Kanal D'nin iddialı dizisi "Veda"da rol alan usta tiyatrocu Maral Üner'in dün akşamki performansı ayakta alkışlandı.
2005 yılında “Aşka Sürgün” dizisinde oynayan usta oyuncu Üner, “Veda” dizisinde “Saraylı Hanım” karakterini canlandırıyor. Ünlü simalar Maral Üner'i ekranlarda görünce twitter üzerinden mesajlar yazdılar.
ÜNÜLÜLERDEN MARAL ÜNER'E DESTEK TWİTLERİ
Melek Baykal
@melek_baykal VEDA… MARAL ÜNER önünde şapka cikaririm.oyunculuk dersi verdin.hicde kolay bir meslek olmadigini gosterdin ellerine saglik dostum.
Derya Baykal
@DDeryaBaykal Maral Üner (veda) ustam dokturmussun….
Nedim Saban
@nedimsaban Tiyatromuzun degeri az bilinen ustalarından Maral Üner 'i Veda dizisinde izlemek büyük şans. Televizyon bazen yararlı bile oluyor
Funda Erkoç
Official@fundaerkoc Veda dizisinde Maral Üner'in oyunculuğu 10 numara !…
Armagan Çağlayan
@Armagan_caglaya Maral Üner muthis oynuyor. #veda
MARAL ÜNER KİMDİR?
Usta ve tecrübeli oyuncu Maral Üner, 1960 – 1961 yıllarında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun olmuştur.
Emekli olana kadar bir çok tiyatro oyununda rol almıştır. 2003 yılında tiyatrodan emekli olmuştur. 1984 ve 1985 yılları arasında Maral Üner Sanat Kurumu’ndan En iyi kadın oyuncu ödülünü almıştır.
1988 – 1989 yılları arasında ise Kültür Bakanlığı tarafından En iyi kadın oyuncu ödülüne lâyık görülmüştür.