Poyraz Karayel'in Sadrettin'i Savaşçı dizisinde bambaşka biri oldu!

Poyraz Karayel dizisinde Sadrettin karakterini canlandıran Ali İl, Savaşçı dizisinde bambaşka biri oldu.

Merve Mutlu
29 Ocak 2019 - 09:11
Magazin

Başrollerini Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli'nin üstlendiği, Kanal D'nin sevilen dizisi Poyraz Karayel dizisi yayınlandığı dönemde oldukçe ilgiyle izlenen farklı bir diziydi. Poyraz Karayel dizisinde, mafya babasının büyük oğlu Sadrettin'i canlandıran Ali İl, şimdilerde Savaşçı dizisinde bambaşka bir karakterle karşımıza çıkıyor. 

Başrollerini Berk Oktay, Murat Serezli, Sarp Levendoğlu, Müjde Uzman, Burç Kümbetlioğlu, Uğur Biçer, Bahadır Vatanoğlu, Gaye Turgut Evin, Ali Tarık Fındık ve Doğan Bayraktar’ın paylaştığı Savaşçı adlı diziye yeni isimler katılmaya devam ediyor.

19-01/29/ali-il.png

Yapımcılığını Limon Film/Hayri Aslan’ın, yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca’nın, senaryosunu ise Süleyman Çobanoğlu’nun üstlendiği Savaşçı dizisine 61. bölümde "Murat Kopuz" karakteri ile katılan Ali İl, daha öncesinde de Ver Elini Aşk adlı dizide rol almıştı. 

Dahil olduğu her yapımın birbirinden farklı olması ve oyuncunun her rolün altından rahatlıkla kalkması, genç oyuncu Ali İl'in oyunculuğunun başarısını ortaya koyuyor.

Ali İl kimdir?

19-01/29/ali-il-kimdir.png

6 Kasım 1981 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Ali İl, oyunculuk kariyerine 2002 tarihinde adım atmıştır. Lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesine giren oyuncu burada Konservatuar – Tiyatro bölümünden mezun olmuştur.

Kariyerine 2002 tarihinde Sırlar Dünyası isimli yapım ile adım atan bu projede hızla yükselen bir grafiğe sahip olan Ali İl, Sırlar Dünyasından sonra Türkü Filmi, Ihlamurlar Altında ve Kırık Kanatlar gibi projelerde kamera karşısına geçmiş, o dönem en çok merak edilen oyuncular arasında yer almıştır.

Son dönemde Böyle Bitmesin isimli dizi ile hatırlanan 2015 yılında yayınlanmaya başlayan Poyraz Karayel dizisinde Sadrettin rolünü canlandıran Ali İl, 2008 yılından itibaren Dalga, Aşk Sözleri, Bezirgan, Yok Böyle Bir Kız gibi tiyatro oyunlarında sahne almış, dizi dünyasıyla paralel olarak önemli yapımlara dahil olmuştur.

Rol aldığı dizi ve filmlere baktığımızda ise Başka Semtin Çocukları, Adını Sen Koy, Press gibi sinema filmleri yanında, Seni Bana Yazmışlar, Küçük Kadınlar, Aşk Bir Yalan, Seher Vakti, Böyle Bitmesin ve Poyraz Karayel ve Ver Elini Aşk öne çıkmaktadır.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin