resim yok
23 Haziran 2012 - 00:00

 

Muhteşem Yüzyıl yine damgasını vurdu...
Sırbistan'ın haftalık en çok okunan dergisi ''Vreme'', Kanuni Sultan Süleyman'ın, "ölümünden 446 yıl sonra yeniden Balkanlar'ın en çok konuşulan ve en popüler tarihi şahsiyeti olduğu'' yorumunda bulundu.
 
Balkan ülkelerinden Sırbistan'da ve Karadağ'da televizyonlarda yayınlanan, Hırvatistan ve Bosna-Hersek'te ise bir süre sonra izlenmeye başlanacak olan "Muhteşem Yüzyıl" dizisine bölge halkının büyük ilgi göstermesiyle birlikte, bölge medyası da konuyu gündemine aldı.
 
Hemen her gün diziyle ilgili çeşitli yorumların yer aldığı bölge medyasından Sırbistan'ın en çok okunan "Vreme" dergisi, bu hafta "Muhteşem Yüzyıl" dizisine ve "Kanuni Sultan Süleyman"a geniş şekilde yer verdi.
 
 
''Muhteşem Yüzyıl'' dizisinin Sırbistan'da, "büyük dedelerinin Kanuni Sultan Süleyman'ın fetihlerinden korktuğu kişiler tarafından büyük ilgiyle izlendiğine" işaret edilen haberde, dizinin Sırbistan'daki ''Prva TV'' kanalında halk oylamasının ardından gösterime girdiği ve bölgede büyük ilgi topladığı vurgulandı.
 
''İşin ilginç yanı dizinin Mayıs ayında yapılan cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri öncesi dönemde gösterime girmesidir'' ifadesinin kullanıldığı haberde, ''böylece postmodern Kanuni Sultan Süleyman tekrar Sırbistan'daki seçimlere dahil oldu'' şeklinde ifadeye yer verildi.
 
Diziye yönelik bazı radikal Sırp medyasında yer alan çeşitli tepkilere de dikkatin çekildiği haberde, bu tepkilerde Osmanlı Sultanı'nın çeşitli şekilde suçlandığı hatta, "Veçernye Novosti gazetesinin, halkı diziye karşı 'üçüncü Sırp ayaklanmasına' bile çağırdığı'' vurgulandı.
 
Haberde, Sultan Süleyman'a karşı adeta bir kampanya yürüten radikal Sırp hareketlerinin tepkilerine rağmen, dizinin gösterimine devam etmesinin, Türkiye'nin bölgede uyguladığı politikanın başarılı olduğunun bir göstergesi olduğuna işaret edildi.
 
''Vreme'' dergisi, Sırp medyasında yer alan haberlere ve kamuoyunda yaşanan tartışmalara dikkati çekerek, "Sultan Süleyman'ın ölümünden 446 yıl sonra yeniden Balkanlar'ın en çok konuşulan ve en popüler tarihi şahsiyeti olduğu'' yorumunda bulundu.
 
Yavuz Sultan Selim'in vefatı üzerine 1520 yılında tahta geçen Kanuni Sultan Süleyman, sadece 1 yıl sonra Belgrad'ın fethini gerçekleştirdi. Uzun yıllar tahtta kalan ve Mohaç zaferiyle Macaristan'ı Osmanlı topraklarına katan Sultan Süleyman'a, idaredeki yenilikleri nedeniyle Türkler "Kanuni", gerçekleştirdiği fetihler nedeniyle de Avrupalılar "Muhteşem" ismini vermişti. Kanuni Sultan Süleyman, 7 Eylül 1566 yılında Zigetvar seferi sırasında yaşamını yitirmişti.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin