resim yok
14 Ocak 2012 - 00:00

 

Ekran ve beyazperde de oynadıkları karakterlerle izleyicinin gönlünde taht kuran oyuncular, “Oyuncu olmasaydınız ne olurdunuz?” sorusuna aşçıdan, pilota, doktordan gazeteciye ilginç yanıtlar verdi
Onların imrenilen hayatları var. Kamera karşısında adeta devleşiyorlar, her türlü role bürünüyorlar ama hayallerini süsleyen başka meslekler de var. Mesela, dünyaca ünlü sinema oyuncusu Angeline Jolie’nin cenaze levazımatçısı olmak istediğine inanabiliyor musunuz? CBS televizyonuyla yaptığı söyleşide, “Bunun tuhaf olduğunu biliyorum. ancak, çocukken dedemi kaybettiğimde cenaze işlerinin kötü gitmesinden o kadar etkilendim ki, büyüyünce cenaze levazımatçısı olmaya karar verdim” diye konuşan başarılı oyuncuyu, bu arzusu gerçekleşse belki de hiç tanıma fırsatımız olmayacaktı. Peki, ekranda gördüğümüz oyuncuları bu meslek dışında başka bir işte düşünebiliyor musunuz?  
 
Dolunay Soysert / Veteriner
 
Oyunculuk dışındaki meslek seçimleri konusunda belki de en farklılardan biri Dolunay Soysert. Şu sıralar TRT1’de ‘Başrolde Aşk’ adlı dizide izlediğimiz oyuncu, hayvanlarla iletişiminin çok iyi olduğunu ve oyunculuk dışında yapabileceği mesleğin veterinerlik olacağını söylüyor. Hayvanlarla iletişim kurabilmenin özel bir yetenek gerektirdiğini düşünen Soysert, bu yeteneğin kendisinde olduğuna inanıyor.
 
 
Yeni yılda Süreç Film imzalı ‘Ustura Kemal’ dizisiyle karşımıza çıkmaya hazırlanan Oktay Kaynarca, meslektaşı Erkan Petekkaya gibi bir dönem pilotluğa merak salmış. Pilot olmayı istediğini ve bunun için helikopter pilotluğunu uzun uzun araştırdığını söyleyen oyuncu, konservatuarı kazandıktan sonra bu hayaline veda etmiş.
 
 
 
 
‘Çocuklar Duymasın’ dizisinin ‘Taş Fırın’ erkeği, tatlı-sert aile babası Tamer Karadağlı için oyunculuk gerçekten yapmak istediği iş. Farklı karakterlere bürünmekten keyif aldığını ve kendisini adeta bir oyun bahçesinde gördüğünü söyleyen Karadağlı, yine de bu işi yapmıyor olsa kesinlikle aşçı olmak istediğinin altını çiziyor. Başarılı oyuncu, hamur işlerinde çok iddialı.
 
Mert Fırat / AŞÇI
 
Mutfak konusunda iddiasını ortaya koyan oyunculardan biri de Mert Fırat. Oyunculuğu dışında yönetmen İlksen Başarır’la birlikte çektiği filmlerle dikkat çeken  Fırat’ın oyunculuk dışındaki tutkusu aşçılık. Kim bilir belki de başarılı oyuncu, bu mesleğin yanında bir lokanta sahibi olarak karşımıza çıkabilir.
 
Hazal Kaya / Rock grubu solisti
 
‘Adını Feriha Koydum’ dizisinin sevilen oyucusu Hazal Kaya, giderek yükselen başarı grafiğiyle göz dolduruyor. Rol aldığı filmlere ve mesleki kariyerine bakınca oyunculuk için biçilmiş kaftan gibi görünmesine rağmen o aynı zamanda müzik aşığı. 4.5 yaşında keman çalmaya başlayan oyuncu, yedi yıl boyunca bu tutkusunu sürdürmüş. Kaya belki bu yüzden “Oyuncu olmasaydım, bir rock grubunun solisti olurdum” diyor.
 
Bade İşçil / MODACI
 
Kuzey Güney’ dizisinin dikkat çeken oyuncusu Bade İşcil, eğer oyuncu olmasaydı moda dünyasının bir neferi olacaktı belki de! “Oyuncu olmasaydım defile düzenlerdim. Uçmayayım diyorum ama Fashion Week’te markamın defilesini yapıyor, hatta Fashion Week’i ben düzenliyor olurdum! Muhtemelen İstanbul’dakini de değil, Paris’tekini!” diyecek kadar bu işi seven İşcil’in moda tutkusu çocukluğuna kadar iniyor. İşcil, çocukluğunda çizdiği tasarımlara ‘Badenzi’ imzasını atıyormuş.
 
Aydan Şener / GAZETECi
 
Yeşilçam’ın ve beyazcamın yetenekli oyuncusu Aydan Şener’in lise çağlarından beri tutkunu olduğu meslek gazetecilik. Şener bu tutkusunu şöyle anlatıyor: “Eğer oyuncu olmasaydım gazeteci olmak isterdim. Yine de bugün gazeteci olamasam da gazetecilerle içli dışlı oldum. Sürekli yeni insanlarla tanışma imkanı bana çok cazip geliyor. İletişim kurmak, gözlemek ve yansıtmak çok zevkli.”
 
 
Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ dizisinin ‘Ali Kaptan’ı, çocukluğundan beri pilot olmak istiyormuş. “Uçmak bana özgürlük gibi geliyor. Ama ilerleyen zamanda, şartların da etkisiyle konservatuara girdim, pilot olamadım, oyuncu oldum” diyen Petekkaya’nın içinde pilotluk her zaman
ukde kalmış.
 
 
‘Gönülçelen’ dizisindeki rol arkadaşı Onur Saylak’la Paris’te rüya gibi bir düğünle evlenen başarılı oyuncu Tuba Büyüküstün, aslında oyuncu olmayı hiç düşünmemiş. Küçüklüğünde kendisine hangi mesleği yapmak istediğini sorduklarında, “Doktor ya da mimar olmak isterdim ama sanat bana hep uzaktı” diye cevap verdiğini söylüyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin