resim yok
28 Ekim 2013 - 13:50
Magazin

Sevilen tiyatro sanatçılarından birisi olan Tomris Oğuzalp vefat etti.

Türk tiyatro ve sinemasına bir çok eser bırakan ve müthiş başarılarla dolu bir tiyatro geçmişi olan ünlü sanatçı Tomris Oğuzalp, başarılarla dolu bir sinema ve tiyatro geçmişine sahip bir sanatçıydı.

 

KALP KRİZİ

Tomris Oğuzalp'ın evinde bu sabah karşı saat 04.00 sıralarında ani bir kalp krizi ile hayatını kaybettiği belirtiliyor.

 

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN...

Hastaneye kaldırılan Tomris Oğuzalp'ın yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği öğrenildi.

Usta sanatçı için bugün ikindi vakti İstanbul Karacaahmet'te tören düzenlenecek.

 

NELER SÖYLEMİŞTİ?

Usta tiyatrocu, 22 gün önce Bugün gazetesinden Şebnem Özcan'a verdiği son röportajında, "Dürüst olmak gerekirse artık kendimi iyi hissetmiyorum. Bu dünyadan göçme vakti geldi" demişti.

Oğuzalp, sözlerine şöyle devam etmişti: "Artık ölmek istiyorum. Daha fazla yaşamak istemiyorum. Elden ayaktan düştüğüm için üzülüyorum. Biliyor musunuz, benim iyi zamanımı yaşayanlara da büyük üzüntü oluyorum.

 

O günlerimi bilenler bu halimi görünce üzülüp sıkılıyorlar. Bense hayatım boyunca oynadığım kötü karakterlere inat, iyi ve sağlıklı hatırlanmak istiyorum. Onları hayalkırıklığına uğrattığım için canım acıyor."

Ölümü ardından binlerce sevenin yasa boğan Tomris Oğuzalp için Twitter'da ünlü sanatçıya ilişkin yorumlar ve paylaşımlar rekor kırıyor ve sosyal medya Tomris Oğuzalp'ın ölümü ile adeta yerinden oynamış durumda.

Hatırlanacağı gibi ünlü sanatçı bundan kısa bir süre önce ise beyin kanaması geçirmişti ve yapılan operasyon ile yeniden eski sağlığına kavuşmuştu.

 

KARİYERİ

Peki Tomris Oğuzalp kimdir, işte Tomris Oğuzalp'ın hayatı hakkında ayrıntılı bilgiler:[reklam]

Tomris Oğuzalp, Çamlıca Kız Lisesi'nin ardından, Ankara Devlet Konservatuvarı yüksek bölümünden mezun olan sanatçı, 1953 yılında Sarı Zeybek ile sinema hayatına atılmış, uzun süre Ankara Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu ve yönetici olarak çalışmanın ardından, bir süre de Ankara Sanat Tiyatrosu'nda görev yapmış, daha sonra Kent Oyuncuları'nda bulunmuştur.

 

Genellikle "kötü kadın" karakter rollerinde yardımcı oyuncu olarak rol alan Oğuzalp, aynı zamanda Çasod üyesi ve başarılı bir seslendirme sanatçısıdır. Harry Potter filminde Mrs. Weasley'i seslendirdi.Küçük Besleme dizisinde Hayriye Batuhan karakterini canlandırmıştır.

2010 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde safra kesesi ameliyatı olan sanatçı, doktoru kendisinden bölüme bir cihaz bağışlamasını isteyince biriktirdiği 20 bin TL kadar parasının üzerini kredi kartı ile tamamladı. Bunun üzerine santçı kredi kartı borcunu tamamlamayı başaramadı ve bir süre sonra emekli maaşına haciz konuldu.

 

Usta sanatçı evinin tek göz bir odasında yaşlılık, hastalık ve geçim sıkıntısının kaynaklanan sorunlarla hayat mücadelesi vermekteydi. Üst üste geçirdiği ameliyatlar sağlık durumunu olumsuz yönde etkilemiş, üst dişlerindeki kaplamalar çürüdüğü için dökülmüştü. Sanatçı bu yüzden konuşmakta zorluk çekmekteydi.Bunca sıkıntı içerisinde yaşayan Tomris Oğuzalp bugün sabahı karşı saat 04:00'te hayata gözlerini yumdu.

 

ÜNLÜLERİN TWITTER YORUMLARI

 

OĞUZALP'İN GENÇ OYUNCULARA TAVSİYESİ! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin