Şahan Gökbakar 'Recep İvedik 4' ile çok iddialı!

''Biz rekor kırma işine doyduk!''

resim yok
18 Şubat 2014 - 09:18
Röportaj

''Biz rekor kırma işine doyduk!''

İlk üç filmiyle gişe rekorları kıran 'Recep İvedik' serisinin yaratıcısı Şahan Gökbakar, dördüncü filmle ilgili beklentisini anlattı: ''Biz rekor kırma işlerinin zevkini aldık. Bundan sonra hedefim; yaptığım işin beğenilmesi ve en çok izlenen ilk beşte üç filmimin olması.''


Bu cuma 800 salonda gösterime girecek olan 'Recep İvedik 4'ün senaristi, yapımcısı ve başrol oyuncusu Şahan Gökbakar, soruları yanıtladı.

 

Gökbakar; 'Recep İvedik'e yöneltilen eleştirilerden gişe beklentisine kadar birçok konuda açıklamalar yaptı...

Milyonlarca hayranının beklediği 'Recep İvedik 4'ü bir de sizden dinleyelim...


Çok komik bir film oldu; bu açıdan içimiz çok rahat. Şu anda bile bana "Beşincisi ne zaman çekiliyor, hadi abi beşinciyi de çek" diyenler oluyor. İnanılmaz bir istek var. Dört senedir bize gelen bütün talepleri bu filmle karşılayacağız. İzleyenleri kahkaha krizlerine sokacağız inşallah.

'Recep İvedik'le ilgili sürekli bir beklenti olması, sizi nasıl etkiliyor?


Bu konuda artı veya eksi bir fikrim yok çünkü yapabileceğim bir şey yok. Benim elimden gelen; farklı filmler yapıp bu algıyı kırmaya çalışmak. 'Recep İvedik'le ilgili soru sorulması beni rahatsız etmiyor.

 

BEĞENMEYENE KARIŞAMAYIZ

İlk filmden itibaren yöneltilen eleştirilere ne diyorsunuz?


Bir filmi beğenmemek, bir kişinin en doğal hakkıdır; izlersin ya da izlemezsin. Bizim beğenenlerden memnun olup beğenmeyenlerden rahatsız olma gibi bir şansımız yok; karışamayız. Benim tepkim farklı bir yerde başlıyor. İşi aşağılamaya vardırdıklarında, ben devreye girerim. İş; hor görme, tepeden bakma, 'Recep İvedik' izleyen milyonlarca insanı aşağılamaya giderse ben tepkimi veririm, vereceğim de. Ben bu filmi sevenlerin hakkını savunuyorum.

En yeni örneğe bakarsak; Haldun Dormen ile aranızda bir tatsızlık yaşandı sanırım bu konuda...


Gazeteciler, Haldun Dormen'e veya başka bir isme gidip 'Recep İvedik'i soruyor. Olay; Haldun Dormen'in "Recep İvedik'i beğenmedim. Bana göre değil" demesi değildi. "Öbürü ile Şahan'ın ismini yan yana bile koymam, çünkü o gerçek bir sanatçı" demesiydi. O lafı etmese, beni birileri ile kıyaslamasa, sorun olmayacak. Bu yüzden tepki verdim. Eleştiriler hakarete varmamalı.

'Düğün Dernek', 6 milyon gişeyle rekor kırdı. Yeni rekortmen 'Recep İvedik' olabilir mi?


Biz 'Recep İvedik'leri çektiğimiz zaman, bu kadar çok seyirci yoktu. 2008'de 4.3 milyon seyirciye ulaştığımızda yıllık bilet satışı 28 milyondu. 2009'da 32 milyon oldu; biz de yine 4.3 milyon rakamını yakalamıştık. Bu sene 52 milyon bilet satışı gerçekleşti. Dolayısıyla 'Recep İvedik 4'ün gişesi bu anlamda önemli. Bundan sonra bu tarz filmlerin 5-6-7 milyonlara ulaşmasını bekliyorum. 'Düğün Dernek' de bunlardan birisi. Bence artık 4 milyon barajı, 5-5.5 oldu.

'Recep İvedik 4' rekor kırar mı peki?


Bizim için önemli olan; filmlerin rekor kırmasından çok, beğenilmesi. Biz rekor kırma işlerini çok yaşadık; onun zevkini de aldık. Bundan sonraki hedefim, en çok izlenen ilk beşte üç filmimin veya ilk 10'da beş filmimin olması. Tabii ki bir önceki filmden çok izlensin isterim. İnşallah emeklerimizin sonucunu, gişede seyirci tarafından ödüllendirilerek alabiliriz.

'Recep İvedik' serisinin kodları var mı? Mesela her filmde 'şişman kadın' figürü kullanıyorsunuz.


'Recep İvedik' bir süper kahraman olduğu için etrafındaki ögeler de hep ona benzer. Genel olarak 'Recep'e özgü hareketleri ve davranışları her filmde kullanmaya çalışıyorum. Sadece hikaye değişiyor. 'Recep' yine kendine has davranışlarını sergilemeye devam ediyor.

 

İLK ÖNCE ACUN'A GİTTİM

Filmin 'Survivor'a gönderme yapan bölümleri de çok konuşuldu. Acun Ilıcalı'dan izin almadığınız da söylendi...


İnsanların aklına ilk etapta böyle şeyler geliyor. Bu fikir ilk aklıma geldiğinde ve bizim ekiple paylaştığımda, aklımıza ilk gelen şey; bu işin Türkiye'deki tek sahibi olan Acun Ilıcalı'ya gitmekti. Zaten ben Acun ile çok eskilerden beri tanışıyorum. Görüştüğüm, sevdiğim bir arkadaşım. Kendisiyle ofisinde buluştuk, fikirlerimi anlattım. Filmi her boyutu ile konuştuk. O ve ekibi fikri çok beğendi. Sağolsunlar, prodüksiyon konusunda bize yardımcı olabileceklerini söylediler. Biz bütün hazırlıkları kendi prodüksiyon ekibimizle yaptık. Fakat onlar da manevi açıdan bize tam destek verdiler. Bu tepkileri, aynı zamanda bizi çok motive etti.

'Recep İvedik'in ıssız adadaki oyunları, tamamen sizin prodüksiyon ekibiniz tarafından hazırlandı yani...


Evet, zaten filmde onu da göreceğiz. Bakalım, Acun bizim yaptığımız yarışmaları beğenecek mi...[reklam]

Peki neden filmi 'Survivor'ın yapıldığı Dominik Cumhuriyeti'nde çekmediniz?


Çekimleri Dominik'te yapmak, bizim için biraz külfetli olacaktı. Çünkü Dominik'e aktarmalı uçakla gidiliyor ve ulaşım açısından daha külfetli bir yer. Biz de tek uçuşla gidebileceğimiz ve nakliyeyi kolay yapabileceğimiz bir yer aradık. Bu yüzden Maldivler'i seçtik. Bütün malzemeleri buradan götürdük.

 

AKLIMDA DEĞİŞİK BİR KOMEDİ VAR

'Recep İvedik' haricinde yakın zamanda yeni bir projeniz var mı?


Aslında bu sene başka bir film çekecektim; iki girişimci işadamının hikayesini anlatan bir film yapacaktım. Ama 'Recep İvedik'i araya soktuk. O yüzden diğer hikayeye bir daha bakmam lazım. Yani hevesim kaçmış olabilir. Yapar mıyım, yapmaz mıyım bilmiyorum. Geçen gün aklıma bir şey daha geldi. Kimseyle paylaşmadım ama değişik bir komedi var aklımda.

 

'RECEP' DÜNYAYA AÇILACAK

Yurt dışı ile ilgili planlarınız var mı? 'Recep İvedik', uluslararası bir kahraman olabilir mi?


'Recep İvedik'in, yurt dışına da satabileceğimiz yabancı bir ülkede geçen bir macerasını yapmak istiyorum. Yani 'Recep İvedik' dünyaya açılacak. Belki birkaç köşe yazarının eleştirdiği, hor gördüğü 'Recep', gün gelir dünya standartlarında bir üne kavuşur, kim bilir... Tabii ki 'Recep', kendi aksanıyla İngilizce konuşacak! Daha önce ünlü Amerikan firmalarının Ortadoğu temsilcileri bizimle iletişime geçmişti. 'Recep'in tipi de çok ilgi çekti oralarda. 'Borak'vari bir şeyler yapabiliriz.

 

ÇOK DİŞİ BİR FİLM OLDU

Filmin yönetmeni olarak bir de sizden dinleyelim 'Recep İvedik 4' ü...


Çekimler uzadığı için sette kahkaha krizlerine giren oyunculara kızardım. Ama bu filmde en çok ben kahkaha attım, kahkaha krizlerine girdim! Çok komik bir film oldu.

Kardeşinizle birbirinizin işlerine karışıyor musunuz? Kırmızı çizgileriniz var mı?


Var tabii ki ama çok keskin çizgiler değil bunlar. Fikirlerimizi birbirimizle paylaştığımızda, daha üretken şeyler çıkabiliyor ortaya. Mesela ben bazen 'Senaryoyu şöyle yaparsak, teknik açıdan daha iyi olur' diyorum. O bana yönetmenlikle ilgili bölümlerde 'Şöyle yapsak daha iyi olmaz mı?' diyor.

Bazen sette kendi kendinize 'Çok gülmeyelim de oyuncular şımarmasın' gibi bir tavır takındığınız oluyor mu?


Setteki ekibin modundan, herkes nasıl davranması gerektiğini anlıyor. Aşılmaması gereken sınırları anlıyor. O yüzden, bizim kardeş olmamızdan doğan diyalog, setteki diğer personeli gevşetmiyor.

Son olarak 'Recep İvedik 4' ile ilgili ne söyleyebilirsiniz?


Bu seferki 'Recep İvedik', çok renkli bir film oldu. Malzeme çok geniş; çok dişi, verimli bir film. Fikir olarak bile insanları gülümsetti. Sanki Pandora'nın Kutusu'nun açılması gibi bir şey oldu.

 

EN PAHALISI BU OLDU

Prodüksiyon anlamında en pahalı filminiz bu sanırım...


Ee tabii ki... Yurt dışında 100 kişilik ekiple 25 gün çekim yapmak ciddi bir maliyet. Bütçe olarak en büyük 'Recep İvedik' filmi diyebiliriz.

O zaman bu filmle daha önce yapılan 'Hiç para harcamadan milyonlarca lira kazanıyorlar' diyenlere de cevap verdiniz.


Biraz öyle oldu... Çamaşırhane Yapım, artık dünyanın her yerinde film çekebilecek kapasiteye sahip. Önceki 'Recep İvedik'lerin prodüksiyonu bana ait değildi. Yapımcımız Faruk Aksoy, en iyi bütçeyi hazırlıyordu.

Faruk Aksoy ile aranızda bir problem var mı?


Bizim aramızdaki abi-kardeş ilişkisini hiçbir şey bozamaz. Sürekli görüşürüz, hep fikir alırım.

 

 

 

'DÜĞÜN DERNEK'İN HASILATI DUDAK UÇUKLATIYOR! İŞTE DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin