resim yok
28 Mart 2013 - 00:00

Özel kanalların paralı olma ihtimali!

 

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu bugünkü köşesinde ilgi çekici bir konu üzerinde durdu.

 

Özel kanallar paralı olacak!

 

Sina Koloğlu'nun reyting canavarı isimli bölümde takipçileriyle paylaştığı yazı şöyle:

 

''Bunu ben  söylemiyorum. Bu piyasada önemli bir kanalın sorumlusu bir arkadaşla konuşuyorduk.

 

Söyledikleri şöyle:

“Türkiye’de TV’nin gelir kaynağı öncelikle reklam. Her ne kadar büyüse de bu gelir kaynağı sınırlıdır ve ülkenin gayrisafi milli hasılasının bir fonksiyonudur. Geçen yıl binde 39 olan bu oranın, orta vadede binde 50’ye kadar çıkması beklenebilir.

 

Ancak bu bile 200 küsur kanalın maliyetlerini karşılamaya yetmez. Pasta büyümedikçe ancak dilimlerin dağılımı değişebilir. Bu yüzden de açık kanal sayısı arttıkça sürekli kalite düşer, maliyetler kısılır.”

“Bunun çözümü yoksa çok izlenen kanalların paralı olması mı?” diye sordum. “Kesinlikle bu olacak” dedi.

Şimdi “Kanal sorumlusu kendi çıkarını düşünüyor” filan diyebilirsiniz. Yurt dışına gittiğim zaman dikkatimi çeken şu oldu;

 

Evlerde normal antenle kamu televizyonları izleniyor. Özel televizyonlar abone sistemiyle çalışan platformlarda. Sayısal karasal sisteme geçen Avrupa’da bu teknolojiyle yayın yapan platformlar var, çok izlenen tüm kanallar buralarda. Yani ‘bedavaya’ özel şirket televizyonu izlenmiyor.

[reklam]
Malum şimdi Türkiye değişiyor, bir gün yani 21. yüzyılda bizim ülkemizde özel TV’ler de bu yola girecek.

 

Show TV’yi, Star’ı, ATV’yi bedava izlemek mümkün olmayacak. Bu kadar bedava kanalın izlendiği başka bir Avrupa ülkesi yok. Kapitalizm bu, kızmak yok. Bak otoyol yapıyorlar yeni, kaç dolar ödeneceği konuşuluyor geçerken!''

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin