Önümüzdeki dönemde 100 yeni dizi ekranlara gelecek!

Sina Koloğlu, 5 büyük kanalın yaklaşık 20'şer tane yeni dizi yayınlayacağını yazdı.

resim yok
26 Aralık 2013 - 17:30
Magazin

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, 5 büyük kanalın yaklaşık 20'şer tane yeni dizi yayınlayacağını yazdı.

 

Koloğlu'nun bugün köşesine taşıdığı yazının detayları şöyle:

 

İŞTE O YAZI

''Kanal D'nin CEO'su İrfan Şahin'in, ''Yeni dönemde 20 yeni dizimiz olacak'' açıklamasından sonra şöyle bir piyasayı kolaçan ettim. Yeni sezonda kanallar ne yapacak diye. 20 dizi fazla mı? Dizilerde iddialı kanalların 20 projeyle işe başlamaları çok doğal.

 

Bir kanalın yöneticisi; ''Ocak-Şubat aylarında 7-8 yeni dizi gireceğiz. Bunun yaz dönemi var, daha sonra yeni yayın dönemi var. 20 öyle abartılacak bir sayı değil. Bazı kanalların bunu da aşacağına inanıyorum'' dedi. Peki hangi kanal?


Show TV'nin 'atak yapan kanal' olarak, biraz da deneme yanılma yöntemine en fazla ihtiyaç duyan kanal olarak; yeni 25 diziyi ekrana getireceğine kesin gözüyle bakılıyor.

 

Ortalama 20 dizi olarak baksak; eh, 5 majör kanal yani dizi fabrikası konumunda olan kanal var.


Sonuç olarak, bugünden 100 yeni dizinin bizleri beklediğini söyleyebiliriz. 'Ne olacak bu kadar dizi?' diye soranlara, geçen seneden bugüne kaç dizinin yayından kalkıp kaç yeni dizinin piyasaya girdiğini ve hala girmekte olduğunu sormak lazım.[reklam]

20 DİZİDEN KAÇI TUTAR?

Bu kadar dizi tüketen bir televizyon ortamında, sorumlu kademelerde bulunan (TV yöneticisi, yapımcı reklamcı)
20 diziden ortalama kaçının tutacağını bilir. Bu oran da onların ifadesiyle yüzde 40’tır. Yani 20 diziden 8’i tutar. Bir de bunun maliyeti var...

 

20 MİLYON TL. ÇÖPE!

Hesabı bir TV yöneticisiyle birlikte yaptık. 20 diziden ortalama 12’sinin tutmayacağı varsayılarak hesaplandı. Bir dizinin tutup tutmayacağı ortalama 4 bölümde anlaşılıyor. Yine bir dizinin ortalama bölüm başı maliyeti 400 bin-1 milyon TL arasında değişiyor. (Biz ortalama böyle hesapladık.)

 

Bu üç rakamı çarptığınız zaman ortaya yaklaşık 20 trilyonluk bir hesap çıkıyor. Yani şu an televizyon sektörü bir dizi için düğmeye bastığında 12 dizinin çöpe gideceğini ve maliyetinin de 20 trilyon olabileceğini biliyor.''

 

 

2013'ÜN EN ÇOK KONUŞULAN DİZİLERİ BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin