resim yok
26 Ocak 2009 - 00:00

BURSA (İHA) - Tiyatro, sinema ve seslendirme sanatçısı Nevzat Şenol (63), hayatını kaybetti. Aslen Orhangazili olan ve uzun yıllardır İstanbul'da yaşayan Nevzat Şenol, bir süredir mücadele verdiği kanser hastalığına yenik düşerek, önceki gün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Şenol dün Orhangazi'ye bağlı Yeniköy beldesindeki cenaze töreninin ardından belde mezarlığında toprağa verildi. Şenol'un cenaze törenine Beyaz Perde'nin ünlü ismi Tarık Akan'ın yanı sıra çok sayıda tiyatro ve sinema sanatçısı da katıldı. İ şadamı Ziver Şenol'un da kardeşi olan Nevzat Şenol, bir süredir mücadelesini verdiği kanser hastalığına yenik düşerek, 63 yaşında hayata gözlerini yumdu. Akciğer kanseri tanısıyla uzun süredir tedavi gören ve amansız hastalığın pençesinden kurtulamayarak hayatını kaybeden Nevzat Şenol, dün ikindi namazının ardından doğup büyüdüğü yer olan Orhangazi'ye bağlı Yeniköy Beldesi'nde toprağa verildi. CENAZEYE ÇOK SAYIDA SANATÇI KATILDI TRT`de 1974-1981 yılları arasında çalışan Nevzat Şenol'un cenaze töreni görülmemiş bir kalabalığa sahne oldu. En kadim dostum dediği Sinema ve Tiyatro sanatçısı Tarık Akan'ın yanı sıra Tuncel Kurtis, gazeteci yazar Melih Aşık ile birlikte çok sayıda tiyatro ve sinema sanatçısı Nevzat Şenol'u son yolculuğuna uğurlamak için dün Yeniköy'e geldi. Şenol'un cenazesi İstanbul'dan Yeniköy'deki baba evine getirilirken, anne Nuriye oğlunun tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. 3 çocuk babası olan Nevzat Şenol daha sonra baba evinden alınarak Yeniköy Merkez Camii'ne getirildi. Şenol'un buradaki cenaze törenine Bursa, İstanbul ve Orhangazi'den tiyatro ve sinema sanatçıları ile CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Orhangazi Belediye başkanı Yusuf Korkusuz, Yeniköy Belediye başkanı İbrahim Çelikten, siyasetçi ve işadamı katıldı. TRT'de 1974-1981 yılları arasında çalışan Nevzat Şenol 7 yıl süreyle Köy Kahvesi adlı programın sunuculuğunu yürüttü. TRT`den ayrıldıktan sonra çeşitli basın organlarında köşe yazarlığı yapan Şenol, Taksimetre adlı bir de dergi çıkartmıştı. Orhangazi'de de sevilen bir sanatçı olan ve özellikle şiire olan ilgisi ile tanınan Şenol'un ölümü tüm kesimleri gözyaşına boğdu.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin