resim yok
11 Mayıs 2010 - 00:00

Konya'da bir üniversite öğrencisi Aşk-ı Memnu ve Çok Güzel Hareketler Bunlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Öğrenci her 2 programın da Türk aile yapısını olumsuz etkilediğini ve Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun da buna göz yumduğunu iddia ederek Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi verdi. Halid Ziya Uşaklıgil'in Aşk-ı Memnu adlı eserinden TV'ye uyarlanan aynı adlı diziye yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı Çok Güzel Hareketler Bunlar adlı dizi mahkemelik oldu. Konya Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Harita Kadastro Mühendisliği öğrencisi İsmail Sezer her 2 programın Türk örf ve adetlerini olumsuz etkilediği iddiasıyla şikayetçi oldu. Sezer şikayet dilekçesinde, "Aşk-ı Memnu ve Çok Güzel Hareketler Bunlar Anayasa'da yer alan ailenin korunması hükmüne aykırıdır. Her 2 program da aile yapısı, milli kültür, insan onuru ve temel insan haklarına aykırıdır. Yine adı geçen programlarda müstehcenlik söz konusudur." dedi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen şikayet dilekçesi gereğinin yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin