resim yok
28 Mayıs 2012 - 00:00

 

Kemik iliği hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitiren usta radyo ve televizyoncu Orhan Boran (84), Erenköy’deki Galippaşa Camisi’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.
 Cenaze töreninde taziyeleri Orhan Boran’ın eşi Güler Boran, oğlu Burak Boran ve kızı Arzu Akman kabul etti. Törene senarist Sefa Önal, Sezen Cumhur Önal, Erkan Yolaç, Halit Kıvanç, Müjdat Gezen, Erol Evgin, Lale Belkıs, Behzat Uygur, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile radyo ve televizyon dünyasından birçok isim katıldı. 
Orhan Boran’ın torunu Boğaçhan Boran, dedesinin tabutunun başından ayrılmadı. Boran, babası Burak Boran’ın yanında saf tuttu. Boran’ın naaşı, alkışlar arasında Zincirlikuyu Mezarlığı’na götürüldü. Halit Kıvanç, “Sunuculuk Orhan Boran’la başladı. O ilk takdimciydi. Ondan sonra, genç olmasına rağmen Erkan Yolaç ikinci, ben de üçüncüydüm. Şimdi iki kişi kaldık. Orhan Boran’ın en güzel yanı, sakin, bir bakan ciddiyetinde gelir, bir başlar anlatmaya, millet yerlere yatar. Bizim ustamızdı, Bu alanın birincisiydi” dedi. CHP Milletvekili Süleyman Çelebi de, “Öz Türkçeyi en iyi kullanan kişiydi. Orhan Boran önemli çınarlardan birisiydi” diye konuştu.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yayımladığı başsağlığı mesajında sanatçı Orhan Boran’ı çok özleyeceklerini belirtti.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin