Serenay Sarıkaya ve Hazar Ergüçlü'den Medcezir tüyoları!

Serenay Sarıkaya ve Hazar Ergüçlü, ekranların yeni dizisi Medcezir'de iki yakın arkadaşı canlandırıyor.

resim yok
13 Eylül 2013 - 12:24
Röportaj

Serenay Sarıkaya ve Hazar Ergüçlü, ekranların yeni dizisi Medcezir'de iki yakın arkadaşı canlandırıyor.

Mira ve Eylül karakterlerini canlandıran Sarıkaya ve Ergüçlü, çok heyecanlı olduklarının altını çizdi.

 

SERENAY SARIKAYA

''SEYİRCİYLE GÜÇLÜ BİR BAĞ OLUŞTURACAK''

- Dizide canlandıracağınız karakterden bahseder misiniz?

Zengin bir ailenin hassas ve naif kızı Mira. Yaşadığı dünya onu tatmin etmediği için başka arayışları var. Çok gerçek gelmiyor o dünya Mira'ya. Bu yüzden de Yaman karakterinin bir anda hayatlarına dahil olmasıyla hayatını sorgulamaları başlıyor.

- Seyirciler bu diziyi neden izlemeli?

Hepimiz çok titiz çalışıyoruz ve çok heyecanlıyız. Bu heyecanın ekrana da yansıyacağını düşünüyoruz. Herkesin kendi hayatından bir şeyler bulacağına inandığım bir dizi Medcezir. Bu da seyirciyle aramızda çok güçlü bir bağ oluşturacak diye düşünüyorum.

- Medcezir'in set ortamınızdan bahsedebilir misiniz?

Kamera arkasından kamera önündeki oyuncularına kadar çok genç ve dinamik bir ekibiz. Dolayısıyla enerjimiz yaptığımız işe de yansıyor çok eğlenerek ve keyif alarak çekim yapıyoruz. Ben bu işin parçası olduğum için çok mutluyum.

- Dizinin kadrosuna nasıl dahil oldunuz, sizi etkileyen ne oldu?

En başta Ay Yapım çok başarılı işlere imza atmış, güven veren bir yapım şirketi. Mira da gençliği, hassaslığı ve masumiyetiyle benim oynamayı istediğim ve beni heyecanlandıran bir karakterdi. Orijinal versiyonunu da izleyince bu işin içerisinde olmak istediğimi anladım.

- Son yılların en beğenilen oyuncuları arasındasınız. Şans ve güzellik faktörünün başarınızdaki etkisi nedir?

Şans mıdır tanımı bilmiyorum ama hayatın bana sundukları ve karşılığında verdiğim kararlar hep beni bir adım ileriye götürdü. Farkı hayallerle çıktığım yolculukta, oyunculuk yapmaya başladım ve şu an arkama dönüp baktığımda "iyi ki" diyorum. Çok keyif aldığım bir mesleğim var. Güzelliğin ise tabii ki etkisi vardır ama hiçbir zaman bunu düşünerek yol almadım.

- Dizide canlandırdığınız Mira karakterinin en yakın arkadaşı Eylül. Sizin için arkadaşlık kavramı ne ifade ediyor?

Bazen aileyle paylaşılamayan şeyler arkadaşla paylaşılır bir bakışından bir iç çekisinden anlar o an ne hissettiğini. Mira'nin da en yakını Eylül onu çok seviyor ve onunla eğleniyor. Kendinde olmayan tarafı tamamladığı için Eylül bir başka onun için.

 

HAZAR ERGÜÇLÜ

''EYLÜL TAM BİR SEVGİ ARSIZI''

- Dizide canlandıracağınız karakterden bahseder misiniz?

Eylül şımarık, bıcır bıcır, çok şeker bir kız. Aslında sevgi ve ilgi isteyen bir sevgi arsızı. Mutsuzluklarını bu şekilde bastıran, yok saymaya çalışan, çok steril bir ortamda yetişmiş bir kız.

- Dizinin kadrosuna nasıl dahil oldunuz, sizi etkileyen ne oldu?

Menajerim aradı ve Eylül karakteri için benden bir 'audition' istediklerini söyledi. Sonra senaristlerimizden Ece Yörenç aradı ve karakter üstüne biraz konuştuk. Zaten ‘The O.C.’deki Summer'ı çok sevmiştim, bir de Ece'den duyunca daha da heyecanlandım. Eylül'ün o yerinde duramayan hali, yaşama enerjisi, heyecanı ve diğer bütün özellikleri beni çok etkilemiş, heyecanlandırmıştı.

- Yönetmen Derviş Zaim'in tiyatro okulunuza gelip sizi görmesiyle hayatınız farklı bir yön kazandı. Böyle bir şansa sahip olmasaydınız, yine aynı konumda olur muydunuz?

Sanmıyorum ama her şey kısmet, hiç olmaz dediğimiz nice şey oluyor. Ama yine de dediğim gibi Derviş Zaim'in Gölgeler ve Suretler filminde yer almasaydım aynı konumda olacağımı sanmıyorum.[reklam]

- Henüz 21 yaşında olmanıza rağmen tiyatro geçmişi, konservatuvar deneyimi olan genç bir oyuncusunuz. Bunlar size farklı olduğunuzu hissettiriyor mu?

Kendimi çok farklı hissetmiyorum ama bu artıların sağladığı avantajları gördüğüm zamanlar var.

- Ailesine ve evine düşkün, değerleri olan biri olduğunuzu okumuştum bir röportajınızda. İçine girdiğiniz hayat sizi ürkütmedi mi? 'Değişirim' diye korkularınız oldu mu?

Ürküttü. Ama ürkmek, kendinden zaman zaman şüphe duymak iyi bir şey bence. İnsanın kendiyle yüzleşmesini sağlıyor. Bu her ne kadar zor olsa da yapmamız gereken bir şey, kendimizi daha iyi tanıyabilmemiz için. Ama tabii tüm bunlardan ayrı olarak genelde değişenin ben değil, etrafımdaki insanlar olduğunu görüyorum. Aileme karşı değişmem büyük konuşmak istemem ama asla söz konusu değil.

- En büyük hayaliniz nedir?

İnsanlık için özellikle çocuklar için güzel, iyi ve kalıcı bir şeyler yapabilmek...

- Arkadaşlık sizin için ne ifade ediyor?

Arkadaşlık benim için arkadaşının yaptığı en büyük hatada, ondan nefret ettiğinizi düşündüğünüz hatta ölmesini istediğiniz zamanda onun yanında olabilmek demektir. Gerçek dostlar en büyük hataları yaptığınızda belli olur.

- Seyirciler bu diziyi neden izlemeli?

Seyirciler bu diziyi çok iyi bir senaryosu olduğu için, çok sahici karakterleri olduğu için, çok iyi bir yapımı ve rejisi olduğu için izlemeli. Dünya standartlarında bir iş olacağı için izlemeli.

- Medcezir seti nasıl bir set?

Çok keyifli bir set. Herkes çok uyumlu, huzurlu. Çok rahat çalışıyoruz. Çok güzel ve mutlu bir ekip olduk...

 

 

 

SERENAY SARIKAYA'DAN AÇIKLAMALAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin