Selma Ergeç ve Murat Yıldırım aynı projede!

'Kırımlı Korkunç Yıllar' seyirciyle buluşuyor...

resim yok
27 Mayıs 2014 - 09:46
Magazin

'Kırımlı Korkunç Yıllar' seyirciyle buluşuyor...

'Kırımlı Korkunç Yıllar' filmi seyirci ile buluşmaya hazırlanıyor.

Başrollerini ünlü oyuncular Selma Ergeç ve Murat Yıldırım'ın üstlendiği 'Kırımlı Korkunç Yıllar' filminin galası, 27 Mayıs Salı akşamı Eskişehir Espark'ta gerçekleşecek.

 

OYUNCULAR TAM DESTEK!

Kırım Türklerinin hafızası olarak anılan ünlü yazar Cengiz Dağcı'nın 'Korkunç Yıllar' isimli romanından uyarlanan filmin galasında; Bülent Alkış, Gülçin Santırcıoğlu ve Burç Kümbetlioğlu gibi filmin diğer önemli oyuncuları da hazır bulunacak.

 

TFT PRODÜKSİYON YAPIMI

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti projeleri arasında yer alan filmin yapımcılığını 1992'den bugüne kadar çeşitli belgesel ve sinema filmlerine imza atan TFT Prodüksiyon gerçekleştirdi.

 

MURAT YILDIRIM'IN İLGİNÇ İTİRAFLARI

Filmle ilgili görüşlerini belirten Murat Yıldırım, Kırım Türkleri'nin tarihte yaşadıkları korkunç trajedinin unutulmaması gerektiğini ve bu filmle yaşanan acılara dikkat çekmek istediklerini sözlerine ekledi.

 

Nazi subaylarına esir düştüğü sahnelerden çok etkilendiğini belirten başarılı oyuncu, çekimler sonrasında da uzun süre filmin etkisinde kaldığını belirtti.[reklam]

Kendisi de filmlere konu olacak bir hayat yaşayan Cengiz Dağcı, filmin uyarlandığı romanında, 2. Dünya Savaşı sırasında Alman Nazi kamplarında tutulan Tatar esirlerin çektiği acıları ve yaşanan büyük insanlık dramını anlatıyor.

 

ÖZEL PLATOLARDA ÇEKİLDİ

Usta tarihçi ve yazar Avni Özgürel'in projelendirdiği, senaryosunu Atilla ve Nil Ünsal'ın kaleme aldığı filmin çekimlerine 24 Ocak'ta Afyonkarahisar'da başlandı, Bolu Aladağlar'da devam edildi. Bolu Aladağlar'da yapımı aylar süren özel platolar inşa ettirildi.

Filmin yönetmeni Burak Arliel, 2. Dünya Savaşı sırasında çok sayıda Yahudi'nin hayatını kurtaran Türk diplomatların hikayesini anlattığı 'Türk Pasaportu' isimli belgesel filmi başta olmak üzere uluslararası ödüllü yapımların yönetmenliğini gerçekleştirdi.

 

Filmin görüntü yönetmenliğini Feza Çaldıran, sanat yönetmenliğini Vahit Yazıcı ve kostüm tasarımını Fadim Üçbaş üstlendi. Filmin dünya sinemalarına dağıtımı ise, Warner Bross şirketi tarafından yapılacak.

 

 

MURAT YILDIRIM'IN ÜNÜ TÜRKİYE SINIRLARINI AŞTI! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin