resim yok
24 Ekim 2013 - 13:26
Röportaj

Tartışmalı bir şekilde yayından kaldırılan fenomen dizi 'Leyla ile Mecnun'un ekibi, bu kez 'Ben de Özledim'le yarından itibaren Star ekranlarında. Yönetmen Onur Ünlü, fenomen dizinin bitiş sürecini ve yeni halini ilk kez anlattı: ''Aynı kafa ama bu yeni bir iş.''

 

''LEYLA İLE MECNUN'U SEVEN BUNU DA SEVER''

Sizi 'Leyla ile Mecnun'dan 'Ben de Özledim'e getiren süreç Gezi olaylarıyla başlıyor, biz de oradan başlayalım. Neden oradaydınız, başınıza dert olan o maskeli fotoğrafın çekildiği günü anlatır mısınız?


Mayısın sonunda Leyla The Band’in konserinden dönerken televizyonda izlemeye başladık olayları. Konserlerle meşgulken yeterince vâkıf olamamışız olaylara. Televizyonda olanları görünce dehşete düştük. Gece otobüsten inince doğal olarak “N’oluyo lan orada” diyerek Cihangir’e geldik, Sıraselviler’den Taksim’e çıkmaya çalıştık. Bütün gece de buna uğraştık ama gidemedik bir türlü. O ara fotoğrafımızı çektiler. Zaten bizim fotoğrafımızı hep çekerler. Ve bu fotoğraf internette dolaşmış. Aslında orada hemen herkesin bulunmasının sebebi nasıl ki ‘yaşadıkları yer’le ilgiliyse benimki de öyleydi. Ben mesela Cihangir’de oturuyorum. Mahalleden Taksim’e belki 2 bin 500 kere yürümüşümdür ama o gün yürüyemedim. ‘Bu niye böyle oluyor’u anlamaya çalışıyordum. Mahallemden Taksim’e giderken polis bize gaz atıyordu. Bunu anlamaya çalıştık.


Nisan ayında Gezi’deki ağaçlarla ilgili düzenlenen konser için L&M oyuncularının yer aldığı bir video internette dolaşıyordu. Bu video de sizin başınızı epey ağrıttı. O nasıl oldu?


Ondan benim haberim yoktu. Taksim’deki dayanışmadan birkaç arkadaş bizimkilere birkaç soru sormuş set arasında. Bizimkiler de her zamanki alaycılıklarıyla cevap vermişler. Mart ayında çekilmiş olması gerek o videonun. Daha sonra o video yeni bir şeymiş gibi servis edildi. Kaldı ki yeni bir şey olmuş olsa ne olacak? Yeniyse ne olmuş?

 

''HİÇBİR DİZİYE BENZEMİYORDUK, BİTİŞİMİZ DE BENZEMEDİ''

Duyduğum kadarıyla bu video TRT nezdinde sizi Gezi olaylarının planlayıcısı konumuna getirmiş. TRT’yle görüşmeye gittiğinizde size neler söylediler?


Bunlar aslında bir noktada ticari sır diyebileceğimiz şeyler. Biz orada gidip teknik bir konuşma yaptık. Nasıl yaparız, nasıl olmalı, neden devam etmeli, neden bitmeli gibi sorulara cevap aradık. Ortada ‘reyting düşüklüğü balonu’ dolaştı ama öyle bir durum yoktu. Üçüncü sezonda reytinglerimiz oldukça yükseldi önceki yıllara oranla. Hatta biz şaşırıyorduk. Çünkü normalde 70-80 bölüm sonra herhangi bir işin raitingi yükselmez. Bir yerde takılı kalır. Bizim reytinglerimiz yükseldi gerçekten. Önümüzdeki sezon hangi tarihte başlayacağımız bile -resmi bir şekilde olmaksızın- kendi aramızdaki diyaloglarda konuşulmuştu. Bize yeni sezona başlayacağımız söylenmişti. Her yerde bize dizinin biteceğinin önceden haber verildiği söyleniyor ama hayır. Biz devam edeceğimizden emin bir şekilde sezonu bitirdik.


Masumane bir şekilde, içinde bulunduğunuz olaylar sebebiyle dizi bitirildi diyebilir miyiz?


Masumane demeyelim. Bu bizi mağdur durumuna düşürür. Biz hiçbir şekilde bu dizinin kaldırılması sürecinde ‘Öldük, bittik, mahvolduk, mağduruz’ demedik. Demeyiz. İhtiyacımız yok. Biz ne yaptığımızı biliyoruz çünkü. Bir de bu bir dizi. Arasında reklam alınan ve bu vesileyle para kazanılan bir televizyon şovu. Bir şov biter, başka şov başlar. Kendimizi mahvolmuş gibi hissetmiyoruz. Bu sebepten ekipteki herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz. Setteki hiç kimse yaygara koparmadı. Herkes soğukkanlı karşıladı. Ben o süreçte tek bir röportaj bile vermedim, ‘Bizi mahvettiler’ demedim. Kim bizi bitiriyor? Kim ne yapabilir? O işler öyle kolay değil. Elhamdülillah, kafamız gövdemizin üzerinde oldukça biz bu işleri yapmaya devam ederiz.


Ama bu şekilde bitmesi de sizi üzmedi mi hiç?


Bizim işe yakıştı ya bence. ‘L&M’ye yakışan bir şekilde bitti. Son bölümü çekip bütün diziler gibi bitirmek bize yakışmazdı herhalde. Hiçbir diziye benzemiyorduk, bitişimiz de benzemedi. Çok mutluyuz.


Yine de her şeye rağmen teşekkür ediyor musunuz TRT'ye?


Onlar da bize teşekkür ediyorlarsa biz de teşekkür ediyoruz. Onlar bizimle bir anlaşma yaptılar ve biz onlara hiç görmedikleri şeyler gösterdik. Nankörlük edemeyiz, dizinin ilk bölümünden son bölümüne kadar, düzeltiyorum, sondan bir önceki bölümüne kadar, arkamızda durdular.


Hiç bunlar olmasaydı dizi nasıl devam edecekti?


105. bölümü yazmıştı Burak. Güzel de bir bölüm olmuştu. O bölümde neler olacağını bu yeni dizinin ilk bölümünde anlatıyoruz biraz. Biz çalıştık, ‘ileriye doğru neler olurdu’yu tartıştık. Yeni dizide işaretleri var.


Neden ‘L&M’yi devam ettirmediniz de yeni bir diziye başladınız?


Valla bilmiyorum. Kanallar çok teknik biçimde baktılar mevzuya. Yeni bir iş yapmak istediler. Hatta yeni dizide bundan da bahsettik biraz. ‘L&M’ 103-104 bölüm sürmüş bir projeydi. “Aynı kadro bir arada oldukça yine iyi işler çıkacaktır” dediler. Romantik bir şekilde davranmasını bekleyemeyiz hiçbir televizyon kanalının.


Fragmanlardan gördüğümüz kadarıyla 'Ben de Özledim', 'L&M'nin bittiği noktada başlıyor. Peki nasıl devam ediyor, neler göreceğiz Cuma akşamı?


Öncelikle şunu söyleyeyim; bu dizinin projesi aslında bizim ‘L&M’nin ikinci sezonunun sonunda kendi aramızda yaptığımız bir geyikti. Yanlış hatırlamıyorsam ilk Ali’den çıktı. “L&M bir anda bitirilirse içimizden hiç kimse yeni bir işe başlama motivasyonunu kendinde bulamaz. Peki ne yaparız o zaman?” demiştik. Cevaben de şunu demiştik: “Leyla ile Mecnun niye bitsin?” Fakat hayat tuhaf. L&M bir anda bitince “Bizim böyle bir fikrimiz vardı ya” diyip fikrin üzerine gittik.


Adı neden Ben de Özledim?


Bu Funda’nın (Alp, yapımcı) fikri. Çok naif. Bizim Ferdi Tayfur ile olan bağımızı gösteriyor. Hem de izleyince insanlar görecekler ki dizi bittiğinde “Abi çok özleyeceğiz bu diziyi” diye konuştuk çok fazla aramızda. ‘Dizi bitecek’in karşılığı bizde hasret oldu. Hep çok özleyeceğimizi düşünüyorduk. Hatta dizi devam ederken bile konuşuyorduk. Dolayısıyla ismi bu oldu. Tatlı ve naif bir isim bence. Sevdik ismi.


Yeni kadro nasıl belirlendi?


Biz popüler olmuş dizileri bir şekilde bitmiş adamlarız. Dizi de bunun hikâyesi. Karakterlerin gerçek tarafları da var, kurmaca tarafları da. Yarı yarıya gerçek, yarı yarıya fantezi. Ama hangisi gerçek, hangisi fantezi? Seyirci olarak bundan çok emin olamayacağız. Zaten yavaş yavaş gerçekten çıkıp kurmaca dünyaya doğru gidecek hikâye. Sonuçta bu ekibin kafası böyle çalışıyor. Piyasadan filan da bahsediyoruz ama bu dizide ‘ Sinema , tiyatro sektörü nasıl işler’ ile çok fazla ilgilenmiyoruz. Daha çok herkesin kendi aralarındaki ilişkiler üzerine kurulu.[reklam]

Kimler var Ben de Özledim'de?


Herkes var işte. Ali (Atay), Osman (Sonant), Ahmet (Mümtaz Taylan) Abi, Cengiz Abi (Bozkurt), Sarp (Aydınoğlu) var, Cihan (Ercan) var, Köksal (Engür) Abi var. Ben varım yetmiyormuş gibi! Burak Aksak (senarist) var. Hatta Funda (Alp, yapımcı) ve Orkun (Ünlü, yapımcı) var. Hepimiz varız işin içinde. Ekip büyük oranda aynı.


Siz de oynuyorsunuz dizide. Yönetmen Onur Ünlü, oyuncu Onur Ünlü'yü nasıl buluyor?


Ben oynuyor sayılmam. Arada dolanıyorum öyle. Sıra bana gelince lafımı söylüyorum ve sıramı savıyorum. Sıra savma yöntemiyle oyunculuk yapıyorum. Ama Burak (Aksak) iyi, göreceksiniz. Burak iyi oynuyor.


Gerçek hayatta dizinin bittiğini ekibe nasıl haber verdiniz?


Biz kalabalık bir ekibiz. Herkese karakterine uygun yollar seçerek haber verdim. (Gülüyor) Ama bu birden olmadı zaten. Konuşuluyordu ve bir şeyler olacağının farkındaydık. Beklediğimiz bir şeydi.


‘L&M’de kadın karakterler az diye eleştiriler vardı. Şimdi ise eski ekipten kadın karakterler de yeni dizide yok...Yeni kadın karakterler dahil olacak diziye. Kadın karakter niye az? Çünkü ekipteki insanların büyük kısmı erkek. Dolayısıyla bu insanların hikâyesini anlatırken de bir erkek hikâyesi ortaya çıkıyor. ‘Hiç kadın karakter yok’ deyip doğal olmayan bir kadın karakter ekleyebilirdik ama yapmadık. Emin olun ki daha berbat şeyler olurdu yapsaydık. Evet, biraz kendi içine kapalı bir erkek topluluğu var ortada. Kadın karakterler var ama emin olun ki kadın karakterler var olsun diye sokulmuş karakterler olmayacaklar. Bir işi yaparken karşılaştığımız karakterleri dahil ediyoruz hikâyeye. Kadın olsun diye zorlamıyoruz. Tıpkı erkek hikâyesi olsun diye zorlamadığımız gibi.


Beklentiler yine çok yüksek. Daha başlamadan sosyal medyada 10'larca sayfa yorum var. İddialı mısınız?


Yapmayı bildiğimiz bir şey var, onu yapmaya çalışıyoruz. L&M’yi sevenler bunu da seveceklerdir diye düşünüyorum.


İşler Güçler'le karşılaştırma durumu var, ne söylersiniz?


Karşılaştırılacak ve arada bir fark varsa bir-iki bölümde ortaya çıkacak. Bekleyelim görelim. ‘İşler Güçler’ iyi bir işti. Ama bizimki de iyi.


L&M'ye başlarkenki heyecanınızla yarın ilk bölümü gösterilecek ‘Ben de Özledim’e başlarkenki heyecanınızı karşılaştırırsanız...


Burada çok başka bir şey var. ‘L&M’ye başlarken hiçbir şey bilmiyorduk, bir fikrimiz yoktu. Çok daha şapşaldık. Şimdi o şapşallık hâlâ biraz var ama bu sefer aşağı yukarı bir geri dönüş tahminimiz var. Emin olsunlar hiçbir şeyi tasarlamıyoruz. ‘Şöyle yapalım da seyirci de böyle tepki versin’ demiyoruz. İnatla hoşumuza giden şeyleri anlatıyoruz. Ama bunu anlatmayı öğreniyoruz işte bir şekilde. Bu sefer işin rejisi de enerjisi de oyuncuların durumu da biraz daha değişik. ‘L&M’nin aynısını seyretmeyecekler. Bu iş başka bir iş. Aynı kafa ama yeni bir iş.


Leyla the Band grubu devam edecek mi?


Grup adına konuşma yetkisine sahip değilim, Leyla the Band’in davulcusuyum sadece.


Konserler iyi gitti, bu süreçte ''Bir rockstar olarak hayatıma devam edebilirim'' diye düşündünüz mü?


Şöyle düşündüm: Davul çalmak gerçekten zormuş. Eğer buna devam edeceksem bir şekilde davul çalmayı öğrenmeliyim. Onca muhteşem müzisyen varken benim davulcuyum diye ortada dolaşmam hoş bir şaka olabilir belki. Grup meselesi şöyle… Diziye yoğunlaştık, biraz geriye attık. Devam ederiz diye düşünüyorum ama zaman ayırmak gerekiyor o işe. Dönüp baktık, 15 konser vermişiz. Eğlenceliydi. Seyirciye çok teşekkür ederiz, bizi yalnız bırakmadılar. Sonuçta oraya bizim olağanüstü müziğimizi dinlemeye gelmediler. Bizimle beraber olmak için geldiler.

Sen Aydınlatırsın Geceyi'yi dağıtıma sokmadınız, nasıl gidiyor?


İyi gidiyor. Yaklaşık 20 bin seyirciye ulaşmak üzereyiz. Pazar günleri Semaver Kumpanya’da gösteriliyor, Filmekimi’nde çok ilgi gördü. Şimdi Başka Sinema diye bir oluşum var, çok önemsiyoruz bunu. Tekel dağıtımdansa böyle dağıtımlarla insanlara ulaşmak daha keyifli. Maddi karşılığı olmasa da yorucu olsa da daha çok seviyoruz bunu. İnsanlar çok şeyler kazanıyoruz zannediyor ama öyle değil. Manevi olarak çok tatmin edici. İlk izleyen 10 bin kişinin tamamını gördüm, mesela. Biraz tuhaf. Seyircinin hepsini tek tek gördüm, düşünebiliyor musun?


Peki yeni film projesi var mı?


Var. Bir arabesk müzikal yapacağız. Filmin adı 'Haksız'. Bir hayvanat bahçesindeki aslana bakan ve aynı zamanda da mevlidhan olan ve haklı da olmayan bir adamın hikâyesi bu! Yine oyuncuların büyük kısmı bizim ekipten olacak. Tahminim Serkan Keskin ile çalışırız. Sezon sonunda çekebiliriz diye düşünüyorum. Müzikal biraz zor bir mevzu. Eğlenceli, komedili bir şey beklemeyin sakın!

 

 

LEYLA İLE MECNUN'UN MUHTEŞEM VEDASI! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin