Muhteşem Yüzyıl'ın Nigar Kalfa'sı artık Gülpare!

'Oto kontrollüyüm aşka temkinliyim...''

resim yok
15 Temmuz 2014 - 12:30
Röportaj

'Oto kontrollüyüm aşka temkinliyim...''

Muhteşem Yüzyıl'ın Nigar Kalfa'sı Filiz Ahmet, şimdi 'Ruhumun Aynası' dizisinde 'Gülpare' rolüyle karşımızda.

Bu sefer bir komedide gördüğümüz oyuncu, ''Komedide enerji daha yüksek oluyor'' diyor.


Makedon kökenli oyuncu İstanbul'a alıştığını ama her şeyin başında güven aradığını söylüyor.

Ruhumun Aynası ile yollarınız nasıl kesişti? Nasıl bir karakter Gülpare?

Bando Yapım'dan teklif geldi, okuduğum senaryo çok hoşuma gitti, yapımcı ve yönetmenimiz Bülent ile birkaç toplantı yaptık. Her şey çok pozitif ve çok samimiydi, eee ben de kabul ettim. Gülpare; çok zeki bir kadın, üniversite okuyamamış ama okusa çok acayip yerlere gelebilirmiş, yeniliklere açık kendini geliştirmiş, akıllı, tüm aileyi bir arada tutan, herkesi her şeyi çekip çeviren kişi. Elçin'in sağ kolu, Elçin'i de çekip çeviriyor.

Makedonya aksanınızı dizide de kullanabiliyorsunuz. Normal hayatta göçmen aksanınız ne kadar kaldı? Bu konuda bir şey yapıyor musunuz?

Dizide kullandığım kadar. Tabii ki Makedonya'ya gittiğimde yine kayıyor. Herkes memleketine gittiğinde yarım saat içinde o aksana döner ya, onun gibi işte... Ama çok uzun zamandır İstanbul’da yaşıyorum. Dizide konuşma dilim size ne kadar aksanlı geliyorsa o kadar var.


Komedi ve dramı oyunculuk açısından ayıran başlıca şeyler ne sizin için?

Biri ağlatırken güldürüyor, diğeri güldürürsen hüzünlendiriyor. İkisinin de yeri ayrı bende. Komedide enerji daha yüksek oluyor tabii. Dramda daha sakin ve iç enerjisi yüksek olmalı vs... Oyuncunun rolü çıkarırken yaptığı yolculuk her zaman aynı ama değişen bir şey yok...[reklam]

'DİZİ SEKTÖRÜNDE KESİN İŞ YOK'

Türkiye dizi piyasasına artık bir hayli alışmış olmalısınız. Burada izleyici sizin gözleminize göre nasıl işleri seviyor daha çok?

Seyircinin tercihi belli olmuyor. Bazen beklenmedik projeler başarıyı yakalarken bazen kesin başarı beklenen bir  proje hayal kırıklığı yaratabiliyor. Zamanlama önemli gibi geliyor bana doğru zamanda doğru proje ile başlamayı bilmek... Bir de tabii ki kadro önemli. Bizim dizimizin bunların hepsini bir araya getirdiğini düşünüyorum. Çok önemli ustalarla beraber çalışıyoruz.

Makedonya'daki aileniz burada oyunculuk yapmanıza alıştı mı? Görüşebiliyor musunuz?

Onlar da alıştılar tabii ki. Fırsat buldukça onlar geliyor, boş zamanım olduğunda ben onların yanına gidiyorum, bir şekilde görüşüyoruz ama tatil yapma fırsatı bulursam daha çok vakit geçirebileceğiz.

İleride nasıl roller istersiniz?...

Kısmet. Zaman içinde göreceğiz. Şu anda 'Ruhumun Aynası' var hayatımda ve Gülpare ile dopdoluyum. Çalışıyorum ve önceliğim bu proje. Sonra ne olur, zaman ne gösterir, karşıma nasıl senaryolar gelir bilmiyorum.

Ve son soru daha önceki röportajımızda aşkta 'güven' duygusunu başa koymuştunuz. Hâlâ aynı mı?

Aynı evet... Güven olmadan aşk olmaz. Güven olmadan hiçbir şey olmaz aslında. Her ilişkinin temeli güven. Aşk ilişkisinin de, iş ilişkisinin de, sosyal ilişkininde. Ama hiçbir zaman nasıl geleceğini bilmiyoruz. Tak tak diye geliyor. Ben biraz o konularda oto kontrollüyümdür, temkinli yaklaşırım.

 

 

TUBA ÜNSAL, YENİ PROJELERİNİ VE ÖZEL HAYATINI ANLATTI!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin