RTÜK'ten 5 diziye ceza yağmuru

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), ekranların sevilen 5 yerli diziye ağır para cezası uyguladı.

Sibel Karagöl
24 Ocak 2017 - 22:22
Magazin

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), ekranların sevilen 5 dizisine ağır para cezası uygulamasıyla gündeme geldi.

RTÜK çocuk istismarına yol açtıkları, çocukların ve gençlerin gelişimine olumsuz etki ettikleri gerekçeleriyle reyting rekorları kıran 5 yerli dizi Kalbimdeki Deniz, Anne, İçerde, Anne, Arka Sokaklar, Kırgın Çiçekler'e para cezası kesti. En ağır ceza ise 510 bin lirayla yetimhanede yaşayan kızların hayatını konu alan Kırgın Çiçekler dizisine kesildi. 

Anne 270 bin lira

17-01/24/anne.jpg

RTÜK cezasından Star TV'nin reyting rekorları kıran Anne dizisi de kurtulmadı. RTÜK, dizideki şiddet sahnelerinin Melek karakterini canlandıran çocuk yıldız Beren Gökyıldız'ı gerçek hayatta da olumsuz etkileyeceğini savunarak dizinin çocuk istismarına yol açtığını  belirten RTÜK Star TV kanalına 270 bin lira ceza kesti.

Kalbimdeki Deniz 315 bin lira

17-01/24/k.jpg

Fox TV'nin sevilen dizisi "Kalbimdeki Denizde, çocuk ve gençlerin gelişimine olumsuz etki gerekçesiyle para cezası kesildi.

Fikriye'nin kocası tarafından şiddet görüp Deniz'in evine sığındığı 3 Aralık'ta yayınlanan 7. bölümünde şiddetin teşvik edildiği ve normalleştiği algısı yaratılması nedeniyle, 315 bin lira ceza verildi.

İçerde 380 bin lira

17-01/24/ic.jpg

Show TV'nin en iddialı dizilerinden biri olan İçerde'nin 28 Kasım'da yayınlanan 11. bölümünde yer alan işkence ve şiddet görüntüleri sebebiyle RTÜK tarafından cezalandırıldı.

Argo sözcüklerin sıkça yer verildiği dizide çocuklara uygun akıllı işaret kullanılmamasını yayın ihlali olarak değerlendidi ve bu sebeplerle 380 bin lira para cezası kesti.

Arka Sokaklar 435 bin lira

17-01/24/ark.jpg

Kanal D'nin 11 sezondur yayın hayatına devam eden dizisi Arka Sokaklar da RTÜK tarafından cezalandırıldı. Dizinin 23 Kasım'da yayınlanan 422. bölümünde "eniştesinin tacizine uğrayan küçük kız çocuğu" sahnesinin  çocukların yakınlarına karşı güven sarsıcı olduğu sebebiyle ceza kesildi.

Bu cezada çocuk oyuncu ve izleyici çocuklar üzerinde olumsuz etki bırakacağı savunularak, diziye 435 bin lira ceza kesildi.

Kırgın Çiçekler 510 bin lira17-01/24/-1485286215.jpg

ATV'nin popüler dizilerinden de, tıpkı "Annem" ve "Arka Sokaklar" dizilerinde olduğu gibi "çocuk istismarına yol açıyor" gerekçesiyle, Kırgın Çiçekler dizisine 510 bin lira ceza kesildi.

En fazla para cezasını alan ATV'nin popüler dizisi Kırgın Çiçekler, 5 Aralık'ta yayınlanan 62. bölümünde Kader'in annesinin kardeşini boğarak öldürmesi sahnesinin çocuklar üzerine olumsuz etki yaratacağı savunuldu.

 

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin