resim yok
16 Şubat 2012 - 00:00

 

Posta gazetesi televizyon eleştirmeni Mesut Yar, köşe yazısında Seksenler dizisine değindi:
 
'Seksenler' dizisinde (TRT 1) hiç politik söylem kullanılmadığı için dizinin yapımcısı Birol Güven tepki almıştı. Önceki akşam bir inceden göndermeyle kapattı meseleyi... Türkiye'nin politikadan, düşünmekten, fikri özgürlüklerden uzaklaştırıldığı yılları teslim edersiniz ki bir 'Hatırla Sevgil', ya da 'Çemberimde Gül Oya' tadında işleyemezsiniz . Eğer fikri görüşlerden bir tarafı sempatik gösterirseniz, karşı görüştü yıllar boyu acı çekip bedel ödemiş insanları küstürürsünüz kendinize. Türkiye'de popüler kültür dediğimiz meselenin ete kemiğe bürünmeye başladığı yıllardı seksenler. O yüzden dizideki politika dozunu yerinde buluyorum. Ortalama bir Türk ailesinin canına okuyan 24 Ocak kararları, hapishanelerde ömür tüketen, işkence gören, can veren insanlardan daha az önemli değildi bana göre. Hem illa ki yakın geçmişi sorgulayacaksak dimağımızda, bunun görevini neden bir diziye veriyoruz ki? 'Seksenler'dizisi bizi apolikleştiren süreci kabak gibi anlatarak en etkin sosyal mesajı veriyor zaten... Diziyi izleyip de, 'Biz nasıl bu hale geldik?' diye sormayan bir kişi var mı Allah aşkına? Varsa da güzelleşmek için ne içiyor, onu merak ediyorum?

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin