Saadet Işıl Aksoy'un hedefleri ve özel dünyası!

''Çok dil bilmek oyuncuyu bir adım daha öne taşıyor...''

resim yok
13 Mayıs 2014 - 09:38
Röportaj

''Çok dil bilmek oyuncuyu bir adım daha öne taşıyor...''

İtalyanca çekilecek olan bir dizide rol alacak olan Saadet Işıl Aksoy: ''Uzun zamandır yoğunlaştığım uluslararası kariyerimle ilgili adımlar atmak çok önemli. Çok fazla dil bilmek oyuncuyu öne taşıyor.''


Oyunculuğu kadar güzelliğiyle de adından sıkça söz ettiren Saadet Işıl Aksoy, hedeflerini ve özel dünyasını Reflex dergisiyle paylaştı:


* Kalabalık bir evde sesin, misafirin, sohbetin pek eksik olmadığı bir aileden geliyorum. Anneannem ve annem gibi ayakları üstünde duran, başarılı, çalışmaktan gocunmayan, kariyerine odaklanırken ailesini de ihmal etmeyen iki kadın örneğiyle büyüdüm. Babam da hayatımda tanıdığım en çalışkan insanlardan biriydi. Dolayısıyla çalışıyor olmak bana her zaman güç vermiştir.

 

KENDİME HEDEF KOYDUM

* Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenciyken okul dışında katıldığım birkaç sinema ve oyunculuk kursuyla başlayan bu ilgi, daha sonra tutkuya dönüştü ve üniversiteyi bitirip soluğu New York'ta oyunculuk kurslarında aldım. İlk başrolüm olan 'Yumurta' filminin Cannes Film Festivali'nde gala yapmasıyla da kariyerimi; hayallerimi takip ederek oluşturmaya başladım.


* Benim gencecik bir kızken bile hayallerim hep netti ve çok kez "Hayır" demeyi başarabildim. Kendime hedefler koyarak, o hedeflere ulaşmak üzere bazı yollar çizdim, planlamalar yaptım. Şu an bulunduğum noktaya baktığımda hayallerimi yaşadığımı söyleyebilirim.

 

* En son 'Büyük Sürgün' isimli bir sinema filmi çektik. Şu ara Roma'da yeni bir proje için bulunuyorum. İtalya'nın en büyük kanalı RAI için çekilen iki bölümlük bir filmde ünlü İtalyan oyuncu Luca Argentero ile başrol oynuyorum. Proje, Roma ve İtalya'da İtalyanca olarak çekilecek. Filmin çekimleri bittiğinde bazı toplantılara katılmak üzere tekrar Los Angeles'a gitmem gerekiyor. Uzun zamandır yoğunlaşmış olduğum uluslararası kariyerimle ilgili adımlar atmak benim için çok önemli.


* Dil bilmek bu noktada çok önemli, sadece İngilizce değil, olabildiğince fazla dil bilmek ve konuşmak; oyuncuyu bir adım öne taşıyor. Bir de artık internet sayesinde her şey çok kolaylaştı, internetten araştırarak birçok yeni uluslararası projeden haberdar olup o projelerin cast direktörleriyle iletişime geçme şansı var oyuncuların. Bir projeniz olmadığında ise oyunculuk dersleri almak, İngilizce aksanınızı geliştirmek, spor yapmak, okumak, film seyretmek, dünyayı keşfetmek gerekiyor.[reklam]

EN BÜYÜK DESTEKÇİM ERKEK ARKADAŞIM

* Penelope Cruz'la birlikte rol aldığım 'Twice Born'la ilgili birtakım önyargılı yaklaşımlar oldu ama bu durumu garipsemiyorum, çünkü daha önce bir Türk oyuncuyu hiç kimse öylesine uluslararası bir projede, öylesine büyük oyuncularla, o kadar önemli bir rolde görmemişti ve olabileceğini de hiç sanmıyorlardı. Fakat daha sonra filmi izleyenlerden duyduğum yorumlar beni mutlu etti. Kendime bir yol çizmeye çalışıyorum ve bunu çizerken daha önce gidilmemiş bir yol olduğu için ben de sıfırdan keşfediyorum.


* Bu yolda en büyük destekçim erkek arkadaşım (Pamir Kıraner) oldu. Hayallerime her zaman inanıyor ve her zaman benimle birlikte yürüyor. Yorulduğum anlarda elimi sıkıca tutuyor. Ailemin tüm fertleri başından beri beni hep destekledi.

 

TERCİHİM SADELİKTEN YANA

* Bu mesleğin en zor tarafı; çalışmadığınız dönemler bence. O dönemleri her zaman dengeli bir ruh hali ile, faydalı aktivitelerle geçirmeniz gerekiyor. Bir sonraki yapacağınız işe hem ruhen, hem bedenen hazır olmalısınız.


* Günlük hayatta olabildiğince nötr ve sade olmayı tercih ediyorum. Yurt dışında katıldığım kırmızı halılar; modayla ilgili tüm hevesimi, heyecanımı, bakış açımı aktardığım alanlar.


* Çekim, gala, görüşme için gittiğim ülkelerde güzel restoranlar keşfetmekten çok hoşlanıyorum. Son üç yıldır yazları denizle fazlasıyla iç içe oldum. Hayatımda deniz önemli bir yer kaplıyor.

 

 

ARALARINDAN SU SIZMAYAN ÜNLÜLER! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin