resim yok
30 Nisan 2013 - 00:00

Son zamanlarda Zengin Kız Fakir Oğlan dizisindeki başarısı ile adından söz ettiren Ufuk Özkan'ın eski mesleğinin ne olduğunu biliyor musunuz?

 

Bellboyluk yaptım!


Ya da Seksenler dizisinin Ahmet karakterini canlandıran Şoray Uzun'un hiç sahip olmadığı bir makaleden dolayı kazandığı ödülü?

 

Elemeleri geçemedim, sonra..


Ali Eyüboğlu'nun bugünkü köşesinde çok çarpıcı bilgiler yer alıyor. Oyuncuların adeta itiraf gibi sözleri hatıralardan silinecek gibi değil.. 

 

İşte o yazı;

 

Mardan Palace’da Ufuk Özkan’la karşılaşınca Çırağan Oteli’nde bellboyluk yapıp yapmadığını sordum. Özkan “Doğrudur” deyip anlatınca Şoray Uzun da Galleria’da güvenlik elemanı olarak çalıştığını ve satırı kendisine ait olmayan Bülent Oran röportajıyla nasıl ‘Yılın Umut Vaat Eden Gazetecisi’ seçildiğini anlattı..

 

Oyuncu ve sunucu Ufuk Özkan’la, Mardan Palace’ın genel müdürü Cumhur Özen’in bir zamanlar Çırağan Oteli’nde bellboyluk yaptıklarını duyduğumda inanmadım. “Şehir efsanesi”dir bu diye düşünmeme rağmen hafta sonu karşılaşınca Ufuk Özkan’la, sormadan edemedim bunu ona. Özkan, “Doğrudur” deyince, devamını istedik haliyle, o da anlatmaya başladı bize:

 

Aldığımız bahşişler süperdi

 

“1994 yılında liseyi birinci olarak bitirmiştim. Samsun’dan İstanbul’a geldim, konservatuar sınavlarına girdim ama kazanamadım. O saatten sonra Samsun’a dönüp, nasıl anlatırdım bunu babama? Çırağan’da çalışan bir akrabamız vardı, onun sayesinde bellboy olarak işe girdim. 10 bellboyduk, maaşımız çok komik ama aldığımız bahşişler süperdi. Sonra ben konservatuarı kazanıp, bıraktım işi. Cumhur da yıllar sonra Mardan Palace’a müdür oldu.”

 

Özkan’ın gençlik maceraları ‘Seksenler’in başrol oyuncusu ve ‘Cevap Soruda’nın sunucusu Şoray Uzun’u gaza getirdi. Uzun da gençlik yıllarına ilişkin bir dizi itirafta bulundu:

 

Elemeleri geçemedim

 

“Ataköy Galleria açıldığında 8-9 ay gibi güvenlik elemanı olarak çalıştım orada. Aslında önce McDonald’s’a girmek istedim ama elemeleri geçememiştim. Kasada çalışanlar, ‘İki bigmac menü’ gibi laflar ederler ya, onları söylettiler bana. Söyledim ama beğenmediler. Onlar almayınca güvenlik elemanı olarak başladım Galleria’ya. Sonra iletişim fakültesini kazanınca bıraktım o işi.”

 

Araya giren ‘Seksenler’in yönetmeni Müfit Can Saçıntı, “Asıl, yapmadığın bir röportajla ‘yılın gazetecisi’ nasıl seçildin, onu anlat” deyince Şoray Uzun’dan şu itiraf geldi:

 

Tek satırı bana ait değil

 

“Selim İleri’nin yayın yönetmeni olduğu Argos’ta editörlük yapıyordum 1989’da. İleri, senarist Bülent Oran’la söyleşi yapmamı istedi. Söyleşiyi yaptım. Oran, ‘Son halini göreyim’ deyince götürdüm ona dört sayfalık metni.

Aldı, okudu ve sonra da gözümün önünde cart diye yırttı. Ağabey ne yapıyorsun, başka kopyası yok dememe rağmen hem de. ‘Yarın gel, yenisini al’ diye gönderdi beni. Ertesi gün gittim, yeni söyleşiyi aldım ve İleri’ye teslim ettim. Okudu ve ‘Hayatımda okuduğum en güzel söyleşi’ dedi ve aynen bastı onu. O yıl Gazeteciler Cemiyeti, tek satırı bana ait olmayan, o söyleşiyle ‘Yılın Umut Vaat Eden Gazetecisi’ seçti beni.”

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin