resim yok
03 Aralık 2011 - 00:00

Yusuf Basmacı, doksanların efsane dizisi Süper Baba’da oynarken iki gözünü birden kaybetti.

 

 

Süper Baba'nın Selami’si olarak tanıdığımız Basmacı, 5 bölüm hiç görmeden, yetmişinci bölümden dizinin final bölümüne kadarsa büyük oranda görmeden oynadı. Hem Basmacı'nın oyunculuktaki ustalığı, hem de dizi ekibinin büyük yardımı ile başarılı sanatçının bu handikabını yetmiş beş bölüm kimse fark etmedi.

Hatta Basmacı bu şekilde Süper Baba'nın dışında toplam yirmi dizi, 7 reklam ve 1 sinema filminde daha oynadı. Ta ki 2000'a kadar. Basmacı'nın görmeyen gözündeki renk değişikliği, o dönem elli altı yaşında olan sanatçının oyunculuk kariyerine de darbe vurdu.

Sanat yaşamı boyunca karşılaştığı güçlükleri anlatan ve gözündeki renk değişikliği yüzünden artık kendisine rol verilmediğini söyleyen Basmacı, 2000'den sonra müzik çalışmalarına ağırlık verdi. Aslen baterist olan ancak tüm vurmalı çalgıları çalabilen Basmacı, tiyatrodaysa ağırlıklı olarak oyun yazarlığı ve yönetmenliğe soyundu.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin