Nesrin Cavadzade kendisiyle ilgili bilinmeyenleri anlattı!

Harper's Bazaar'a konuşan Nesrin Cavadzade: ''TV'de çirkin göründüğümü düşündüğüm için üç sene dizi yapmadım. Ekrandaki görüntümden o kadar nefret ettim ki, kendime küstüm.''

resim yok
25 Eylül 2013 - 09:44
Röportaj

Harper's Bazaar'a konuşan Nesrin Cavadzade: ''TV'de çirkin göründüğümü düşündüğüm için üç sene dizi yapmadım. Ekrandaki görüntümden o kadar nefret ettim ki, kendime küstüm.''

Onu belki 'Dilber'in Sekiz Günü'nden belki de bol ödüllü 'Güzel Günler Göreceğiz'den tanıyorsunuz.

 

SAMİMİ AÇIKLAMALAR

Oyunculuk yolunda emin adımlarla ilerleyen Nesrin Cavadzade, kendisiyle ilgili bilinmeyenleri Harper's Baazar dergisinden Serpil Demirer'e anlattı...

 

AİLEM HEP DOKTOR

* Bakü'den Türkiye'ye 11 yaşındayken geldim. Tamamı doktorlardan oluşan bir ailenin çocuğuyum. Annem ve anneannem çocuk doktoru, babam ekonomist ama babamın ailesinde de doktor çok.

* Tek çocuk olmama rağmen dayılar, halalar ve bir sürü kuzenle geçti çocukluğum. Sovyetler Birliği'nin yıkılmasıyla birlikte hayatım değişti. O yıllarda Bakü'de çok acı şeyler yaşandı ve hâlâ da izleri var. Eniştem dış ticaret bakanıydı ve bizim Türkiye'ye taşınmamız konusunda çok destek oldu. Babam kaldı, zaten annemle ayrılmışlardı. Dört yıl sonra da vefat etti.

 

HEP BU İŞİ İSTEDİM

* Ne okursam okuyayım, hep oyuncu olmayı hayal ettim. Henüz 15 yaşındayken, okulun tiyatro kolundaydım. Üniversiteye girdiğim sene Şahika Tekand'a yazıldım. Sinema yönetmenliği okurken, bir yandan da Şahika Tekand'ın okuluna devam ettim.

 

İKİ HAYALİM VAR

* Oyunculukla ilgili hayallerimden biri; fiziksel zorluk gerektiren bir karakteri oynamak... 'Siyah Kuğu'nun çok etkisinde kalmıştım. Düşünsenize bir yapımcı, bir oyuncuya gidip şöyle diyor; "Bak önünde 1.5 sene var. Günde sekiz saat ders mi alırsın, artık ne yaparsan yap ama bu role hazırlan." İnanılmaz bir şey! Maalesef Türkiye'de öyle bir lüks yok. Role ruhen hazırlanabilirim belki ama yapım şirketleri bana fiziken hazırlanacak bir zaman tanımıyor. O yüzden 'Kelebeğin Rüyası' için Kıvanç Tatlıtuğ'un zayıflaması benim için değerli.

* İkinci hayalim ise Pedro Almodovar'la çalışmak. Onun filmlerinde kadını kullanış biçimini ve sinemasını çok seviyorum.

* Televizyonda kendimi seyrettiğim zaman çirkin göründüğümü düşündüğüm için tam üç sene dizi yapmadım. Ekrandaki görüntümden o kadar nefret ettim ki, kendime küstüm. Şimdi bakıyorum da hiç de öyle değilmişim.

* Bir oyuncu olarak yaş almaktan korkmuyorum. Starların endişeye kapılmalarını da anlıyorum. Onların üstünde baskı var, ama ben star değilim.[reklam]

'DİLBER'İN SEKİZ GÜNÜ' BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL!

* Kutluğ Ataman'ın 'Kuzu' adlı filminde oynadığım 'Medine' karakterinden çok etkilendim. Kışın çekildi. Ne çıkacak bilmiyorum. İyi mi oynadım, kötü mü oynadım onu da bilmiyorum ama kağıt üzerinde inanılmaz bir kadın kahramandı. Böylesi bir karakteri canlandırmak için çok uzun zaman beklemem gerekebilir. Onun yanına koyabileceğim; 'Dilber'in Sekiz Günü' filmindeki 'Dilber' karakteri var. İki kadın da çok sıradışı.

 

MODAYLA ARAM PEK YOK HİSSETTİĞİM GİBİ GİYİNİRİM

* Şu an bir senaryo üzerinde çalışıyorum. Kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak yazdığım senaryo için daha dört-beş senem var.

 

VARSA YOKSA İSTANBUL

* Seyahat etmeyi çok seviyorum. Bu sene New York'a, Montreal'e, Varşova'ya, Bakü'ye ve Erzincan'a gittim. Ama nereye gidersem gideyim, en sevdiğim şehir hep İstanbul.

 

* Ben çok istikrarlı yaşayan biriyim. Yedi yıldır devam eden bir ilişkim var. Kendisi benim liseden beri en yakın arkadaşım. İlişkilerde zaman çok önemli bir kavram benim için. İnsanlar ancak zaman içinde bir şeylerin üstüne başka şeyler koyabiliyor.

 

* Modayla aram pek yok. Zamansız parçaları seviyor ve onların içinde rahat ediyorum. Büyük cümleler kurmayan, kimseden rol çalmayan, içinde kendimi güzel hissettiğim kıyafetleri giymeyi seviyorum.

 

 

GÖRÜŞ GÜNÜ KADINLARI'NIN KARAKTERLERİNİ TANIYALIM!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin