Tapınakçıların gizli dünyası 'Diriliş Ertuğrul'da!

Tapınakçıların gizli dünyası 'Diriliş Ertuğrul'da!

resim yok
25 Kasım 2014 - 14:35
Magazin

Tapınakçıların Gizli Dünyasının Kapıları 'Diriliş Ertuğrul'da Aralanıyor

Aralık ayında TRT 1 ekranlarında izleyicisi ile buluşacak olan Diriliş (Ertuğrul Gazi) dizisi, Haç'la Hilâl'in ve Batı'yla Doğu'nun mücadelesine sahne olacak.

 

Tarihin en gizemli topluluklarından biri olan ve günümüzde de gizemini koruyan Tapınak Şövalyeleri'nin gizli dünyasının kapıları Diriliş Ertuğrul'da aralanacak.

 

KIYASIYA MÜCADELE

Aralık ayında TRT1 ekranlarında izleyicisiyle buluşacak olan Diriliş (Ertuğrul Gazi)dizisinin çekimleri tüm hızıyla sürerken dizinin Ertuğrul Bey'i Engin Altan Düzyatan ve onun Alplerini canlandıran Cengiz Coşkun, Cavit Çetin Güner ve Nurettin Sönmez'in Tapınak Şövalyelerinin liderleri olan Levent Öktem ve Serdar Deniz'le olan kıyasıya mücadelesine tanık olacağız.

 

Dizide Tapınakçılarla işbirliği içinde olan Selçuklu Beyi'ni Can Kahraman canlandırırken ayrıca Tapınakçı Elenora rolündeki Özlem Aydın'ın tarikatına karşı sevdiği adama kavuşmak için verdiği mücadele de yer alıyor.

 

İDEALİST ALPLERLE ŞÖVALYELER KARŞI KARŞIYA

Dizinin yapımcısı, proje tasarımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ, dizide Kayıların, Amanos'ta, yalçın kayalıklar arasındaki gizemli bir kaleye hapsolmuş Tapınakçılarla olan mücadelesini konu alırken klasik Tapınakçı ve Haçlı tanımlamalarının dışına çıkarak tarihsel gerçeklere bağlı kalarak onları da zeki, hırslı ve idealleri olan şövalyeler olarak ele aldıklarını belirtti.[reklam]

Dizide iki idealist gruptan en iyi olanının kazanacağını ifade eden Bozdağ, ''Tarihin en gizemli topluluklarından biri de hiç kuşkusuz Tapınakçılar'dır. Tapınak şövalyelerin gizemi günümüzde de varlığını korumaktadır. Biz dizimizde Tapınakçıların gizemlerini ve gizli öğretilerinin kapılarını araladık. Tarihsel gerçekler ışığında bu grup üzerinde ki esrarı kaldırıyoruz'' dedi.

 

 

Dizide Ertuğrul Bey ve Alplerinin, Tapınak Şövalyeleri ile amansız bir mücadeleye girdiklerini sözlerine ekleyen Bozdağ, ''Bu mücadele bugün de süren Haç'la Hilâl'in, Batı'yla Doğu'nun, iman'la inkâr'ın mücadelesidir. Bu mücadele de hisarlar ve canlar bir bir düşerken, dostla düşmanda birbirine karışıyordu'' dedi.

Öte yandan dizide 13. yüzyılda Ertuğrul Bey ve Alp’lerinin Tapınak Şövalyelerine karşı olan mücadelelerinin yanı sıra Kayı Obasında yaşananlar ve destansı bir aşkın hikâyesi de işleniyor. Yapımını Tekden Film’in, yapımcılığını ve proje tasarımını Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği dizinin senaryosunu Mehmet Bozdağ ve Atilla Engin yazarken yönetmenliğini Metin Günay yapıyor.

 

 

HANDE SUBAŞI YENİ DİZİSİNE BAKIN NASIL HAZIRLANIYOR?

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin