resim yok
22 Şubat 2013 - 00:00

'Kurtlar Vadisi Pusu'da sıkça ekrana yansıyan 'Lokman Hekim Sokağı' kitabının öyküsü hayli ilginç.

 

ATV'nin fenomen dizisi 'Kurtlar Vadisi Pusu'da bugüne kadar 100'den fazla kitap ekrana geldi. Son bölümlerde dizide tanıtılan bu kitaplara, bir yenisi daha eklendi.

 

Dizide 'Polat Alemdar' ve kızı 'Elif'in elinden düşürmediği 'Lokman Hekim Sokağı' adlı kitabın ilginç bir hikayesi var.

 

SONRADAN MÜSLÜMAN OLMUŞ

 

Kitabın yazarı Mauro (Mevlüt) Martino, dizideki 'Ömer Baba' gibi sonradan Müslüman olmuş, İtalyan asıllı bir Kanada vatandaşı. 2004'te Türkiye'ye gelen ve 15 kitabı bulunan Martino'nun eserlerinden ikisi Türkçe'ye çevrildi. Dizideki 'Lokman Hekim Sokağı' da, bu iki kitaptan biri.

 

EŞİ TERK ETTİ

 

1977'de gördüğü bir rüyadan etkilenip Müslüman olduktan sonra Mevlüd ismini alan Martino, eşi tarafından terk edildiğini de söyledi.

 

Martino, İstanbul'da yaşamayı tercih etmesinin sebebini şöyle anlatmıştı;

 

Öncelikle Türkler'in çok iyi insanlar olduklarını belirtmeliyim. Türkiye'de bulunduğum zaman zarfında onlardan büyük bir sevgi ve saygı ve yardımseverlik gördüm. Türk uyruğuna geçmek için başvurdum ve bu günlerde Ankara'dan gelecek cevabı beklemekteyim. Bu ülkenin bir vatandaşı olmaktan ve bu ülkenin bir bireyi olarak kabul edilmekten onur duyarım.

 

1974'deki ilk ziyaretimden beri bu ülkeye derin bir ilgi duydum. 1974'den sonra yaptığım pek çok ziyaretin ardından, Kanada'da öğretmenlikten erken emekli olmaya karar verdim ve Necati Şaşmaz'ın yakın dostluğu ve desteği ile 2004'de İstanbul'a güçlük çekmeden yerleşebildim.

 

Türkiye'de mutluyum. Kalbim tatminkar. Burada kökler derin ve sarsılmayacak bir gerçeğe bağlı. Bu, sevgi ve saygı içinde birliği savunan bir gerçek. Her zaman açıkça belli olmamakla birlikte, insan Türk toplumunun yapısına, kültürüne ve Türkiye'nin kucakladığı dine baktığında insanlığa duyulan sevgiyi görebilir ve bütün ülkeler için asıl mücadele budur. Türklerin insanlığa duydukları sevgiyi yaşama biçimlerini seviyorum.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin