya ulaşınca bu kez sıra işadamıyla temasa geçmeye geldi. Milyoner Sırp'ı arayan fidyeciler, ''4 milyon euro vermezsen karını öldürürüz. Polise haber verirsen çocukların da ölür'' dedi. Ancak Boskoviç, bu telefonun ardından hemen polisi aradı. Polis fidyecilerin izini sürmeye başladı. Ancak ortada kaçırılış anının güvenlik kamerası görüntüsü dışında hiçbir delil yoktu.

 

GÖZCÜ DE İÇERİ GİRİNCE...

Fidyeciler, saatler sonra yeniden aradığında pazarlık başladı. Fidye miktarı 1 milyon euro’ya kadar düşürüldü. İşadamının ‘O kadar nakitim yok’ sözlerinden sonra ilk taksit olarak 200 bin euro ödenmesine karar verildi. Sırp milyonerin sahip olduğu spor salonlarından birinin köşesine bırakılan parayı almaya gelen kişi Boskoviç’in şoförüydü. Polisin kendisini o an izlediğinden habersizdi. Hemen Belgrad polisi tarafından takibe alındı ve kilometrelerce uzaktaki barakanın yeri bu şekilde bulundu. 24 saat gözetim altında tutulan evde 5 kişinin bulunduğu belirlendi. Ancak polis, kadının öldürülmesinden endişe ediyor bu nedenle sürekli bir eylemcinin gözetleme yaptığı eve operasyon düzenlenemiyordu.[reklam]

Ne olduysa akşam saatlerinde oldu. Dışarıyı gözleyen gözcü de içeri girdi ve ev tam bir sessizliğe büründü. Polis hemen evi kuşattı ve operasyon için düğmeye basıldı. Saniyeler içinde onlarca güvenlik görevlisi kapıyı kırıp içeri girdiğinde 5 kişilik fidye çetesinin TV’nin önünde ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisini izlediği görüldü. Kanuni ve Hürrem tutkunu fidyeciler hemen gözaltına alındı, evin bodrumunda tutulan kadın da kurtarıldı. Belgrad Emniyet Müdürü, basın toplantısı düzenleyerek operasyonun başarıyla ulaştığını tüm ülkeye duyurdu. Sırp Blic gazetesi de 'Muhteşem Süleyman sayesinde kurtuldu' diye manşet attı.

 

KANUNİ, SIRBİSTAN'I FETHETTİ

Muhteşem Yüzyıl, Sırbistan'da iki sezondur bir TV kanalı tarafından veriliyordu. Üçüncü sezonunda Nova Channel adlı bir kanala rekor ücretle transfer oldu. Halit Ergeç'in de katıldığı bir törenle 3’üncü sezonun ilk bölümü Belgrad'da tanıtılmış, 'Kanuni Sırbistan'ı fethetti' başlıkları atılmıştı.

 

HERKES GİZLİ GİZLİ İZLİYOR

Sırbistan'ın Ankara Büyükelçisi Dusan Spasojeviç ülkesinde yayınlanan Türk dizileri için şöyle konuşmuştu: ''Şu anda Muhteşem Yüzyıl, 1001 Gece, Aşk-ı Memnu ve bunun gibi birkaç dizi daha yayında. En favori Muhteşem Yüzyıl gibi duruyor. Tüm kadınlar Hürrem, erkekler ise Mahidevran taraftarı. Sırbistanlı bir gazeteci ile tanıştım İstanbul'da. Bana dizide kimi desteklediğimi sordu. Vaktim olmadığı için izleyemediğimi ancak Mahidevran'ı daha sempatik bulduğumu anlattım. Bana çok kızdı. İnsanlar Türk dizilerini 'seyretmiyoruz' diye yalan söylüyorlar, niyeyse biraz utanıyorlar. Ama izliyorlar. Hatta izlemekle kalmıyorlar, programlarını bile ona göre ayarlıyorlar.''

 

 

RÜSTEM PAŞA HAKKINDAKİ İDDİALARA AÇIKLIK! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin