resim yok
09 Ocak 2010 - 00:00

Süper Baba dizisinin dedesi olarak hafızalarda yer eden ve tedavi gördüğü Darüşşafaka Özel Bakım Ünitesi'nde önceki gün vefat eden Devrim için dün ilk tören sabah saatlerinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde yapıldı. 1914'te İstanbul'da dünyaya gelen ve İstanbul Şehir Tiyatrosu'nun en yaşlı sanatçısı olan Devrim'in Türk bayrağına saralı naaşı törenin ardından Teşvikiye Camii'ne getirildi. Usta oyuncunun damadı Avni Yalçın ve torunları Devrim ve Barış Yalçın camii avlusunda taziyeleri kabul ederken, törene oyuncu Tuba Ünsal, Ayla Algan, Aliye Uzunatağan, İzzet Günay ve Şevket Altuğ dışında sanat camiasından önde gelen isimlerinin olmayışı dikkatleri çekti. Darüşşafaka mezunu İhsan Devrim için ayrıca okulun izcileri de tabut başında nöbet tutarak usta oyuncuya karşı son görevlerini yerine getirdiler. Cenaze namazı sırasında Devrim'in torunları Devrim ve Barış Yalçın'ı kimi zaman teskin etmek ise yine kendileri gibi oyuncu olan babaları Avni Yalçın'a düştü. Devrim'in cenazesi burada öğle namazından sonra kılınan cenaze namazına müteakip Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi. AZ KALDI ORADA GÖRÜŞÜRÜZ Tiyatro sanatçısı Üstün Asutay da Devrim'e karşı büyük bir sevgi beslediğini, bunun sonucunda da dostluklarının son güne kadar devam ettiğini söyledi. Telefonla sık sık görüştüklerini kaydeden Asutay, konuşması sırasında sahnede bulunan Devrim'in cenazesine dönerek, “Az kaldı İhsan Ağabey. Yakında orada da görüşürüz” dedi. Ayla Algan :Bize daha çok oyun oynamayı içinde durmayı, rol empatiyi, kendiliğinden oynarken öğreten kişilerdi. Onlar gittikçe bu estetik görüşler de gidiyor. Muhsin Ertuğrul'da yetişen çok iyi oyunculardı. İzzet Günay :Bizim çok sevdiğimiz İhsan Baba dediğimiz iyi yürekli şen şakrak hayata çok bağlı sevdiğimiz insanlan biriydi. Malalesef onu da kaybettik. Torunu Yalçın Devrim: 6 ay önce annemi kaybettik zaten. Dedem çok disiplinli adamdı. Ondan da bize bulaşmış. Benim bir anım var. 7 yaşında burada söylemek komik ama o kadar disiplinliydi ki ben 7 yaşında ona Nazi dediğimi hatırlıyorum. İnanılmaz bir adamdı. Bizim aile inanılmaz zaten. Bizi birarada tutan dedeydi. Çok seviyorum dedemi. Onun torunuyum içimizde yaşamaya devam edecek. Şevket Altuğ: Dört sene boyunca gerçekten baba gibi sevdiğimiz, çok tatlı tonton biriydi. Sevdiğimiz bir ağabeyimizdi. Hakikaten iyi bir dedeydi. Etrafına pozitif ışık veren, sevgi dolu bir insandı. Gerçi kızı Ayşegül ondan önce vefat etti ama ailesine başsağlığı diliyorum. Sevenlerinin de başı sağolsun.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin