Poyraz, Kurtlar Vadisi serüvenini anlattı!

Ünlü oyuncu ile 'Kurtlar Vadisi: Pusu'nun kadrosuna nasıl dahil olduğunu ve rolünü konuştuk...

resim yok
23 Mayıs 2013 - 15:41
Magazin

'Kurtlar Vadisi: Pusu'da 'Poyraz' karakterini canlandıran Yıldırım Memişoğlu: Cüneyt Aysan'la görüştüm; "Ben böyle bir adamım; beni neden oynatmıyorsunuz? Bu bu dizide oynamak istiyorum" dedim.

Rol aldığı reklam filminde canlandırdığı 'Ali Desidero' karakteriyle ünlenen Yıldırım Memişoğlu; aslında bir güvenlik şirketi sahibi.

'Hayatımın Kadınısın', Günah Keçisi' ve 'Kutsal Damacana' gibi filmlerde de rol alan Memişoğlu, şimdilerde atv'de yayınlanan 'Kurtlar Vadisi: Pusu' dizisinde 'Poyraz' karakteri ile ekranlara konuk oluyor.

 

Samimi açıklamalar

Ünlü oyuncu ile 'Kurtlar Vadisi: Pusu'nun kadrosuna nasıl dahil olduğunu ve rolünü konuştuk...

Sizin için 'Kurtlar Vadisi: Pusu' serüveni nasıl başladı?

Ben uluslararası taktik ateşli silahlar eğitmeniyim; 26 yıldır güvenlik işindeyim. Aynı zamanda Türkiye Kickboks Federasyonu'nun kurucusuyum. Dolayısıyla yaptığım iş; biraz vurdulu kırdılı, maço bir iş. Etrafımdaki herkes "Sen tam 'Kurtlar Vadisi'nde oynayacak adamsın. Neden oynamıyorsun?" diye soruyordu.

'POYRAZ' ŞEREFSİZ BİR ADAM

Siz ne cevap veriyordunuz?

"Gel oyna dediler de ben mi gitmedim?" diyordum; teklif gelmemişti.

Teklif nasıl geldi peki?

'No Ofsayt' filminde birlikte çalıştığımız yönetmen Mehmet Bahadır Er; Pana Film ile Adnan Menderes'in hayatını anlatan diziyi yapıyor. "Beni şu arkadaşlarla bir tanıştırır mısın?" dedim. O da sağ olsun önayak oldu. Gittim Cüneyt Bey'le görüştüm; "Ben böyle bir adamım, beni neden oynatmıyorsunuz; ben bu dizide oynamak istiyorum" dedim.

Siz teklif ettiniz yani?

Sokaktaki insanın hislerine tercüman oldum. İki gün sonra "Biz seni bugüne kadar nasıl değerlendirememişiz" dediler. Ben, bir-iki bölüm konuk oyuncu olayım, etrafımdaki arkadaşlarımı susturayım derdindeydim.

Ama konuk oyuncu olarak girdiğiniz dizide en önemli karakterlerden biri size verildi.

Bu kadar ağır sorumluluk isteyen bir rolü bana vereceklerini düşünmemiştim. Ben bile kendi kendime, "Bir insan bu kadar mı şerefsiz olur" diyorum.

Nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Herkes bu rolü bana çok yakıştırdı; "Abi acayip oynuyorsun" diyorlar. Daha önce "Neden dizide oynamıyorsun?" diye soruyorlardı, şimdi "Ne zaman öleceksin?" diyorlar.
[reklam]
Dizi ekibi nasıl karşıladı sizi? Adapte olmakta zorluk çektiniz mi?

Sıcak karşılamaları için elimden gelen her şeyi yaptım. O konuda bir sıkıntı olmadı. Ben hiperaktif biriyim; "Biraz yerinde sabit dur" diye eleştiriler alıyorum.

Rolün kısa zamanda fenomen olmasını neye bağlıyorsunuz?

'Poyraz', 'Polat Alemdar'ın can düşmanı. 'Polat' gibi fenomen bir karakterin karşısına "Polat Alemdar kim ulan?" diye posta koyan bir herif çıkmış. Kim bu adam, canına mı susamış diye bakıyorsun ister istemez.

'Poyraz' size yakın bir karakter mi? Rolü çıkarırken zorlandınız mı?

Ben çok uzun süre gece kulüplerinde çalıştım. Her türlü insanla muhatap oldum. Her insanın içinde kavga eden iki köpek vardır; biri iyi köpek, diğeri kötü köpek. Hangisini daha çok beslersen, o kazanır. Ben, o dengeyi çok iyi kuruyorum; bu yüzden kötüyü oynuyorum.

HâLâ ALİ DESİDERO DİYORLAR

'Ali Desidero' karakteri ile tanındınız. Sizce bu karakter neden çok sevildi?

Eskiden gece kulüplerinde çok defile olurdu. Ben de o zamanlar manken gibiyimdim. Ajanslardan biri fotoğrafımı istedi; 'Ali Desidero' oldum. Ben Tarlabaşı'nda büyüdüm zaten. Orada bir jargon, bir vücut dili vardır. Reklam senaryosunu elime verdiklerinde okudum; hiç yabancı gelmedi bana. Tipi sevmelerinin sebebi gerçek olması, herkesin kendinden bir şey bulması. Beni hâlâ 'Ali Desidero' olarak çağırıyorlar.

PARTİDEN TEKLİF ALDIM

'Ali Desidero'nun adınızın önüne geçmesi rahatsızlık veriyor mu size?

Hayır. 'Ali Desidero'; mahallenin racon bilen abisi. Mazlumu koruyan, terslik yapanın karşısında biri. Yıldırım da öyle zaten.

O popülerlik sürecini iyi yönettiğinizi düşünüyor musunuz?

Kesinlikle. O dönem seçim kampanyasında bir partinin yüzü olmak için görüşülen bir adamdım ama mümkün olduğu kadar bu tür şeylerden uzak durdum.

 

 

GEÇEN HAFTANIN EN ÇOK İZLENEN DİZİSİ (13-19 MAYIS)! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin