resim yok
15 Mart 2012 - 00:00

 

Ece Uslu, ‘Zerda’ dizisinden yıllar sonra yeniden Yavuz Bingöl’le kamera karşısında. TRT’de başlayacak ‘Bulutların Ötesi'nde’ dizisinde öğretmeni canlandıracak Uslu, Bingöl’le aşk yaşayacak. Seyircinin onları birbirine çok yakıştırdığını belirten oyuncu, “Hayat da diziler de aşksız olmuyor” diyor
 ‘Kızım Nerede?’den sonra yeniden kamera karşısındasınız...
Güzel bir tatil yaptım. Üç ay Çeşme’de dinlendim.  Ardından tiyatro yaptım ve gelen teklifleri değerlendirdim. Şimdi de TRT için ‘Bulutların Ötesi'nde dizisi için anlaştım. Çekimler başladı. Martın üçüncü haftası yayınlanması bekleniyor. 
 
Bulutların Ötesinde’ye ‘Evet’ demenizdeki neden neydi?
Hikaye ve Yavuz Bingöl’ün olması çok hoşuma gitti. ‘Zerda’da çok iyi bir ikili olmuştuk. 10 yıl sonra tekrar bir araya gelmek çok güzel oldu. Seyirci bizi çok yakıştırmıştı. Bunda da, Allah utandırmasın iyi bir proje olacağını düşünüyorum. 
 
Yıllar sonra bir araya gelince neler yaşandı?
Daha çok fazla çalışmadık. İkinci bölümde daha çok sahnemiz olacak. Bir sahne çekerken Yavuz gülmeye başladı “Az kalsın sana Zerda diyecektim” dedi. Yavuz ‘Zerda’dan sonra yapımcılık, tiyatro, sinema ve dizi yaptı. Bayağı bir yol aldı. Çekimler çok keyifli geçiyor. 
 
Bulutların Ötesi'nde nasıl bir öğretmeni oynayacaksınız?
Elif Öğretmen, aslında evli, bir çocuğu var. Mutlu bir aile hayatı var. Onun dışında da özel bir kolejde okul müdürlüğü yapıyor. Fakat sonra kocasının hoş olmayan gerçeklerini öğreniyor. Yıllardır tanıdığı insanın bambaşka biri olduğunu görüyor. Gizlice çocuğunu alıp kaçıyor ve bir mahallede yaşamaya başlıyor. Bunun üzerine Yavuz’un oynadığı ‘Bekir’ karakteriyle yolları kesişiyor.
 
 
 
“ŞiDDET KENDi ACiZLiĞiNDiR”
Çocuk için evlilik olmalı diyenlerden misiniz?
Türkiye’de yaşıyoruz maalesef şart. Çocuk için de önemli. Çocuk bu toplumun içine girecek, okula gidecek, arkadaşları olacak. Evlilik şart tabii ki. Ben çocuk yapmaya karar verdikten sonra evlenmeyi tercih ederim doğrusu. Çocuğumun babası olabilecek adamı bulduktan sonra iki tarafta çocuk yapmak istiyorsa o zaman nikah yaparım.
 
Yeni bir aşk, heyecan var mı?
İşim ve tiyatro oyunum var. Şu an için aşkım onlar.
 
“70 dakika çok önemli”
 
TRT’nin reyting kaygısı yok. Bu durum sizi rahatlatıyor mu?
Evet rahatım. TRT bu yıl iyi projelere imza attı. Çok iyi kadro ve hikayeler var. En önemlisi 90 dakikalık diziler TRT’de  70 dakika. 20 dakika bizim için çok önemli. Umarım çok iyi olacak, mutluyum.
 
Kadın sorunlarına karşı ‘Her Ses Bir Nefes’  projesinde yer aldınız.
58 kadın sanatçıyla objektif karşısına geçtik. Sergi altı ay devam edecek. Ankara, İzmir ve Bursa’da olacak. 
 
Bir kadın olarak hiç şiddete maruz kaldınız mı?
Hayır. Hayatımda öyle insanlara yer yok. Bu konuda çok tepkiliyim. Elini kaldıran insanın benim yanımda işi olamaz. Benim başıma gelmesi önemli değil. Bir başka yakınımın, arkadaşımın başına gelse bile tepkimi gösteririm. Kadına şiddet çok çirkin. Kadına, çocuğa, hayvana da şiddet oluyor. Çok çirkin bir şey. Bu projede Ece Uslu olarak altına “Şiddet senin kendi acizliğindir” diye yazdım. İnsan kendiyle başa çıkamadığı zaman şiddete başvurur. Sesimizi çıkarmalıyız. Hareket etmeliyiz, birlik olmalıyız, susmamalıyız.
 
 
“Benim ruhum genç”
Bekir ve Elif öğretmen aşk yaşayacak o zaman?
Her dizide olduğu gibi burada da aşk olacak. Diziler de, hayatta aşksız olmuyor. 
 
Ece Uslu artık hep anne rollerini mi oynayacak? Bu sizi tedirgin ediyor mu?
Oynadığım bütün karakterler ve hikayeleri çok farklıydı. Artık anneyi oynayayım yani. ‘Kara Melek’te 20 küsür yaşındaydım, o zaman da anneydim. Hayatın içinde olan şeyler bunlar. Yaşımın ilerlemesi beni tedirgin etmiyor. Benim ruhum genç. Yaşımdan daha genç gösterdiğimi düşünüyorum.
 
30’lu yaşlar sizin için ne ifade ediyor. Neler değişti hayatınızda?
Hayata çok daha farklı bakıyorsun. Yaşamışlığın ve deneyimlerin getirdiği olgunluk çok güzel. Dişiliğinizin daha çok farkına varıyorsunuz. O farkındalıkla içiniz daha rahat ediyor. 
 
Son yıllarda anne olmak istediğinizi sık sık dile getiriyorsunuz.
Kadın olduğumuz için hormonal olarak istiyorsunuz. Çocuk sahibi olmayı çok istiyorum ama her şey kısmet. Aradığın insanı bulmak çok önemli. Onunla bir ömür geçirebilecek misin, çocuğunun babası olabilecek mi? bu sorular çok önemli. Bir de sürekli çalışıyorum. Çocuk yapabilmek için her şeyi oturtmak durumundayım. Aslında riske atmamak açısından çok fazla vaktim de kalmadı. Eğer bir çocuk dünyaya getirirsem, en azından 2 yaşına kadar onunla birlikte olmak istiyorum. Onu başkalarının eline teslim etmek içime sinmez. Onunla vakit geçirmeyi tercih ederim.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin