Nurgül Yeşilçay'a sanal botoks uygulaması!

Vatan Gazetesi'nden Gülşen Yüksel'in haberi...

resim yok
31 Aralık 2014 - 12:23
Magazin

Nurgül Yeşilçay'a sanal botoks!

Paramparça dizisi ile ekrana dönen oyuncunun yüzündeki lekeler bakın nasıl yok edildi...


'Paramparça' dizisinde Nurgül Yeşilçay'ın göz altı halkaları ve yüzündeki lekeler 'dijital operasyon'la yok edildi.

Vatan Gazetesi'nden Gülşen Yüksel'in haberi...

 

CAN SİMİDİ GİBİ YETİŞTİ!

''Paramparça dizisinde Nurgül Yeşilçay'ın yorgun görüntüsü bir süredir dikkatimi çekiyordu. Son dönemde yer aldığı dizilerde yaşadığı reyting yenilgileri yüzüne yansımıştı sanki. Üst üste yaşanan hayal kırıklıklarından sonra 'Paramparça' can simidi gibi yetişti Nurgül'ün imdadına.  

Dizi yayınlandığı günden bu yana zirveye demir attı, uzun bir süre daha orada kalır. Senaryosu da oyuncuları da tamamdır. Son yayınlanan bölümde Nurgül Yeşilçay'ın görüntüsü de daha bir iyi geldi gözüme.

Estetik mi oldu diye düşünürken yaptığım bir araştırma sonrası işin aslını öğrendim. Nurgül bir süredir belirgin göz altı halkalarından ve yüzündeki lekelerinden rahatsızmış. Bu yüzden makyajını yoğunlaştırmış ama halkalar ve lekeler bana mısın demiyormuş.

 

ÖZEL IŞIKLAR

Yaşadığı bu sıkıntıyı yönetmeni Cevdet Mercan'la paylaşmış. Oyuncusunu memnun etmek isteyen yönetmen de çareyi sete özel ışıklar kurdurmakta bulmuş. Bu özel ışıklar sadece Nurgül'ün olduğu sahnelerde kullanılıyormuş. Nurgül'ün yüzüne alttan soğuk ışık tutularak cildinin olduğundan daha pürüzsüz görünmesi sağlanıyormuş.[reklam]

DİJİTAL OPERASYON

Tam olarak kapanmayan göz altı halkaları ve sivilceler içinse teknolojinin nimetlerinden yararlanmışlar. 'Dijital operasyon' isimli bu sistem için photoshop'un sinema için uyarlanmış bir versiyonu denebilir. Daha önce Hollywood yıldızlarının bu yönteme başvurduğunu duymuştum. Dizilerin ya da sinema filmlerinin son montaj aşamasında uygulanan bu yöntemle oyuncuları ince belli veya selvi boylu yapılabiliyorlar. Veya sanal botoks ile oyuncunun yüzünden yılların izini siliyorlar.

 

 

SON BÖLÜMDE KULLANILDI

Photoshop'un muadili olan bu teknik, oyuncuyu sihirli bir düğme gibi istediği görüntüye kavuşturuyor. Paramparça'nın son yayınlanan bölümünde Nurgül'ün bazı sahnelerinde bu yöntemin uygulandığını duydum.

Şimdi diğer oyuncular da 'dijital operasyon' diye tutturur mu bilmem ama bazı sinema yazarları bu yönteme şiddetle karşı. Hayatın içinden olması gereken karakterlerin gerçekliğini azalttığını düşünüyorlar. Estetiksiz oyuncunun kalmadığı bu sektörde, gerçeklik aramak ne kadar doğru size bırakıyorum.''

 

 

NURGÜL YEŞİLÇAY'A REKOR TEKLİF! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin