resim yok
21 Ağustos 2012 - 00:00

 

Milliyet gazetesi televizyon eleştirmeni Sina Koloğlu bugünkü yazısında, ikisi de Orhan Kemal romanından uyarlanan “Evlerden Biri” ve “Kötü Yol” dizilerinin baş rol oyuncuları Şükran Ovalı ve Ceyda Ateş’i karşılaştırdı.
“Orhan Kemal’in iki eserinden yola çıkılarak çekilen iki dizinin kadın kahramanları; Nursen ve Nuran.
Ceyda Ateş, ‘Adını Feriha Koydum’daki zengin şımarık rolünden sonra ‘Evlerden Biri’nde masum basma elbiseli Nursen rolünde. “Her rolü yaparım” iddisıyla değişik rollerin altından kalkabilmek farklıdır. Nursen, onun adına ‘dönüm noktası’ olacak bir rol. ‘Star kadın dizi oyuncuları’ listesine girer mi? Bu bir alışkanlık aslında. Alıştırmakla ilgili. Ne kadar ‘halkla ilişkiler’ gücün varsa o kadar ısrarla oynatılırsın ve ‘kalıcı’ olursun. Ceyda Ateş te bu taraf mevcut.
 
Nuran bizim seyirciye daha yakın
Şükran Ovalı daha ‘sert’ bir  karakterde ‘Kötü Yol’da. O fakir, o oyuncu olmak istiyor, başına gelmedik kalmıyor... Böyle bir rol, bizim izleyicide daha çabuk karşılığını bulur.
Geçmişlerine bakınca sonuçta daha 2000’li yılların oyuncuları. Çok izlenen iki kanalın iki iddialı dizisinin başrol oyuncuları. Peki izleyiciyi alıp götürüyorlar mı? Bence her ikisi de lokomotif  değiller daha dizide. İşlerini ya da verilen ödevleri eksiksiz yapmaya çalışıyorlar.  Bugüne kadar gördüğüm bu. Daha önce de yazdım, iki dizinin ‘cast’ çalışması iyi olmuş. Yan rollerle her iki dizide işler şimdilik yolunda. Ama “Nursen mi, Nuran mı?” diye sorarsanız, terazi dengede gibi geliyor bana...”
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin