Polat Alemdar Arapların kahramanı oldu

Filistin asıllı Ürdünlü yazar Ortadoğu'daki insanların kahraman olarak Polat Alemdar'ı gördüğünü belirtti.

resim yok
27 Ocak 2016 - 15:16
Magazin

Filistin asıllı Ürdünlü yazar İbrahim Al-Amiri: "Ortadoğu'daki insanlar yaşanan olumsuzluklar karşısında çözümü mümkün görünmeyen sorunları çözecek bir kahraman arıyorlardı. 'Polat Alemdar', aynı dine sahip olan coğrafyadaki insanları temsil etti. Hollywood'un sunduğu kahraman stilinden ve karakterlerinden bıkan izleyiciler, Doğu'da yaşayan Müslüman bir kahraman olan 'Polat Alemdar'ı görünce Batı sinemasının yüzeysel kahramanlarını izlemeyi bıraktı"

 

Al-Amiri, özellikle Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin büyük ilgi gördüğünü aktararak, şunları söyledi:

"Arap aleminin bugünkü en önemli kahramanlarından biri Kurtlar Vadisi dizisinin kahramanı 'Polat Alemdar'. Sürekli zulme karşı çıkan ve siyonistlerle savaşan bir kahraman olarak görülüyor. Özellikle 'Kurtlar Vadisi Irak' filmi Arap aleminde büyük etki uyandırdı ve sürekli izleniyor."

 

"Ortadoğu'da kahraman açlığı vardı"

Tezinde "kahramanlık meselesi" üzerine yoğunlaştığını söyleyen Al-Amiri, dizideki "Polat Alemdar"ın Ortadoğu'daki karşılığı üzerinde titizlikle durduğunu belirtti.

 

"Ortadoğu'daki insanlar yaşanan olumsuzluklar karşısında çözümü mümkün görünmeyen sorunları çözecek bir kahraman arıyorlardı. 'Polat Alemdar', aynı dine sahip olan coğrafyadaki insanları temsil etti. Hollywood'un sunduğu kahraman stilinden ve karakterlerinden bıkan izleyiciler, Doğu'da yaşayan Müslüman bir kahraman olan 'Polat Alemdar'ı görünce Batı sinemasının yüzeysel kahramanlarını izlemeyi bıraktı."

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin