Şikayet edilen dizi 'Kızılelma' için karar çıktı!

Ayrımcılıkla suçlanan 'Kızılelma' dizisine takipsizlik!

resim yok
04 Haziran 2014 - 17:44
Magazin

Savcılık, 'Kızılelma' hakkındaki kararını açıkladı!

 

Ayrımcılıkla suçlanan 'Kızılelma' dizisine takipsizlik!

TRT 1'de yayınlanan 'Kızılelma' dizisinde Alevilere yönelik ayrımcılık yapıldığı iddiasına ilişkin şikayet hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.


TRT 1’de yayınlanan, Osman Sınav’ın yönettiği 'Kızılelma' adlı dizi, bir grup Alevi’nin tepkisini çekmişti.

Dizide, mafya liderinin Hazreti Ali'nin kılıcı diye bilinen 'Zülfikar' üzerine yemin etmesi ve fonda Pir Sultan Abdal'ın şiirinin okunması üzerine, İngiltere'deki Alevilerin önderlerinden İsrafil Erbil bir açıklama yaptı.

Erbil, ''Dizilerde Aleviler'in, derin devlet figüranları gibi gösterilmesi Alevi gençlerini, Aleviliği ve Alevi değerlerini itibarsızlaştırmaktadır'' dedi.

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bu açıklama, Habertürk TV'de Osman Sınav, yazarı Süleyman Çobanoğlu ve eski Devlet Bakanı Namık Kemal Zeybek'in katıldığı programda eleştirildi. Çoban, protestonun ''Salakça bir tartışma olduğunu, mikrobik ve münasebetsiz bulduğunu'' söyledi.

Zeybek ise bu açıklamayı 'Alevi olmayan Alevilerin yaptığını' savundu. Erbil de avukatı Seyit Sönmez aracılığıyla hem dizi hem de söz konusu açıklamaları yapanlar hakkında hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.[reklam]

'DEVLET HEDEF GÖSTERMEZ'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma sonunda, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Savcı Hasan Bölükbaşı, bu ifadelerin düşünce hürriyeti kapsamında kaldığını, hakaret içermediğini, yakın bir tehdide yol açmadığı için halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmediğini savundu.

Savcı Bölükbaşı, dilekçede yer alan, Alevilerin devlet tarafından sürekli hedef gösterdiği şeklindeki iddiaya kendiliğinden cevap vererek, ''Devlet tarafından Alevilere veyahut herhangi bir din, ırk, mezhep veya herhangi bir gruba katliam yapması veya hedef göstermesi mümkün değildir'' dedi.

 

 

'KIZILELMA'NIN MURAD'I FURKAN PALALI DİZİYİ ANLATTI! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin