'Public Service Broadcasting' İstanbul ziyaretinde!

Son dönemde İngiltere'nin en ses getiren gruplarından biri olan Public Service Broadcasting: ''Müziğimizi yaparken çok titiz davranıyoruz.''

resim yok
11 Aralık 2013 - 11:20
Magazin

Son dönemde İngiltere'nin en ses getiren gruplarından biri olan Public Service Broadcasting: ''Müziğimizi yaparken çok titiz davranıyoruz.''

Eski film müziklerini ve arşivlerini kullanarak şarkı oluşturan Londralı ikili Public Service Broadcasting, 12 Aralık Perşembe günü Vodafone İstanbul Calling kapsamında Babylon sahnesinde olacak.

Grup üyelerinden J. Willgoose, Esq.; Touch İstanbul dergisine konuştu…

 

RADYO SAYESİNDE OLDU

* Eski film müziklerini ve arşivlerini kullanarak şarkı oluşturan bir grup kurmamızın tek bir sebebi var, o da radyo. Birleşik Krallık'ta yayın yapan Radio 4 isimli programı dinlerken bazı arşiv içerikli materyallerin internet aracılığıyla ilk kez yayınlandığını duyduk.

 

Hemen bu konuyla ilgili araştırma yapmaya başladım ve sonunda bazı sample'ları şarkılarda kullanabilecek duruma geldim. Ardından albüm yapma fikri geldi.


* Bir şarkının ortaya çıkması için bir süre vermek oldukça zor. Belli bir emek gerektirdiği için ister istemez zaman alıyor. Bazen bir akoru çok çabucak yazıp kolayca şarkı yapabilen insanları kıskandığım da oluyor.

 

Ama sanıyorum ki, kendimize ait müziğimizi yaparken en güçlü yanımız titiz olmamız. Bu yüzden çok fazla şikayet etmiyorum ve işime odaklanıyorum.[reklam]

CİDDİ KONULARI ELE ALIYORUZ

* Son albümümüz 'Inform-Educate- Entertain'de müzikal ve genel anlamdaki fikirlerimiz üzerine yoğunlaştık. Bu da kendimizi daha rahat ifade etmemizi sağladı. Seçtiğimiz konuyu yansıtan oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan müzik tarzları bulunuyor. Tabii ki bu, aynı zamanda çok da çeşitli. Açık yürekli insanlar olarak savaş ve ölüm gibi çok daha ciddiye alınan konular üzerinde durduk.

 

ALBÜMÜN ESPRİSİ ANLAŞILMALI

* Bu albümde ön plana çıkması gereken şey; eğlenceli tarafı. Dinleyicilerin albümden keyif almasını ve içindeki sıcaklığı ve espriyi anlamasını istiyoruz.

 

Albüm içerisinde kullanılan şefkati fark edebilirlerse, bu çok hoşumuza gider. Ayrıca albümün tarihsel bir geçmişi var ve farklı insanlara hitap etme yetisine sahip. İnsanlar daha derine inmek isterlerse mutlaka kendilerinden bir şeyler bulacaklardır.


* Görsellerimizde kullandığımız sinema filmlerini çeşitli kaynaklardan temin ediyoruz. Amerika, BFI ve Studio Canal'dan lisanlı materyaller alıyoruz. Güzel fikirlerle ve materyallerle gelen insanlara da kapılarımız açık.

 

 

JUSTIN TIMBERLAKE'E BÜYÜK İLGİ! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin