Sophie Marceau Legion D'Honneur ödülünü reddetti!

Fransız sinemasının yıldız oyuncu Sophie Marceau, ülkesinin en büyük ödülü olan Legion D'Honneur'ü almayı reddetti.

resim yok
12 Mart 2016 - 17:55
Magazin

‘Braveheart’ (Cesur Yürek), Bond filmi ‘Dünya Yetmez’, ‘Anna Karenina’ gibi Hollywood yapımlarında da rol alan Fransız sinemasının yıldız oyuncu Sophie Marceau, ülkesinin en büyük ödülü olan Legion D’Honneur’ü almayı reddetti.

Radikal'in haberine göre Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın aynı ödüle Suudi arabistan Başbakanı Muhammed ben Nayef’i de layık gördüğünü hatırlatan Marceau, insan haklarını sürekli ihlal eden bir ülkenin yöneticisine bu ödülün verilmesini protesto ettiğini söyledi. Yıldız oyuncu ödülü reddetme nedenini "İşte Légion d'Honneur'ü reddetme sebebim" notuyla alıntıladığı bir twit ile Twitter üzerinden duyurdu. Alıntıladığı twitte ise Le Monde'un Suudi Prens Muhammed ben Nayef'e Légion d'Honneur verildiği haberi yer alıyordu.

Suudi Prens Mohammed bin Nayef'e 'terörle mücadele konusunda gösterdiği çabalardan' dolayı verilmiş, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande yoğun eleştiriye maruz kalmıştı. Fransızlar prensin kestiği ölüm cezalarını ve ülkesindeki insan hakları ihlallerini anımsatarak 'honte' (utan) etiketiyle çok sayıda twit atmıştı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin