resim yok
09 Ocak 2012 - 00:00

 

TRT'nin yüzünü işte bu üç dizi güldürüyor
SON dönemde diziler liginde 'Ben de varım' dercesine özel kanalları aratmayan bir dizi atağına kalktı TRT. Birbirinden iddialı, dev bütçeli yapımlar yayınladı ama bir türlü beklediği başarıyı yakalayamadı. Yıldız isimleri kadrosunda barındıran, kâğıt üzerinde müthiş havalı duran diziler, nedense reyting terazisine çıktığında hafif kalıyordu. Ama galiba artık durum değişti ve TRT de diziler liginde edindiği tecrübelerle doğru adımlar atmaya başladı. Başrolde Aşk, Elde Var Hayat, Sen de Gitme, Küçük Hanımefendi, Mor Menekşeler, Mavi Kelebekler, Sakarya Fırat ve Avrupa Avrupa ile diziler arenasında boy gösteren TRT'nin yüzünün gülmesinde üç dizi öne çıktı. Başrolde Aşk, Leyla ile Mecnun ve Sakarya Fırat, izleyicilerin TRT dizilerine bakışını değiştirdi. Bu dizilerden ilki; Mustafa Sandal, Dolunay Soysert, Vildan Atasever ve reklam filmleriyle yıldızı parlayan Erdem Yener'li kadrosuyla Başrolde Aşk oldu. Başrolde Aşk, bayağılığa varmadan komedi dizisi yapılabileceğini gösterdi. Bir de gecenin o ilerleyen saatinde yayınlanmasa (23.00), millet izlemek için gece yarılarına kadar beklemek zorunda kalmasa ne güzel olur değil mi?.. Sanal ortamda adeta bir fenomene dönüşen ve kendi tarzını yaratan Leyla ile Mecnun, TRT'nin öne çıkan ikinci işi oldu. Geçtiğimiz aylarda sette yaşanan dayak olayıyla gündeme gelen; Ushan Çakır, Ezgi Asaroğlu ve Beste Bereket'le yolların ayrıldığı diziye izleyicisi sahip çıktı. Absürd komedi türündeki takipçilerini kahkahaya boğan Leyla ile Mecnun, unutulmaz TRT dizileri arasına şimdiden adını yazdırdı. Ve geçtiğimiz günlerde sette geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden usta oyuncu Sönmez Atasoy'un hatırasını yaşatan, dizi denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan yönetmen Osman Sınav'ın Sakarya Fırat'ı... Türkiye?nin acıyla, ölümle, terörle geçen son 25 yılının Osman Kanat ve bir avuç arkadaşının hayatları üzerinden anlatılan hikâyesi, izleyiciyi tam da damardan yakaladı. Bize de yeni yılın bu ilk Bizim Ekran'ında, bu yapımların başarısına şapka çıkarmak kaldı. Tekrar iyi seyirler, tekrar iyi seneler efendim...

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin