Serkan Korkmaz ve ekibini kupa heyecanı sardı!

Futbolseverlerin merakla beklediği Ziraat Türkiye Kupası maçları, bugün A Haber ve ATV ekranlarında.

resim yok
03 Aralık 2013 - 12:12
Magazin

Futbolseverlerin merakla beklediği Ziraat Türkiye Kupası maçları, bugün A Haber ve ATV ekranlarında.

 

A Haber Spor Müdürü Serkan Korkmaz, "Nefesleri keseceğiz" diyor.

Kupada dördüncü tur maçları başlıyor. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi büyük kulüplerin maçları ATV ve A Haber'den canlı yayınlanacak.

 

Daha önce çeşitli kanallarda muhabirlik yapan, Türkiye Futbol Federasyonu'nda genel direktörlük görevini yürüten ve bir yılı aşkın süredir A Haber'in spor müdürlüğü görevini üstlenen Serkan Korkmaz; kupaya nasıl hazırlandıklarını ve kupanın önemini anlattı...


A Haber'in spor servisi nasıl çalışır?


A Haber spor servisi olarak; son derece genç, dinamik ve modern bir ekiple gün boyu haber maratonunda koşturuyoruz. Ayrıca 'Futbol A', '90'A' ve 'Artı Futbol' gibi iddialı programlarla kanalımızda tüm spor keyfini ve heyecanını paylaşıyoruz.

 

HEYECAN DORUKTA

Ziraat Türkiye Kupası Dördüncü Tur maçlarını izleyeceğiz. Maç organizasyonu nasıl olacak?


Ülkemizde 'spor' denince akla gelen ilk şey; futbol. Futbolumuzun en önemli markalarından birisi de Ziraat Türkiye Kupası. Ligin kısır döngüye dönüşen rekabet havasından çıkıp nefes aldığımız bir ortam. Türkiye'deki tam 158 takım, eleme yöntemiyle 27'ye indi. Bu hafta başlayan dördüncü turla birlikte beş şampiyon takım; Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor'un da bu büyük maceraya dahil olmasıyla tek maç eliminasyon etapları devam edecek. Bu haftaki maçların ardından takım sayısı 16'ya inecek. Ocak'ta başlayacak grup maçları öncesinde beşinci turda takım sayısı sekize düşecek. Kalan sekiz takım, geçen yıl olduğu gibi dörderli iki gruba ayrılacak ve yarı finalist olmak için rakipleriyle ikişer kez lig usulü karşılaşacak. Özetle Ziraat Türkiye Kupası'nda bizleri yine nefes kesecek maçlar bekliyor.

 

MAÇ KEYFİ KATLANACAK

Kupa için nasıl bir yayın programı belirlendi?


Nefes kesecek macera, yine A Haber ve ATV aracılığıyla tüm ülkedeki sporseverlerle buluşacak. Dört büyüklerin maçlarına bakacak olursak; bugün Galatasaray- Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'la karşılaşacak. Yarın saat 13.00'te Balıkesirspor- Trabzonspor mücadelesi A Haber'de, aynı gün saat 19.00'da oynanacak Fenerbahçe-Fethiyespor maçı da yine canlı olarak ATV'de yayınlanacak. Perşembe günkü Bucaspor-Beşiktaş maçı da saat 20.30'da A Haber ekranlarında izleyenlerle buluşacak.


Siz ekip olarak bu maçlara nasıl hazırlandınız?[reklam]

Geçen sezon 200 saat canlı yayın yaptık. Bugün ATV'den yayınlanacak Galatasaray- Gaziantep BB maçında, sadece 77 kişi kamera arkasında çalışacak. Profesyonel bir kadroyla; maçın önüne geçmeden, maç keyfini katlayacağız.

 

BASİT BİR İŞ YAPMIYORUZ

Sokaktaki insanın teknik direktör gibi yorumlar yapması, sizin yaptığınız işin kolaymış, herkes yapabilirmiş gibi algılanması konusuna nasıl bakıyorsunuz?


Bazı insanlar bizleri eğitimsiz, haber merkezlerinde tutunamamış medya çalışanları zannediyor. Ama bizim servisimizin tamamı üniversite mezunu. Ben inşaat mühendisiyim. Üniversitede okurken bile bu işi yapıyordum. Tam 20 yıldır bu piyasanın içindeyim. Hitap ettiğimiz izleyici, zaten bu işten en az bizim kadar anladığı iddiasında ve bizi takip ediyor. Spor; zaman zaman siyasetle de, magazinle de iç içe geçiyor. Biz de her türlü gelişmeyi takip etmek zorundayız. Özetle; basit bir iş yapmıyoruz.

 

KUPA YILDIZLAR YARATIYOR

Size göre kupa maçlarının önemi nedir?


Kupa maçları, lig maçlarından daha zevkli olabiliyor. Geçen sezon; Salih Uçan ve Erkan Zengin bireysel performanslarıyla öne çıktı. Şimdi herkes Salih'i tanıyor. Erkan ise kupa maçlarıyla bulduğu şansı iyi değerlendirdi ve İsveç Milli Takımı'na kadar yükseldi. Geçen yılın sürpriz takımı 1461 Trabzon'un pek çok oyuncusu, şu an Süper Lig'de. Geçen yıl Ziraat Türkiye Kupası'nda hem Galatasaray'ı, hem de Fenerbahçe'yi yenen 1461 Trabzon'un teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay; şu anda UEFA Avrupa Ligi'nde yenilgisiz lider. Ziraat Türkiye Kupası, pek çok insan ve kulübün kaderini değiştirip önemli değerler ortaya koydu. Fenerbahçe, camiasının güvenini Ziraat Türkiye Kupası'nda kazanıp bu başarısını geçen yıl Avrupa'daki yarı finalle katmerledi. Bence kupa kendi yıldızlarını yaratıyor.

 

ÜNLÜ SUNUCU SOSYAL MEDYAYI SALLADI! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin