resim yok
07 Ocak 2012 - 00:00

 

Dizide hem kadın hem erkeği canlandıran Tolga Karel yeni bölümlerde sadece erkeği canlandıracak
 
Osmanlı İmparatorluğu'nun Lale Devri dönemini anlatan "Burası Osmanlı / 1711 Sır Kanunu" dizisinin çekimleri yeniden başladı. Geçen ekim ayında TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in ilk 3 bölümünü izledikten sonra "Bu dizi gibi değil, belgesel gibi olmuş. Beğenmedim, yeniden çekin" dediği için Meclis gündemine bile taşınan dizinin önce yönetmeni değiştirildi. Eski bölümleri çeken Ezel Akay yeni bölümlerde süpervizör oldu. Yeni bölümlerin yönetmen koltuğunda ise diziyi daha önce Ezel Akay ve Erhan Kozan ile beraber yöneten Altan Dönmez oturmaya başladı. Yapımcılığını Sami Dündar'ın üstlendiği dizinin senaryosu da yenilenince oyuncuların büyük kısmı değiştirildi. Buna göre eski ekipten Türkan Şoray, Öykü Çelik, Fırat Tanış, Tolga Karel, Hazım Körmükçü, Hasan Yalnızoğlu ve Barış Alpaykut eski rollerine devam edecek. Yenilenen ekibe son olarak FOX'ta ekrana gelen "Zehirli Sarmaşık" dizisinde rol alan Aslı Tandoğan katıldı.
 
15 yıllık zaman atlaması
 
Dizinin yeni bölümlerinde olaylar eski senaryoya göre 15 yıllık zaman atlamasıyla başlayacak. Bu nedenle eski bölümlerde III. Ahmet'i canlandıran Soner Sever kadrodışı bırakıldı. Role yaş olarak genç bulunan Sever'in yerine şu günlerde yeni bir padişah arayışı sürüyor. Dizide hem Kadı Kasım, hem de Gevher Hatun adlı iki ayrı karakteri canlandıran Tolga Karel'in ise rolü değiştirildi. Karel hem kadını, hem erkeği değil, sadece Kadı Kasım'ı canlandıracak. Padişahın yakınında olan ve ortalığı karıştıran bir karaktere can verecek. Karel'in sahneleri hafta içi çekilmeye başlandı. İzmit'teki Seka 3. Kağıt Fabrikası'nda kurulan Avrupa’nın ve Türkiye’nin birinci, dünyanın ise Hollywood’dan sonraki en büyük ikinci film platosunda çekilen dizinin şubat ayında seyirciyle buluşması planlanıyor. Yeni bölümlerde eski çekilen sahnelerin de bir kısmının kullanılacağı belirtildi.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin