Nur Sürer'den Farah Zeynep Abdullah'a tepki!

Yönetmen ve oyuncu Yılmaz Güney ile ilgili geçtiğimiz günlerde bazı iddialar ortaya atan Farah Zeynep Abdullah'a, usta sanatçı Nur Sürer'den tepki geldi. Sürer, Yılmaz Güney'i eleştirmenin kimsenin haddi olmadığını söyledi.

ozan
10 Ekim 2023 - 15:14
Magazin

Show Tv'de yayınlanan "Aile" dizisinde Hülya Soykan karakterini canlandıran usta oyuncu Nur Sürer, meslektaşı Farah Zeynep Abdullah'ın Yılmaz Güney ile ilgili sözleri hakkında konuştu. Sürer, Yılmaz Güney’in kadınlara şiddet uyguladığı iddiasına, "Beni o hiç ilgilendirmiyor, hiç kimseyi ilgilendirmiyor" yanıtını verdi.

23-10/10/nur-surer.jpg

'Yılmaz Güney'in yaptığı şu kadar şeyi yapsınlar, ondan sonra konuşsunlar'

Hürriyet'ten Sayit Durmaz'ın aktardığına göre, Nur Sürer, şu ifadeleri kullandı:

"Hiç kimsenin haddi değil Yılmaz Güney’le ilgili konuşmak. Yılmaz Güney sinemanın kilometre taşıdır, o kadar. Onun yaptığı şu kadar şeyi yapsınlar, ondan sonra konuşsunlar. Yılmaz Güney bizim; yani sinemacıların kırmızı çizgisidir. Kırıldım tabii bu açıklamalara."

Ne olmuştu?

Yazar Murathan Mungan, Yılmaz Güney'in ölüm yıl dönümünde sosyal medyada "Yılmaz Güney'in ölümünün 37'nci yılı. İyi bir yönetmen, iyi bir oyuncu, iyi bir senarist olmasının yanı sıra sinemamızın en iyi yürüyen erkeğiydi. Bir daha kimse onun gibi boynunu hafifçe yana kırarak hüzünle bakarken içimizin en ücra yerine dokunamadı" ifadelerini kullandı.

Mungan'ın paylaşımı ve Abdullah'ın verdiği yanıt şöyleydi:

23-10/10/mungan-ve-abdullah.png

Mungan'ın bu paylaşımını yanıtlayan Farah Zeynep Abdullah ise, "Sinemamızın en iyi yürüyen erkeği ve kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan diyelim" yazdı.

23-10/10/yilmaz-guney.jpg

Güney'in ailesi dava kararı aldı

Yılmaz Güney'in ailesi de, oyuncunun paylaşımıyla ilgili dava açma kararı aldı.

Dava haberini duyan Abdullah, X hesabından "Hakimi vurmak yok ama" paylaşımında bulundu. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin