Simin Bıçakçıoğlu adrenalin tutkusunu anlattı!

Ödüllü rallici Simin Bıçakçıoğlu, Esquire'a konuştu.

resim yok
04 Aralık 2013 - 10:52
Röportaj

Ödüllü rallici Simin Bıçakçıoğlu, Esquire'a konuştu: ''Motor sporlarıyla uğraşan kadınların erkeksileşmesi gerekmiyor. Ben her zaman; ojelerim, makyajım ve fönlü saçlarımla yarışırım.''

Yarış pistlerinin dikkat çeken ismi Simin Bıçakçıoğlu, 24 yaşında bir rallici.

 

Türkiye'deki üç kadın yarış pilotundan biri olan Bıçakçıoğlu, çocukluğunda başlayan adrenalin tutkusunu anlattı...

 

ARABAYI KAÇIRIRDIM

Ralli merakınız nasıl başladı?


Koç Üniversitesi İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü mezunuyum ama hep farklı planlarım vardı. Kendimi bildim bileli, annemler ne zaman şehir dışında olsa evin otomobilini kaçırırdım.

 

Bir süre sonra babam bunu fark etti. Önce bana çok kızsa da, sonra bu işin eğitimini almamı tavsiye etti. Daha sonra Hakan Dinç'ten ileri sürüş teknikleri eğitimi aldım.


Bugüne kadar birçok birincilik aldınız...


Ben, Neo Motorspor adına yarışıyorum. Adil Küçüksarı da takım patronumuz. Geçtiğimiz yıl Super 1600 Fiat Punto ile yarıştım.

 

Dünyada bu araçla yarışan başka bir kadın pilot yok. Geçen yıl hem Türkiye Ralli Bayan Pilotlar, hem de Sınıf 5'te birinci oldum.


Bu sporu yapmak size ne katıyor?


Ralli; çok uzun soluklu, sabır isteyen, strateji, yardımlaşma ve co-pilotunuzla uyum içinde olmayı gerektiren bir spor. Ralli bana sabretmeyi, birçok kötü ve eksik gördüğüm yanımı törpülemeyi öğretti. Muhatap olduğum herkese saygı duymayı öğrendim.[reklam]

Başarılarınız, erkeklerin sizden çekinmesine neden oluyor mu?


Erkeklerin domine ettiği bir sporda bir kadın olarak yer aldığım için gurur duyuyorum ama erkeklerin bazı noktalarda çekindikleri oluyor. Özellikle bu yıl dört çeker bir araçla yarışmam sinirlerini bozuyor.


Size yarışlarda yol gösteren bir öğüt var mı?


Babamın söylediği bir sözü aklımdan hiç çıkarmam: "İnsanlar kıyafetleriyle karşılanır, fikirleriyle uğurlanır." Bu yüzden dış görünüşüme çok önem veririm. Yarışlarda da her zaman böyleyimdir. Ojelerim, fönlü saçım ve hafif makyajımla yarışırım. Kadınsılığımı korumaya özen gösteririm. Bu sporu yapanların erkeksileşmesi gerekmiyor.

 

ZAYIF OLMAK GEREKİYOR

"Yarış otomobilinin içinde rahat hareket edebilmek için zayıf olmak gerekiyor. Ben özellikle yarış haftasında ağırlıklı olarak et ve makarna yerim. Uyku düzenime de çok dikkat ederim. Yarış haftasında telefonumu açmam; insanlardan uzak geçiririm o dönemi."

 

 

ÇAPKINLIK KONUSUNDA BABASININ YOLUNDA! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin